31 Mart 2010 Çarşamba

Bruno Senna Malezya Sahillerinde


HRT pilotu Bruno Senna Malezya'da sörf yaparken objektiflere takıldı.

İlk iki yarışta istediği sonuçları alamayan Senna zorlu Malezya GP öncesi stres atıp dinlendi.

Albert Park'tan Dünya Starı Geçti


Hafta sonu yapılan Avustralya GP'den pek çok dünya starı geçti...

İşte bir karede iki yıldız birden...

30 Mart 2010 Salı

Schumacher Alonso'yu Neden Ziyaret Etti?


Avustralya'da yapılan yarışın öncesinde yapılan sıralama turlarında yaşanan trafik sonrası Schumacher "Bazı arkadaşlar aynalarını nasıl kullanmaları gerektiğini bilmiyorlar" demişti.

Aynı gün sıralamanın bitiminden sonra Schumacher ile Alonso'nun hararetli bir şekilde konuşurken görüntülenmesi, Schumi'nin kast ettiği kişinin Alonso olduğu söylentilerine sebep olmuştu.

Alonso bu görüşmeyi doğrularken yanlış bir şey yapmadığını söyledi. Alonso, "Schumacher kendi turunu atarken onu engellediğimi düşünmüş. Aynada onu görmem mümkün değildi ayrıca telsizden de herhangi bir bilgi gelmedi. Ben kenara çekildiğimde o zaten yanımdan geçiyordu" dedi.

29 Mart 2010 Pazartesi

Patronlar Yeni Değişiklikler İçin "Erken" Diyor


Formula 1'in önde gelen takımlarının patronları, Bahreyn GP sonrası konuşulmaya başlanan kural değişikliklerinin yenilenmesi tartışmaları için henüz erken olduğu görüşünde birleşti.

Bahreyn'de "sıkıcı" bir yarışa sebep olan etkenin yeni kurallar olduğuna çok emin olmadıklarını dile getiren patronlar, aynı kuralların Avustralya'da yeni stratejilere ve keyifli bir yarışa zemin hazırladığı fikrindeler.

Kurallarda yeniden değişiklik yapmadan önce sezonun ortalarına kadar beklemenin akılcı olduğunu belirtilirken Formula 1'in her türlü zorlu koşula kendini adapte edebilmesi gerektiği vurgulandı.

İşte İkinci Yarış Sonundaki Puan Durumu

1. Fernando Alonso 37
2. Felipe Massa 33
3. Jenson Button 31
4. Lewis Hamilton 23
5. Nico Rosberg 20
6. Robert Kubica 18
7. Sebastian Vettel 12
8. Michael Schumacher 9
9. Vitantonio Liuzzi 8
10. Mark Webber 6
11. Rubens Barrichello 5

Hamilton'dan Button'a Sımsıkı Bir Tebrik


Melbourne'de hafta sonu koşulan yarış sonrasında McLaren pilotlarından Jenson Button günün en mutlu ismi olurken, takım arkadaşı Lewis Hamilton, tam aksine son derece mutsuz ve sinirliydi.

McLaren takımının ilk ikide bitirme şansını strateji hatasıyla kaybettiğini söyleyen Hamilton, lastik stratejisi sayesinde galip gelen Jenson Button'ı sarılarak tebrik etti.

Bu samimi görüntüler, sezon öncesinde "biri kazanırken diğeri kaybettiğinde sorun çıkabilir" diyen McLaren takım patronu Withmarsh'ı (şimdilik) haksız çıkardı.

Ama sezon uzun ve bu ikilinin dostluğu daimi mi değil mi hep beraber göreceğiz...

28 Mart 2010 Pazar

Schumi Geri Dönemedi


İlk turda Alonso ile çarpışan ve kırılan ön kanadını değiştirmek için pite giren Michael Schumacher yarışa en sondan devam etmek zorunda kaldı.

Çabaları yetmeyince Efsane onunculukla yetinmek zorunda kaldı...

Schumacher'i yeniden zirvede görebilmek için biraz daha beklememiz gerekiyor anlaşılan...

