30 Eylül 2010 Perşembe

Button: "Hâlâ Şampiyonum"


Geçen seneyi şampiyon olarak tamamlayan, bu sezon ise son dört yarışa şampiyonluk mücadelesi içerisinde giren Jenson Button, şansı devam eden beş pilotun sonuncusu olmasına rağmen son derece rahat olduğunu söyledi.

“Şu an Formula 1’in Dünya Şampiyonu hâlâ benim. Bu unvanı korumak için şansımı sonuna kadar sürdürmek istiyorum. McLaren’le anlaşmamın amacı tam olarak buydu, mücadele etmek istiyordum. Son iki sezon şampiyonluk yarışına tutunabiliyorsam, bu doğru yolda olduğum anlamına gelir” diye konuşan Button, kendine güveninin tam olduğunu sözlerine ekledi.

Alonso: "Normal Biriyim"


Formula 1 çevrelerinde Fernando Alonso "soğuk" olarak tanımlanıyor.

F1 pilotları Alonso'yu tanımlarken, "çok fazla konuşmayan", "ilişkilerini minimumda tutan", "sakin" ifadelerini kullanıyorlar.

Ferrari takım patronu Domenicali de İspanyol pilot için "soğukkanlı, sakin ve bazen zor biri" demişti.

Kendisine bu görüşler hakkında ne düşündüğü sorulan Alonso, "Sakin, rahat, romantik biriyimdir. Biraz utangaç olduğum söylenebilir. Ama işler yolundaysa içimdeki İspanyol ortaya çıkar" cevabını veriyor.

Fotoğraflara genelde fazla gülmeyen ifadeler ile yansıyan Fernando'nun, Singapur GP sonrası podyumda çekilen bu fotoğrafı, ne kadar doğru söylediğinin bir kanıtı.

29 Eylül 2010 Çarşamba

Domenicali'nin Ekibine Güveni Tam


Ferrari takım patronu Domenicali, şampiyonluk yolundaki zorlu mücadelede takımına güveniyor.

Sık sık ekibiyle toplantılar yaparak bu güveni ekibine de aşılamaya çalışan İtalyan patron, basına da benzer açıklamalar yapıyor.

“Bildiğiniz gibi işler kötü gittiğinde yıkılmadık ve şimdi işler iyi gittiğinde de inanılmaz tepkiler vermiyoruz. Önemli olan işimize odaklanmak. Şu anda sezonun en kritik dönemindeyiz ve çok dikkatli, sakin olmalıyız. Hata yaparsak bunu çok ciddi şekilde öderiz.”

Ferrari'nin motor değişiklik hakkının bulunmaması ise takımı endişenlendiriyor. Eğer Alonso motor değiştirirse gridde 10 sıra geriden başlama cezası alacak. Bununun yaşanmaması için antrenman turlarında eski motorların kullanılarak son motorun sağlam kalması için uğraşıldığı gelen bilgiler arasında...

Hindistan'da Hazırlıklar Başladı...


2011'de Formula 1'e ilk kez ev sahipliği yapacak olan Hindistan'da pist yapımına başlandı...

Monza'da Korku Dolu Anlar...



Erbatur Ergenekon ve Serhan Acar'ın, İtalya Monza'daki eski pisti keşifleri esnasında yaşadıkları macera, Tayfun Bayburt'un kamerasına işte böyle yansıdı...

28 Eylül 2010 Salı

"En Azından Finiş Görmek İsterdim"


Sauber'le çıktığı ilk yarışı bitiremeyen Nick Heidfeld oldukça üzgündü...

"En azından finiş göreceğimi düşünmüştüm. Başından sona dek sıkıntılı bir yarıştı" diye konuşan Heidfeld, tur zamanlarının ise çok kötü olmaması ile teselli bulduğunu söyledi.

Alman pilot, bir sonraki yarışın yapılacağı Suzuka pistinde yeniden yarışmak için sabırsızlandığını da sözlerine ekledi.

27 Eylül 2010 Pazartesi

"Mark Şanslıydı, Lewis Şanssız"


Lewis Hamilton, puan kayıplarına rağmen şampiyonluk mücadelesinden vazgeçmeyeceğini söylerken, takım patronu Withmarsh'ın desteği bir kez daha arkasındaydı.

Hamilton "Önümüzde 4 yarış var ve MarkWebber'le aramızdaki 20 puan farkı kapatabileceğimi biliyorum. Bundan sonra işime odaklanacağım. Mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğim. Bu benim bildiğim tek yol" dedi.