Sürprizin Adı Robert Kubica


Avustralya GP öncesinde podyum sıralaması yapsak Kubica'yı ikinciliğe yazar mıydık?

Ama o adını liderin ardına yazdırmayı başardı...

Renault pilotu Robert Kubica, Albert Park'ta yaşanan tüm karmaşalardan kendini sıyırıp, Ferrari'lere ve Hamilton'a karşı koymayı başardı. Renault adına ilk podyumu kazanan Polonyalı pilot Avustralya'da müthiş bir sürprize imza attı.

Yine Mi Çocuk... Yine Mi...


Sezonun ilk yarışında olduğu gibi yine pole pozisyonundaydı... Ama Bahreyn'de olduğu gibi Avustralya'da da podyumda adı yazmıyordu...

Formula 1 2010 sezonunun en çarpıcı isimlerinden biri olan Red Bull'un Alman pilotu Sebastian Vettel, lider götürdüğü yarışı tamamlamayı başaramadı.

Bir kez daha otomobili arızalanan Vettel'i, bir sonraki pole pozisyonunda podyumda görüp göremeyeceğimiz, bu sezonun en merak edilen sorularından biri oldu...

Hamilton Savaştı Ama Yetmedi


Takım arkadaşının liderliğinde süren yarışın en hızlı turları hep Hamilton'dan geldi. Yarış boyunca çekişmeyi ve rekabeti asla bırakmayan, sonuna kadar savaşan isimdi İngiliz pilot.

İkincilik için Kubica ile çekişirken pit stop'a çağrıldı, beşinci sıradan piste geri döndü bu sefer önündeki Ferrari'leri kovalamaya başladı. Çok hızlı ve bir o kadar da savaşçı bir görüntü çizdi Hamilton.

Ancak bitime iki tur kala Alonso'yu geçmek için koridor yakalamaya çalıştığı esnada hemen arkasındaki Mark Webber'in arkasından çarpmasıyla tüm emekleri boşa gitti.

Yarış sonrasında bu olaydan ötürü Webber'in hatalı olduğu söylendi. İkinciliği kovalarken pite çağrılmasının McLaren takımının strateji hatası olduğunu belirtti. Ama bunların hiç biri savaşçı Hamilton'un Avustralya'da elleri boş dönmesine engel olmadı...

Yarışın Kaderini Bu Kaza Değiştirdi


Henüz starttan yeni çıkılmış, tüm pilotlar başlangıç anından daha iyi bir pozisyona geçmek için çaba harcıyorlar. İşte o anda yaşanan bir kaza Avustralya GP'nin kaderini değiştirdi.

Jenson Button ile bir temas yaşayan Fernando Alonso ile Michael Schumacher'in çarpışması sonucu Schumi'nin ön kanadı kırılıyor, Alonso ters yönde kalıyor.

Pite giren Schumacher sonuncu sıradan çıkıyor piste... Otomobilini toparlayan Alonso ise sondan ikinci sırada...

Alonso rakiplerini birer birer geçip dördüncü sırada bitirirken Schumacher 15 aracın tamamladığı yarışı onunculuk ile yetinmek zorunda kalıyor.

Bu iki ustanın nasıl bir geri dönüş gerçekleştireceği sorusu ise Avustralya GP'yi bir heyecan fırtınasına dönüştürüyor...

Avustralya'da Müthiş Yarış


Bahreyn'deki "sıkıcı" yarışın ardından ilaç gibiydi Melbourne...

İlk turdan son tura kadar heyecanın son bulmadığı Avustralya GP'nin içinden birbirinden ilginç hikayeler çıktı...

Ama elbette alkışlar önce Button'a gidiyor.

Müthiş bir stratejiyle, 50 tur boyunca hem lastiklerini hem de konumunu korumayı başaran Button, Vettel'in yarış dışı kalmasıyla önce liderliği sonra da podyumun zirvesini aldı.

Geçen yılın şampiyonu, sezon başında ve ilk yarış sonrasında oluşan tüm spekülasyonlara harika bir cevap verdi...