McLaren takım patronu Martin Whitmarsh da bir kez daha pilotuna destek verdi ancak bu sefer Hamilton'ın bir suçu olmadığını ifade etti.

Monza'da yaşanan olay ile Singapur'da yarış dışı kalmasına neden olan temasın birbirinden farklı olduğunun altını çizen Withmarsh, "Lewis çaresiz bir hamle yapmadı. Sağlam bir ataktı ancak başarılı olamadı. Her iki pilotun da olayda suçu yoktu. Bu tür olaylar Formula 1'in bir parçası. Mark devam edebildiği için şanslıydı, Lewis ise yarış dışı kaldığı için şanssız. Hepsi bu" dedi.

“Webber Çok Şanslı”



Bridgestone’un yarış sonrası yaptığı analizde Webber’in finiş gördüğü için çok şanslı olduğu ortaya çıktı.

Singapur yarışında Hamilton ile Mark Webber arasında yaşanan temas sonrası, İngiliz pilot yarış dışı kalırken Webber podyuma çıkmayı başarmıştı.

Bridgestone yetkilileri, yarış sonrası Avustralyalı pilotun lastiklerini incelediklerinde, kaza sırasında Webber’in lastiğinde patlak oluştuğunu ve 5mm bir farkla lastiğin jantta kaldığını tespit ettiler.

Bridgestone yetkilisi Hironhide Hamashima, “Kaza esnasında lastik 5 mm daha kaymış olsaydı muhtemelen havası inecekti. Ayrıca pistte çok fazla yüksek hızlı sol viraj olsaydı, lastik jantta kalamayabilirdi. Webber kesinlikle çok şanslı bir günündeymiş” diye konuştu.

Güney Kore Takvimden Düşerse...


Güney Kore’de yapılacak olan sezonun on yedinci yarışı iptal tehlikesi ile karşı karşıya…

Kore GP’nin yapılacağı pistin yetişmeme ihtimali gittikçe güçlenmeye başladı. Organizatörlerin “her şey yolunda” açıklamasına rağmen İngiliz medyasında yarışın iptal edileceği yolunda haberler yayınlanmaya başladı.

Formula 1’in patronu Bernie Ecclestone ise Singapur’da konu ile ilgili sorulara "Bekleyip göreceğiz" cevabını verdi.

Ecclestone, "Durum çok iyi görünmüyor. Normal şartlarda yarıştan 90 gün önce pistin denetimden geçerek onay alması gerekir. Kore yapılan son denetimden geçemedi. Organizatörler tüm hazırlıkların yetişeceğini söylüyor. Umarım haklı çıkarlar" dedi.

Her ne kadar İngiliz medyası yarışın başka bir yere alınması ihtimalinin araştırıldığını yazsa da, FIA kuralları yarışın iptalini ve takvimin bir sonraki yarıştan devam etmesini öngörüyor.

Bu durumda, Güney Kore yarış organizatörleri FOA ile yapılan sözleşme gereği tüm takımların parasını ödemek zorunda kalacak. Takımlar masraf yapmadan yarış bedelini kasalarına göndermiş olacaklar.

Öte yandan, şampiyonluk mücadelesini sürdüren ancak puan olarak lider Mark Webber'in gerisinde bulunan Alonso, Hamilton, Vettel ve Button için Güney Kore'nin iptali, kazanılacak puanlardan olmak anlamına gelecek.

Takım patronlarından konu ile ilgili çelişkili açıklamalar geliyor.

Renault takım patronu Eric Boullier Güney Kore yarışının yapılabileceğini sanmadığını belirtirken, Red Bull'dan Christian Horner iptal ihtimalini düşünmediğini dile getirdi.

Şampiyonluk mücadelesinde kritik bir durumda olduklarını ve kazanılacak her puana ihtiyaç duyduklarını ifade eden McLaren takım patronu Martin Withmarsh ise yarış organizatörlerine güvendiklerini söyledi.

Güney Kore yarışı ile ilgili durumun bir hafta içerisinde netlik kazanması beklenirken, gözler organizatörlerden gelecek açıklamalara çevrildi...

Erbatur'un En Zor Anonsu...



Erbatur Ergenekon'un şimdiye kadar yaptığı en zor anonslardan biri...

26 Eylül 2010 Pazar

Kovalainen Yanıyor...


Olaylı geçen Singapur yarışının son turunda Kovalainen'in otomobilinde çıkan yangın, Finli pilot tarafından işte böyle söndürülmeye çalışıldı...

Hamilton'ın Yaralarına Yenisi Eklendi...


Singapur'da en büyük hayal kırıklığını yaşayan isim kuşkusuz Lewis Hamilton oldu...

Son dört yarışın üçünde finiş göremeyen İngiliz pilot, şampiyonluk yolundaki yaralarına bir yenisini daha ekledi...

Webber ile yaşadığı kazayla ilgili olarak “Doğrusu ne olduğunu tam olarak bilmiyorum. Benim kör noktamdaydı. Tekrarlara bakmak gerek, çünkü hiçbir şey görmedim” diye konuşan Hamilton, şampiyonluğun zora girdiğini de kabul etti.

"Dört yarış kaldı ve son iki yarışımdan daha kötü sonuç almayacağımı düşünüyorum" diyen İngiliz pilot ümitleri henüz bitmese de, sezonu mutlu sonla bitirme şansının az olduğunu itiraf ediyor...

Kubica Söz Dinlemedi...


Singapur pisti geçiş imkanının çok fazla olmamasıyla biliniyor.

Ancak anlaşılan o ki, Renault pilotu Robert Kubica'ya bu bilgiyi vermek kimsenin aklına gelmemiş!

Lastik sorunu yaşayarak ikinci kez pit-stop yapmak zorunda kalan ve 13. sırada piste geri dönen Polonyalı pilot, önünde yer alan altı pilotu teker teker geçerken pek de zorlanmadı.

Bu konuda fikri sorulduğunda verdiği cevap ise, "Hepsinin lastikler eskimişti... O yüzden pek zorlanmadım" oldu...

Düğüm Çözülmedi...


Singapur, beş pilot arasında devam eden şampiyonluk yarışının düğümünü çözemedi.

Mark Webber elde ettiği podyum derecesiyle liderliğini sürdürse de rakiplerinin şampiyonluk şansı devam ediyor.

Fernando Alonso, yarış dışı kalarak büyük hayal kırıklığı yaşayan McLaren pilotu Lewis Hamilton’un önüne geçerek klasmanda ikinci sıraya oturdu, son dört yarışın üçünde finiş göremeyen Hamilton ise üçüncülüğe geriledi.

Jenson Button ve Sebastian Vettel de puanla ayrıldıkları Singapur yarışı sonrası şampiyonluk mücadelesine tutunmaya devam ettiler.

McLaren Toparlanıyor...


McLaren, Singapur'da tek pilotla finiş görmenin hayal kırıklığını yaşasa da, henüz şampiyonluk için ümitler tükenmedi...

Yarış sonrası İngiliz takımın garajı toparlandı ve otomobillerle birlikte zafer ümitleri de Japonya'ya götürülmek üzere yola çıkmaya hazırlandı.

Ferrari Kutlaması...


Ferrari, Alonso ile elde edilen üst üste ikinci yarış zaferini coşkuyla kutladı...

Singapur Fatihi Alonso...


Pilotlar şampiyonasında müthiş heyecan son hızla devam ederken, düğüm Singapur'da da çözülemedi...

Monza'dan sonra bir kez daha yarış dışı kalan Lewis Hamilton günün en büyük hayal kırıklığını yaşarken, Ferrari pilotu Fernando Alonso podyumun ilk basamağında yer aldı.

Liderlik ise Mark Webber'de kaldı. Takım arkadaşı ile birlikte podyuma çıkmayı başaran Avustralyalı Japonya'ya da ilk sırada gitmeyi garantiledi...

Formula 1 2010 sezonunda nefesler bir kez daha tutuldu, hep birlikte Japonya GP'yi beklemeye başladık...

25 Eylül 2010 Cumartesi

1- Alonso, 2- Vettel, 3- Hamilton...


Singapur'da pole pozisyonunu, şampiyonluk adaylarından Fernando Alonso aldı...

Şampiyonluk mücadelesindeki rakiplerini arkasında bırakan Alonso, bu avantajı podyuma çevirmek isteyecek ancak Vettel, Hamilton, Button ve Webber de İspanyol pilota izin vermemek için elinden geleni yapacak...

Singapur GP çok heyecanlı olacak...

24 Eylül 2010 Cuma

Pitonlarla Dans...


Erbatur Ergenekon Singapur'da tehlikeye geçit vermedi...

Dünyanın en tehlikeli türlerinden olan piton yılanını korkusuzca omuzlarına alarak çekim yapan Erbatur'un bu cesaretini, ekip arkadaşları olarak ayakta alkışlıyoruz...