Tebrikler Button...

Avustralya Fatihi Jenson Button


Avustralya GP McLaren'den Jenson Button'un galibiyeti ile sonuçlandı...

İngiliz pilotu, müthiş bir sürprize imza atan Renault pilotu Robert Kubica olurken podyumun son basamağı Ferrari'den Felipe Massa'nın oldu.

27 Mart 2010 Cumartesi

Yine Avustralya, Yine Hamilton, Yine Özür...


Cuma akşamı Melbourne caddelerinde aşırı hız yaparken radara takıldı, ceza aldı, özür diledi...

Cumartesi günü sıralama turlarında 11. olarak ikinci bölümünde elendi, sorumluluğu üzerine aldığını açıkladı...

Hamilton için Avustralya yine çok parlak geçmiyor. Melbourne'e her gidişinde özür dilemek alışkanlık haline gelmese bari...

Di Resta'nın Alıştırma Turlar


Force India'nın üçüncü pilotu genç Paul Di Resta, cuma günü antrenmanlarda piste çıktıktan sonra bugün de medya ve Formula 1 severlerin önündeydi.

Force India takımı, medya ilgisine alışmaya başlayan Di Resta'nın ilerleyen yarışlarda daha fazla şans bulabileceğini açıkladı.

Ferrari Taraftarlarından Schumi'ye Sitem


Melbourne'deki Ferrari taraftarları Michael Schumacher'e sitem ediyor; "Neden Michael?"

Avustralya'da Pole Pozisyonu Vettel'in


Bahreyn'den sonra Avustralya'da da pole pozisyonu Sebastian Vettel'in oldu...

Takım arkadaşı Avustralyalı Mark Webber ikinci cebi kazanırken, klasman lideri Ferrari pilotu Alonso üçüncü sırada yer aldı.

Genç pilot sıralama bitiminde takım radyosundan "Gösterelim şunlara" dedi, biz de dört gözle bekliyoruz...

Hamilton Elendi!


Avustralya'da yapılan sıralama turlarında 11 olan Lewis Hamilton elendi...

26 Mart 2010 Cuma

McLaren Az Yakıtla Antrenmanın Zirvesinde

Sabaha karşı yapılan cuma antrenmanlarını üst sıralarda tamamlayan McLaren'den Jenson Button doğru yolda olduklarına inandıklarını söyledi.

"Bu sadece antrenmandı ve Red Bull ile Ferrari'den daha az yakıtla pistte yer aldığımızı düşünüyorum. Şu an için otomobilin performansıyla ilgileniyoruz ve gayet iyi görünüyor" dedi.

Ferrari 450 Diyor...


Avustralya'da pazar günü yapılacak yarış ile Formula 1'deki 450. yarışına çıkacak olan Ferrari takımı araçlarına uyguladıkları "450 RACES" etiketleri ile dikkat çekti...

Avustralya'da Cuma Antrenmanları Tamamlandı


Cuma antrenmanları Avustralya'da sabaha karşı tamamlandı.

İlk antrenmanda Renault pilotu Robert Kubica 1.26.927'lik derecesiyle ilk sırada yer aldı. İkinciliği Nico Rosberg alırken Jenson Button üçüncü, Felipe Massa dördüncü, Sebastian Vettel ise beşinci oldu.

Hafif yağmur altında geçen ikinci antrenmana ise McLaren pilotları damga vurdu. 1,25.801'lik dereceyle Lewis Hamiton ilk sırada yer alırken takım arkadaşı Jenson Button 1.26.076 ile ikinci sırada yer aldı. Mark Webber'in üçüncülüğü aldığı antrenmanı Schumacher
dördüncü bitirdi.

25 Mart 2010 Perşembe

Hamilton Bu Kez İyi Hatıralarla Dönmek İstiyor...


Geçtiğimiz yıl Avustralya GP'den skandal ve ceza ile dönen Hamilton, bu sene için daha umutlu...

Yaşadığı olayların kendisini olgunlaştırdığını söyleyen İngiliz pilot, Melbourne'de karşılaştığı ilgiden oldukça memnun.

Bol bol imza dağıtan ve F1 tutkunları ile sohbet eden Hamilton, Avustralya 2010'u daha iyi hatıralarla geride bırakmak istiyor...

Hulkenberg İyi Başladı


Belki Vettel ya da Rosberg kadar medyanın dikkatini çekmedi ama genç pilot Hulkenberg'in sezona iyi başladığı kesin...

Tecrübeli takım arkadaşı Barrichello'dan övgüler alan, sonrasında Williams takımının kendisiyle uzun süreli çalışmak istediğini açıkladığı Hulkenberg parlamasa da ışıldıyor...

"Sihirbaz Değilim, Sadece İnsanım"

Geri dönüşü ile Formula 1'i yeniden canlandırdığı söylenebilir mi? Belki... Kesin olan tek şey onun ismi üzerinden beklentilerin çok fazla olduğu.

Schumacher de bu beklentilerin farkında ancak bir hatırlatma yapmakta fayda görüyor:"Sihirbaz değilim, sadece insanım."

"İşlerin nasıl yürüdüğünü çok iyi bilebilecek kadar uzun süredir bu işin içerisindeyim. Detayların önemli olduğunu, herşeyin en ince ayrıntısına kadar dikkat gerektirdiğini iyi öğrendim. Benden çıkıp öylesine yarışmamı bekleyemezsiniz."

"Geri dönüp herkesi birer birer geçmeyi hayal etmedim, ama onlar da beni arkalarında bırakmış sayılmazlar. Yani şimdilik gayet iyi durumdayım. Bahreyn'deki derecemden utanacak değilim"

Bize de Anlatsana Vettel...

Avustralya'da GP hazırlıkları son sürat devam ediyor. Tüm takımlar hummalı şekilde çalışıyor ve pazar günü podyuma çıkmanın planlarını yapıyorlar...

Ama işin eğlencesini de atlamıyorlar.

Red Bull'un Bahreyn'de podyumu kaçıran genç pilotu Vettel, teknisyenlerle şakalaşıp gülüyor. Nedir onları bu kadar güldüren, meraklanmamak elde değil...

Alonso'yu Kızdırmayın!


Alonso, F1 sıkıcı mı değil mi tartışmalarından ve bu konu ile ilgili gelen sorulardan fena halde bıkmış olmalı ki, "beğenmiyorsanız seyretmeyin"e yakın bir açıklama ile herkesi şaşırttı:

"Geçtiğimiz yıl Jenson (Button) ilk yedi yarışın altısını kazandı. Michael (Schumacher) peş peşe beş kez şampiyon oldu. Sıkıcı mıydı? Belki evet belki hayır, bu Formula 1."

F1 tamamen teknolojiyle sürücünün, mühendisin, teknisyenin ve diğer her şeyin kusursuz işlemesiyle ilgili bir spor. Eğer insanlar ekstra bir şov izlemek istiyorsa belki Formula 1'den başka şeylere yönelmeliler"

Schumi Lastiklerine İyi Bakıyor...

O her yerde, her zaman ilgi odağı... Her anı foto muhabilerinin takibinde...

Yukarıda ise Michael Schumacher Melbourne'de otomobilinin lastik basıncını kontrol ederken poz veriyor...

Mutlu Yıllar Algersuari...


Toro Rosso pilotu Jaime Algersuari 20. yaş gününü Melbourne'de padokta kutladı...

Barrichello Hedef Gösterdi!

Formula 1'in Bahreyn sonrası en çok tartışılan başlığı geçişler olmuştu.

Tecrübeli pilot Rubens Barrichello'ya göre sorun lastikler... Daraltılan ön lastiklerle öndeki aracı takip ederken pist dışına kayma sorunu yaşandığını belirten Barrichello, "Daha fazla mekanik yol tutuşuna ihtiyaç duyuyoruz, bence tek çözüm bu" diyor...

24 Mart 2010 Çarşamba

Çaylak Di Resta'nın Köpek Balığı Macerası...