Pitonun Erbatur'un konuğu olduğu bu görüntüler, hafta sonunda Formula 1 Kulübü'nde olacak.

"Benden O Kadar Kolay Kurtulamazsınız"


“Benden o kadar kolay kurtulamazsınız. İyisi mi bu söylentileri bir kenara bırakalım”

Michael Schumacher, ikinci kez emekli olacağı iddialarını bu sözlerle yanıtladı.

Geri dönüş sezonunda aldığı sonuçlar sürekli eleştirilen Alman pilot, yeniden şampiyonluğa ulaşmak için geri döndüğünü, bunun ancak belirli bir sürecin sonunda ulaşılabilecek bir amaç olduğunu söyledi.

Schumi bu süreci ise şu sözlerle anlattı: “Benetton’da yarış kazanacak performansa ulaşmak dört senemi almıştı. Ferrari’de ise beş yılımızı harcamıştık. Piste ilk çıktığınız halinizle dünya şampiyonu olmazsınız çünkü F1 otomobillerinin fabrikadan üretilip gelmesi iyi bir yarış performansı için asla yeterli olmaz. Araç, takımın ve mühendislerin üzerinde uzun saatler çalışması sonucu yarışmaya hazır hale gelir ama kazanmak istiyorsanız çalışmaya devam etmek zorundasınız”

Sutil Havalandı


Adrian Sutil, Singapur'daki ikinci antrenmanın ilk 30 dakikalık bölümü tamamlanırken talihsiz bir kaza atlattı.

Aracının alt kısmı 10. virajdaki kerbe takılan Sutil otomobili havalandı ve ön tarafı yere sert bir biçimde çarptı.

Süspansiyonu hasar alan Sutil'in aracının havalandığı an ise işte böyle görüntülendi...

Singapur'dan Rengarenk Görüntüler...



Renkli şehir Singapur'dan, Erbatur ve Tayfun'un hazırladığı çok özel görüntülerin devamı için sizleri Formula 1 Kulübü'ne bekliyoruz...

Formula 1 Kulübü Cumartesi 16:30 ve Pazar 14:00'te TRT 3 ve TRT HD'de...

İki Dünya Şampiyonun Hali...


İki dünya şampiyonu pilot, Hamilton ve Button, imza kalemleri ve fotoğraflarını ortada bırakırlarsa başlarına gelecek budur!

Bu da McLaren Duvarı


Genelde Red Bull garajında karşılaştığımız bir durum "mekanikerler duvarı"...

Bu kez ise McLaren'ciler örüyor duvarı garajlarının önüne ki foto muhabirleri içeriyi göremesin...

Webber Schumi'ye İzin Vermedi


Singapur'daki ilk antrenmanın ilk yarısında Kamui Kobayashi ve Michael Schumacher fırtınası esiyordu.

Şampiyonluk adaylarının pitten çıkmakta ağır kalması sonucu Japon pilot son yirmi dakikaya lider girmişti ancak iddialı isimler zaman turu atmaya başlayınca 12.liğe gerilemekten kurtulamadı.

Ama Schumacher pes etmedi. Red Bull, McLaren ve Ferrari'ye kafa tutmaya devam etti. Liderliği bir kez daha ele geçirdi ve antrenman süresi sıfırlandığında liderdi...

Ancak o sırada henüz son zaman turunu tamamlamamış bir isim vardı: Şampiyona lideri Mark Webber... Efsane Alman pilotun bu sezon ilk kez liderlik elde etmesine izin vermedi, Schumi'yi az bir farkla geride bıraktı ve ilk sıraya yerleşti...

Şimdi gözler kalan iki antrenmana ve sıralama turlarına çevrildi...

Bakalım Webber bu hırsını sürdürüp lider geldiği Singapur'dan yine lider ayrılabilecek mi...

23 Eylül 2010 Perşembe

Kovalainen Rolleri Değişti


Cep telefonu ile fotoğrafçılığa soyunan bir başka isim de Heiki Kovalainen...

Fin pilotun Singapur'daki basın toplantısı öncesinde kimin/neyin fotoğrafını çektiği ise henüz öğrenilemedi...

Singapur Pistindeki Yenilikler...


Pist uzunluğunun 5.073 km olduğunu Singapur GP’de pilotların şikayeti üzerine 14. ve 19. virajlardaki sert tümseklerde değişikliğe gidildi.

Aynı zamanda pit yolu da bir santimetre alçaltıldı. Buna göre otomobiller pit yolunda piste girerken daha yumuşak bir geçiş yapacaklar. Bununla birlikte 10. virajdaki kerb’ün de pilotların daha rahat bir şekilde kullanması için daha düzgün hale getirildiği söylendi.