İlk defa Cuma günü serbest antrenmanda Sutil'in yerine geçip Force India ile çalışacak olan Di Resta, F1 öncesi Avustralya sahillerinde gezinirken köpek balığı ile karşılaşınca denize girme fikrinden hemen uzaklaştığını anlatıyor:

"İlk defa Avustralya'ya geliyorum, ilk kez bir sahilde bulunuyorum ve iki dakika içinde bir köpek balığı görüyorum. Avustralya suya girme konusunda bu pek güven verici değil..."

"Başta köpek balığı olduğundan emin değildim ama dürüst olmak gerekirse oldukça büyüktü. Endişe edilmeyi gerektirecek kadar... Neredeyse iki metre uzunluğundaydı."

Webber'le Albert Park'ta Bir Gezinti...



Mark Webber ile Red Bull Racing team simulatöründe Albert Park'ta bir tur atıyoruz...

Avustralya'da Güzel Bir Gün...

Tonio Liuzzi, Paul di Resta ve Adrian Sutil Melbourne'de güzel bir sabahta sahil yürüyüşü yapıyorlar...

23 Mart 2010 Salı

Button da Melbourne'de...


Melbourne Albert Park'ta düzenlenen özel bir organizasyonda Jamie Whincup'ın V8 Supercar aracını kullanan Jenson Button, sürüşün ardından "keyif verici bir deneyim" yaşadığını söyledi.

Button'un F1 aracını kullanan Jamie Whincup'ın yorumu ise "ifade edilemez" oldu. Hayatta yapmayı en fazla istediği üç şeyden birinin Formula 1 aracı kullanmak olduğunu söyleyen Whincup'ın listesindeki diğer iki madde uzaya gitmek ve avcı uçağı kullanmak...

Webber Memleketinde Boş Durmuyor...


Dün NRL maçında görüntülenen Mark Webber, bugün de Melbourne Üniversitesi'ndeydi...

Öğrencilere pitte lastik nasıl lastik değiştirildiğini gösteren tecrübeli pilot kampüsün ilgi odağıydı.

22 Mart 2010 Pazartesi

Röportajımıza Müdahale Etmeyiniz...



Yabancı Basına: Özel Fernando Alonso röportajımıza mikrofon uzatmayınız lütfen... : )

Webber NRL Tribünlerinde...


Red Bull pilotu Mark Webber, Canberra Stadı'nda Canberra Raiders ile Brisbane Broncos arasında oynanan NRL maçının tribünlerinde görüntülendi.

Yanında küçük bey ise Raiders koçu David Ferner'in oğlu Kyle...

Sevgiler ve Öpücükler... The Schum!


"Mercedes'le ilk yarışımıza çıktık ve gördük bu gençler işlerini ciddiye alıyorlar. Hayal kırıklığına uğrayıp uğramadığımı soruyorlar, cevap basit; hayır."

"Ön tarafta ciddi bir yarış oldu. Yedinci veya sekizinci değil de altıncı olarak bitirmek bence gayet iyi. İsterdim ki takım arkadaşımı geride bırakabileyim ama olmadı. İyi bir ekip çalışması çıkardığımızı düşünüyorum."

"Bana Nico ile aramızın nasıl olduğunu soranlar oldu, bu nasıl bir sorudur anlamıyorum. Nico kardeşim gibi, Ralf gibi. Ama daha yetenekli ve yakışıklı kesinlikle. Bir de tabii yarı deli bir karısı yok."

"Size Formula 1'e geri dönmekten nasıl keyif aldığımı göstermek için bir fıkra anlatayım...
- Tekerleği çalınmış Meksikalıya ne denir?
- Carlos"

"Avustralya'ya...
Sevgiler ve Öpücükler...

The Schum!"

Barrichello Nico'ya Sahip Çıktı


Tecrübeli pilot Rubens Barrichello, takım arkadaşı Nico Hulkenberg'e sahip çıktı.

"Çok çalışıyor" diyen Barrichello, "ilk kez F1'de bir sıralama turunda yer aldığını ve ilk Formula 1 yarışına çıktığını unutmamalıyız. Henüz çok genç, çaba harcıyor."

"Formula 1'de çok çalışmalısınız ama öncelikle Nico'nun nerede olduğuna alışması gerekiyor."

"Ondan daha fazlasını beklemek haksızlık olur."

Herkes Schumi Diyor...


Formula 1 Takımlar Birliği FOTA'nın yaptığı ankette en iyi pilot kim seçildi dersiniz?

Oyların %19,5'ini alan Michael Schumacher elbette ilk sırada yer aldı.

Alonso %9,7 ile ikinci olurken, F1 kariyerine bu sene ara veren Kimi Raikkonen üçüncü oldu.

Jenson Button'dan Mesajınız Var

Jenson Button'dan 2010 sezonunu "sıkıcı" bulanlara mesaj geldi.

Sadece ilk yarışı arkamızda bıraktığımızı ve dünyanın sonunun henüz gelmediğini söyleyen Button, bu sezona bir şans daha tanımamız gerektiğini söylüyor.

Avustralya'nın daha keyifli geçeceğine inanan İngiliz pilotun öngörüsü doğru çıkacak mı, haftaya göreceğiz...

21 Mart 2010 Pazar

Hamilton:"Red Bull İnanılmaz"


İngiliz pilot Lewis Hamilton, Red Bull'un Bahreyn'deki performansının "inanılmaz derecede hızlı" olduğunu söyledi.

Şu an bulundukları noktada Mercedes ile aynı kategoride olduklarını ekleyen Hamilton "Kim kendini daha iyi geliştirir ve daha hızlı olmayı başarırsa, o takım bir üst seviyeye yükselecek. Bu çekişmeyi kimin kazanacağını göreceğiz" dedi.

20 Mart 2010 Cumartesi

Massa Hata Yapmak İstemiyor



Geçirdiği kaza sonrası pistlere dönüp dönmeyeceği konuşulan ve 2010 sezonuna yaptığı müthiş başlangıçla tüm soru işaretlerini unutturan Brezilyalı pilot Felipe Massa hata yapmaktan korktuğunu söyledi.

Yapacağı en ufak bir hatada yarışmak için yeterli olup olmayacağının sorgulanacağını belirten Massa şöyle devam ediyor:

"Kendimle ilgili en ufak bir kuşkum yok. Pistlere geri dönebilmek için aylarca bekledim. İlk yarışta hata yapmamak için çok çaba harcadım. Çünkü eminim ki, tek bir hatada, eskisi kadar iyi olmadığım konuşulacaktır. Herşey geçirdiğim kazaya bağlanacaktır."

"İyi başladım ve daha iyisini yapmak istiyorum"

Avustralya'yı Bekliyorlar


Bahreyn'de zirveyi kapan müthiş ikili Massa ve Alonso iddialı açıklamalardan kaçınıyorlar.

İlk 4 yarışın çok önemli olduğunu belirten ikili, Avustralya'da ve Malezya'da podyuma beraber çıkmayı hedefliyorlar...

Ferrari Bahreyn'de Kazandı, Melbourne İçin Umutlu

Son iki seneyi çok da mutlu geçirmeyen üç isim; Ferrari, Alonso ve Massa...

Bu üçlünün Bahreyn'deki ilk yarışı zirvede tamamlaması, Formula 1 çevrelerinde "son podyumları olmayacak" şeklinde yorumlanıyor.

Melbourne'de de podyumu doldurmayı hedefleyen "Kırmızılar", 2010'da şampiyonluğun en büyük adayı olarak gösteriliyor.

Button Melbourne'ü Bekliyor


Son şampiyon Jenson Button, Bahreyn'deki yarışta MP4-25 ile ilgili pek çok şey öğrendiklerini söyledi.

"Bahreyn'den aldığımız dersleri Melbourne'de pekiştireceğiz" diyen İngiliz pilot otomobilde yapılan geliştirmelerden de memnun.