Değişiklik yapılmadan önce pisti eleştirenlerden biri de, şampiyonluk için yarışan Sebastian Vettel’di: “Çok fazla kerb var ve pist frenleri çok zorluyor. Çok tümsekli olması ise, pilotların yarışa konsantre olmasını engelliyor.”

Diğer yandan bir yıllık aradan sonra pistlere dönecek olan Heidfeld de, pist hakkında yorum yaptı: “Umuyorum pistteki tümsekler hallolmuştur. 2008’den 2009’a pistin durumu daha kötüye gitmişti. Ama bunun 2010 yarışı için halledileceği söylenmişti ve umarım öyle olmuştur.”

23 virajdan oluşan pistte organizatörler pistin daha iyi görünmesi için pist dışında dekorasyon çalışmaları yaptıklarını söyledi.

Hamilton: "İlerlemeye Devam Edeceğiz"


Lewis Hamilton, Red Bull'un Singapur'da güçlü olacağını kabul etse de, Webber-Vettel ikilisinin önceki yarışlardaki gibi arayı açabileceğini düşünmediğini söyledi.

“Onlarla mücadele edebilecek gelişimi gösterdiğimizi düşünüyorum” diyen İngiliz pilot sözlerini şöyle sürdürüyor:

“Biz ilerlemeye devam edeceğiz ve rakiplerimiz de aynı şekilde ilerlemeye çalışacaklar. Bu hafta sonu piste çıkacağımız araç, bir sonraki yarışta bambaşka bir otomobil haline gelmiş olacak. Biz de diğerleri kadar şampiyonluğu istiyorsak maksimum gelişim ve ilerlemeyi göstermek zorundayız”

"Yorgunum Dostlarım..."

Nico Rosberg'in Singapur'daki yorgun görüntüsü, foto muhabirlerinden kaçmadı...

Heidfeld: "Önüm Açık"


Sauber ile ilk yarışına Singapur'da çıkacak olan Nick Heidfeld, sezonun son beş yarışını performansını göstermek adına fırsata çevirmek istiyor.

Pirelli'de kalmak yerine iyi bir Formula 1 otomobili ile yarışa geri dönmeyi tercih ettiğini dile getiren Alman pilot, "Bugünkü durumu avantaja çevirebilmek için elimden geleni yapacağım" dedi.

Sezon sonuna kadar Sauber'le anlaşan Heidfeld, 2011 için karar vermediğini, şimdilik kalan yarışlardaki performansına odaklanmak istediğini de sözlerine ekledi.

Erkenci Webber

Mark Webber, Singapur'daki basın toplantısının düzenlendiği salona biraz erken gelince Heidfeld, Kovalainen, Rosberg ve Petrov'u beklemek zorunda kaldı...

22 Eylül 2010 Çarşamba

Singapur'da Işıklar Yanmaya Başladı...


Gerek pilotlar ve takımlar gerekse Formula 1 tutkunları için Singapur çok farklı bir heyecana ev sahipliği yapıyor...

Takvimin tek gece yarışı olan Singapur GP hafta sonunda bambaşka bir yarış keyfi izlettirecek bizlere.

Yarış hafta sonunda herhangi bir aksilik olmaması adına cadde ışıklarının denenmesi esnasında çekilen bu fotoğraf, Singapur pistinin tüm güzelliğini göz önüne seriyor...

Santander: Mutlu Bir Sponsor...


İspanyol Bankası Santander, Formula 1'in en mutlu sponsorlarından biri...

Bu yıl Formula 1'e yönlendirdiği 50 milyon €'luk sponsorluk bütçesinin 5 katı kâr edeceklerini açıklayan CEO Juan Manuel Cendoya, gelecek beş yılın sponsorluk bedelinin bu kârla karşılanabileceğini söyledi.

İspanyol basınında yer alan haberde
Santander'in, diğer mecralardaki reklam harcamalarını 2009 yılına oranla %10 azalttığı da ifade ediliyor.

Reklam bütçesinin büyük bir kısmını Formula 1'e ayıran bankanın, televizyon ve yazılı basın gibi mecralardan elde edebileceğinin çok üzerinde bir geri dönüşü F1 üzerinden yakalamış olması, örnek alınası bir başarı hikayesi...

Mark Webber'le Singapur Turu...



Singapur yarışının yapılacağı Marina Bay'de Mark Webber ile bir tur atıyoruz...

21 Eylül 2010 Salı

Formula 1 Takvimi 20 Yarışı Geçmeyecek...


2011 Formula 1 yarış takviminin açıklanmasının ardından, 2010’da on dokuz yarıştan oluşan takvime Hindistan’ın eklenmesiyle yirmiye ulaşan yarış sayısı Formula 1 dünyasında tartışma konusu oldu.

Yapımı süren ABD pisti ve Roma’da düzenlenmesi planlanan Roma cadde yarışının 2012’de takvime girmesi ile birlikte önümüzdeki sezonlarda daha uzun bir takvimin F1’i beklediği iddia ediliyordu.

Formula 1’in patronu Bernie Ecclestone ise yarış sayısının 20’yi aşmayacağını dile getiriyor.

Ecclestone; “Aslında takvimin maksimum 16 yarıştan oluşması gerekiyor. 20 ise kesinlikle en üst limit. Yeni eklenecek pistler olsa da, 20 yarışın üzerinde bir takvim hazırlamak istemiyoruz” dedi.

Takımların 20 yarış için harcayacağı fiziksel güç ve maddi harcamaların yeterince fazla olduğunu dile getiren Ecclestone, daha uzun bir takvimin takımları çok zorlayacağını belirtti.

20 Eylül 2010 Pazartesi

Puan Farkı Vettel'i Korkutmuyor...


Sebastian Vettel, takım arkadaşının 24 puan gerisinde olmasına rağmn şampiyon olabileceğine inanıyor...

Puan farkı Alman pilotun gözünü korkutmuyor...

“Yeni puan sistemi herkesi korkutmuş durumda. Eski sistemde bu fark şampiyonluk ilan etmeye yeterdi ama bugün etmiyor. Şans beş pilot için de devam ederken durumu bu kadar dramatikleştirmeye gerek yok” diye konuşan Vettel kalan yarışlarda alınacak sonuçlara odaklanmaları gerektiğini söylüyor.

Takım olarak panik yapmadıklarını ve işlerine konsantre olduklarını ifade eden genç Alman pilotun kendine güveni tam: “Şampiyon olabilirim, buna inanıyorum”

Gutierrez Formula 1'e Terfi Etti...


Henüz 19 yaşında...

GP3'te 2010 sezonunu şampiyon olarak bitirdi...

Ve Sauber'le Formula 1'e ilk adımını attı.

Sezon boyunca Sauber garajında misafir edilen ve teknik toplantılara katılarak gözlem yapan Esteban Gutierrez, 2011'den itibaren takımın test ve yedek pilotu olarak görev yapacak...

Sauber'in sahibi Peter Sauber onun için, “Esteban yaşına göre son derece olgun. Kendisini takımına ve işine adayan bir yapıya sahip ve son derece zeki. Hızlı bir şekilde gelişimini sürdüreceğine yürekten inanıyorum” diyor...

17 Eylül 2010 Cuma

"Tek Bir Yarış Her Şeyi Değiştirdi"


Formula 1’in son şampiyonu Jenson Button, Monza’da elde ettiği puanlarla şampiyonluk yarışına geri döndü.

Tek bir yarışın şampiyonluk mücadelesini baştan yarattığını belirten Button'a göre mücadele artık daha zorlu bir hale geldi.

“Pilotlar sıralamasına bakınca rekabetin nasıl bu kadar birbirine yakın sürdüğüne şaşırmamak mümkün değil. Belçika’daki yarış sonrası herkes mücadelenin Hamilton ile Webber arasında devam edeceğini düşünüyordu. Tek bir yarışın neleri değiştirebileceğini hep beraber gördük. Artık son yarışa kadar beş pilot da mücadeleye devam edecek”

Geçen sezon elde ettiği tecrübeleri kalan yarışlarda avantaja çevirmek istediğini belirten Button, istikrarı yakalayan pilotun şampiyonluğa daha yakın olacağının söylüyor...

"Maranello'da Takım Kazandı"




İtalya’da şampiyonluk mücadelesinde kalabilmek adına çok kritik bir yarışa çıktı Ferrari...

Kırmızı otomobilin şampiyonluk mücadelesine tutunmak için son şansıydı Monza...

Alonso finiş çizgisini ilk geçen pilot olduğunda ise İtalya yerinden oynadı...

Ferrari’ye kendi evinde zafer yaşatan Fernando Alonso, başarıyı takım çalışmasına hediye etti...