Albert Park'ın McLaren için daha uygun bir pist olduğunu belirten Button, önümüzdeki yarışı daha iyi bir yerde bitirebileceğine inanıyor...

19 Mart 2010 Cuma

Formula 1 Koleksiyonu (6)


1972 yılında Avusturya'da yapılan yarışın posteri...

1983, Ayrton Senna'nın İlk Formula 1 Testi...



Ayrton Senna...

1960 yılında Brezilya'nın Sao Palo şehrinde dünyaya geldi. "Yağmur Adam" lakaplı ünlü pilot Formula 1 Dünya Şampiyonluğunu 3 kez kazanarak bu sporun tarihinde gördüğü en iyi bir kaç pilottan biri oldu.

1994'te dönemin en iyi takımı olan Williams'a geçti. Bu takımla üçüncü yarışında, Imola pistinde 7. turda 210 km. hızla Tamburello Dönemecine girdi. Virajı dönemeyip beton duvara çarptı, direksiyon milinden kopan bir kaynak parçasının kaskı delerek başına saplandı ve 34 yaşında hayatını kaybetti.

Bu yarıştan önce Senna, direksiyonun kendisine çok yakın olduğunu ve bunun da sürüşünü etkilediğini söylemişti. Direksiyon milini kestiler, kısalttılar ve tekrar kaynak yaptılar. Ancak böylesi bir kazayı kimse tahmin edememişti...

Pistin kapanmasını önlemek için, "Yağmur Adam"ın hastanede öldüğü açıklandı.
Ancak Senna hayatını pistte kaybetmişti.

Ölümünden bir kaç ay önce yaptığı bir röportajdaki sözleri ise aynen şöyleydi:

"Yarışlar, rakiplerle mücadele benim kanımdadır benim bir parçamdır. Eğer bir gün, hayatıma mal olacak bir kaza geçirirsem tek isteğim herşeyin hemen, bir anda olup bitmesidir. Tekerlekli sandelyeye mahkum kalmak ya da hastane köşelerinde yıllarca sürünmek istemem. Yaşayacaksam herşeyimle, bir bütün olarak yaşamalıyım. Yarım olarak yaşamak beni mahveder..."

McLaren'de Çalışmalar Sürüyor...


McLaren pilotu Jenson Button Bahreyn'den çok mutlu dönmedi.

Geçen yılın şampiyonu bu sezonun ilk yarışında aldığı sonuçtan memnun olmasa da rakiplerini yakalayabileceğini düşünüyor. İngiliz pilot zirveye geri dönmenin planlarını yapıyor ve ekliyor; "Tek bir yarışta neler öğrendiğime inanamazsınız."

Elbette bu arada aracın geliştirmeleri de devam ediyor. McLaren fabrikasında çalışmalar sürüyor. Salı günü mühendislerle toplantıları var ve Melbourne öncesi hazırlıkların durumunu konuşacaklar...

Bahreyn'den bu yana devam eden hazırlıklar Melbourne'e nasıl yansıyacak hep beraber göreceğiz...

18 Mart 2010 Perşembe

İki Resim Arasındaki 7 Farkı Bulunuz...


Biri 7 şampiyonluk kazanmamış, diğeri efsane statüsüne geçmiş...

Schumacher aradan geçen yıllar boyunca Formula 1 tarihinin en önemli isimlerinden biri oldu. Geri dönüşü ratingleri patlattı. Kimilerine göre F1 heyecanına yeniden kavuştu.

Sizce de ilk resimde bugün olacakları biliyormuş gibi bakmıyor mu?

Nico Hırs Yapmış...


Genç pilot Nico Rosberg, Bahreyn GP'yi takım arkadaşı Michael Schumacher'in önünde bitirdi ve hem yarış performansı hem de açıklamalarıyla Efsane'nin gölgesinde kalmayacağını gösterdi.

Sözlerinden oldukça hırslı olduğu gözlenen Nico, Avustralya için iddialı...

"Michael'ın önünde yarışı bitirdiğime seviniyorum. Aramızda müthiş bir düello var ve sezonun sonuna doğru çok daha zorlu olacak."

"Sonuçta, sizinle aynı aracı kullanan takım arkadaşınızı geçmek önemli"

"Melbourne'de pist şartları Bahreyn'dekine kıyasla daha rahat olacaktır. Avustralya'da hedefimiz podyum. Podyumda Mercedes adına double yapamayabiliriz belki ama birimizin orada olacağını düşünüyorum"

Alain Prost'tan Ders Saati


Kural değişiklikleri sonrası Bahreyn yarışında istediklerini alamayan pilotların açıklamalarına eski dünya Şampiyonu Alain Prost'tan ders gibi cevap geldi:

"160 kg ağırlık ile yarışa başlarken düşünce mekanizmanızı değiştirmeniz gerekir. Pilotlar henüz buna alışamadı. Eminim birkaç yarış sonra bu kurallarla yarışmayı sevecekler"

17 Mart 2010 Çarşamba

Ecclestone Lafını Esirgemiyor


Formula 1'in patronu Ecclestone, Bahreyn GP'nin ardından medya ve takımlardan gelen eleştirilere, alışıldık üslubuyla, lafını esirgemeden cevap veriyor.

Yeni kuralların Bahreyn'deki yarışı sıkıcılaştırdığını öne süren eleştirilere gazeteler aracılıyla "Bu kurallar demokratik oylama ile kabul edildi. Evet oyu veren takımlar şimdi bu kurallarla baş etmek zorundalar" yanıtını verdi.

Bernie, bu saatten sonra kural değişikliğinin çok zor olduğunu, takımların kural koyucu görevine soyunmak yerine kendi işleriyle ilgilenmesi gerektiğini söyledi.

Ecclestone'a göre yarışı sıkıcılaştıran takımlardı ve düzeltecek olan da onlardı...

Ecclestone'a yanıt gecikmeyecektir.

Avustralya GP'ye kadar da bu tartışma kolay kolay bitmeyecek gibi görünüyor.

Bahreyn'den Kareler...(Neler Yaşandı)





Bahreyn'de sıcak bir numaralı öne çıkan detay. Çölün ortasında yapay bir şehir burası. Aslında geceleri birçok Bahreynliyi sokakta görmek mümkün...Elbette biz sabahın erken saatlerinde kalkıp şehrin nabzını tutmak için sokaklara dökülüyoruz....




Bahreyn bir krallık... Kraliyet'in fotoğraflarına çeşitli noktalarda rastlamak mümkün....


Şehir Formula 1'e odaklanmış gökdelenler cenneti...


Padok girişi. Röportajlar öncesi kola ve su takviyesindeyiz... Sağ taraftaki büyük bina, basın merkezi.


Güvenlik aracını kullanmadık, ama çalıştırdık...


Anlatıcı odası. Büyük yarış öncesi Dilara Gönder - Serhan Acar ve Erbatur Ergenekon bir arada...


Pilotlar arasında Kamui Kobayashi Padok'taki en yakınımız oldu... Zaten hiç kuşkusuz en sempatik pilot kendisi... İşte burada bir röportaj sonrası hatıra fotoğrafı çektiriyoruz...



Çöl'de dikkat çeken önemli bir detay tüm araçların büyük ve yüksek silindirli makineler olması... Bir de çok gerekmedikçe kontaklar kapatılmıyor. Demiştik ya, benzin sudan ucuz...


Serhan Asker'le Bahreyn'de de limit yok...


TRT Formula 1 ekibi hiçbir detayı gözden kaçırmamak için çalışıyor....


İşte bir güvenlik görevlisi. Sempatik tavırları ile öne çıkıyordu...



48 saatte 2 saat uyku. Tam gün yürüyüş... Ayaklardaki yorgunluğu tuzlu su alıyor. Ertesi güne tam takım hazırız...





Formula1 Kulübü her yerde... Abu Dhabi - Bahreyn - İstanbul aktarmalarında havaalanında da rastlamak mümkün... Formula 1'in tüm görünmeyen haberleri ve fotoları için gözünüz burada olsun... : )