İspanyol pilot, “Belçika’da yaşadığımız talihsizliğin ardından Monza’da kazanmak takımdaki herkesin özgüvenini geri getirdi. Farklı yapılardaki pistlerde aldığımız iyi sonuçlar bize F10’un güncellemelerinde ne kadar iyi iş çıkardığımızı gösterdi. Bu da takım için başka bir sevinç kaynağı oldu. Hem ben hem de ekibimiz kendimize güvendik, geri dönebileceğimize inandık ve bugünkü durumumuzdan oldukça memnunuz” diye konuştu.

Monza’daki zafer sonrası Maranello’daki Ferrari fabrikasını ziyaret ettiğini belirten Alonso, “Gestione Sportiva’da büyük özveri ile çalışan herkese teşekkür etme şansı buldum. Monza’da gerçek bir takım gibi birlikte çalıştığımız için kazandık, bu zaferi hep birlikte kutlamak çok güzeldi” dedi.

Schumi'nin Singapur Heyecanı


Sinagapur’da, kariyerinde ilk defa gece yarışına çıkacak olan Michael Schumacher, bu yeni deneyim öncesi oldukça heyecanlı.

“Yeni pistlerde yarışmayı her zaman sevmişimdir ama Singapur kesinlikle çok faklı bir deneyim olacak” diye konuşan Alman pilot, eğlenceli bir yarış olacağını düşündüğünü belirtti.

Schumacher, “Benim için yeni bir pist. Ayrıca şehir sokaklarında Formula 1 aracı ile yarışmaktan büyük keyif alıyorum. Piste gece çıkmak ise yepyeni bir deneyim olacak. Yani her açıdan Singapur’da yarışmayı dört gözle bekliyorum” dedi.

Yeni pistlerin karakterlerini anlamak ve uyum göstermek konusunda kendine güvendiğini ifade eden Schumacher, takım olarak güçlü bir performans ortaya koymak ve izleyiciler keyifli bir hafta sonu geçirtmek için ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdi.

16 Eylül 2010 Perşembe

İki Tür Formula 1 Pilotu Vardır...


Raikkonen'in önümüzdeki sezon için Renault ile görüştüğünü doğruladı.

Kimi henüz kararını vermediğini açıklamış olsa da Fin pilotun sevenleri onun Formula 1'e geri dönmesini heyecanla beklemeye başladı.

Eğer Raikkonen dönerse, pistte yeniden iki Fin pilot izleyeceğiz...

Bu fikir akıllara 2008 Macaristan yarışı sonrası çekilen bir görüntüyü akıllara getiriyor. O gün Kovalainen ve Raikkonen podyumda yan yanaydılar ve kutlamayı şampanyalarını içerek yapıyorlardı.

Hemen yanındaki görüntü ise bu sezon Bahreyn'de çekildi. Podyumda bir Brezilyalı, bir İngiliz, bir İspanyol vardı ve şampanya kesinlikle içmek için değildi...

14 Eylül 2010 Salı

Sauber'de Değişim Rüzgarları...


Formula 1 Kulübü ekibi İtalya'daki yarış öncesinde Sauber takımının verdiği özel davete katıldı.

İşte Erbatur Ergenekon'un kaleminden o gecenin hikayesi:

"Sauber motorhomunda akşam yemeğine davet edildik. Kamui Kobayashi ile yemek yedik. Bizim dışımızda Belçika, Brezilya, Arjantin ve Dubai basınından birkaç gazeteci vardı. Peter Sauber ve Pedro De la Rosa da yemekteydi..."

Sauber takımı, bugün yapılan açıklamayla pilot kadrosunda değişikliğe gittiğini duyurdu. Beğenilmeyen performansı nedeniyle Pedro de la Rosa’nın yerine bundan böyle Alman sürücü Nick Heidfeld yarışacak.

Özellikle takımın çaylak pilotu Kamui Kobayashi’nin dahi gerisinde kalan de la Rosa’nın, uzun bir aradan sonra F1’e yaptığı geri dönüş erken sonlanmış oldu.

Heidfeld F1’de son olarak 2006’den 2009’a kadar BMW takımında görev almıştı. Aynı zamanda Pirelli ile yeni lastik testlerine katılan Heidfeld, şimdi de Sauber ile sezonu tamamlamak için anlaştı.

13 Eylül 2010 Pazartesi

Şampiyonada Rekabet Kızıştı...


İtalya'da yapılan yarışta yaşanan olaylar, stratejiler ve yarış sonucu, şampiyonadaki puan durumunu bir kez daha karıştırdı.

Alonso'nun ilk sırada finiş görmesi, Vettel'in müthiş bir strateji ile dördüncü sırayı alması, Hamilton'un yarış dışı kalması ve Webber'in puanla ayrılması sonrası rakipler birbirlerine daha da yaklaştı.

1981'den beri en yakın şampiyonluk mücadelesine tanık olan 2010 sezonunun bitimine 5 yarış kala puan durumu şöyle:

1. Mark Webber (Red Bull) 187
2. Lewis Hamilton (McLaren) 182
3. Fernando Alonso (Ferrari) 166
4. Jenson Button (McLaren) 165
5. Sebastian Vettel (Red Bull) 163
6. Felipe Massa (Ferrari) 124
7. Nico Rosberg (Mercedes) 112
8. Robert Kubica (Renault) 108
9. Michael Schumacher (Mercedes) 46
10. Adrian Sutil (Force India) 45

Yamamoto'nun Pit-Stop Kazası



İtalya'daki yarış esnasında pit alanına giren ambulans herkesin dikkatini çekmişti.

HRT mekanikerlerinin birinin Yamamoto'nun pit-stop yaptığı esnada yaralandığı açıklanmış ancak olayın görüntüleri yayına yansımamıştı.

Merak edenler için kazanın görüntüleri ...

Hamilton'a Patron Desteği


İtalya’daki yarışın en büyük hayal kırıklığını yaşayan ismi McLaren pilotu Lewis Hamilton oldu.

“Tamamen benim hatamdı. Yarışırken bazen gerekenden fazla zorladığınızda bu tür şeyler yaşanabiliyor. Daha iyi bir pozisyon elde etmek istedim. Massa’ya fazla yaklaştım ve lastik otomobile hasar verdi. Yapabileceğim hiçbir şey yoktu” diye konuşan Hamilton’ın oldukça üzgün olduğu gözlendi.

Yarış dışı kalmasıyla birlikte klasman liderliğini de kaybeden Lewis Hamilton, bu hatanın kendisine pahalıya patlayabileceğinin de altını çizdi ve “Bugün bana dünya şampiyonluğuna mal olmuş olabilir” dedi.

Lewis Hamilton’a destek veren ilk isim ise takım patronu Martin Withmarsh oldu.

Hamilton ile yarış sonrası uzun bir konuşma yaptıklarını anlatan İngiliz patron, “Uzun süre odasından dışarıya çıkmadı. Yanına gittim ve yarış dışı kalmasına neden olan olayı konuştuk. Nasıl bir ders çıkarmamız gerektiğini paylaştık. Sabah olduğunda Lewis yeniden çalışmaya ve mücadeleye hazır olarak uyandı. Yapılması gereken de buydu” dedi.

İngiliz pilotun çok büyük bir avantajı kullanamadığını kabul eden Withmarsh, Hamilton’ın yarış karakterini değiştirmemesi gerektiğine inanıyor.

“Lewis Hamilton herkesin agresif olarak tanıdığı bir pilot. Yaşananların tekrar görüntüleri izlerken nerede yanlış yaptığını biliyor. Ama yarış pilotu olmak tam da böyle bir şeydir. Daha fazlasını elde etmek için savaşmaktır. Ben onun değişmesi gerektiğine kesinlikle inanmıyorum. Yetenekli, örnek bir insan ve harika bir pilot. Lewis de biz de o an farklı bir karar vermiş olmasını isterdik. Ama geride kaldı. Singapur’a gittiğimizde herkesten daha hızlı olmak ve rakiplerini geçebilmek için elinden geleni yapacağından şüphem yok.”

“Lewis kendine çok fazla yükleniyor. Mükemmel olmak istiyor, dünyanın en iyi yarış pilotu olabilmek için çabalıyor. Yüksek adrenalin seviyesi ve aşırı hızla pistte ilerlerken, kahramanla kaybedeni birbirinden sadece santimetreler ayırır.”

Vettel: "İtalya'da Kesinlikle Çok Şanslıydık"


İtalya’da yapılan yarışta büyük bir risk alarak 53 turun 52’sini lastik değiştirmeden geçen Sebastian Vettel, yumuşak lastiklerin 52 tur boyunca dayanmasını beklemenin büyük risk olduğunu söyledi ve “Böyle riskler aldığınızda ve işe yaradığında kral olursunuz, aksi durumda ise aptal ilan edilirsiniz. Kesinlikle şanslıydık ve takım olarak iyi bir gün geçirdik” dedi.

Yarışın ilk bölümünde motor kaynaklı sorun yaşadığını belirterek “Yirminci turda otomobilde bir gariplik vardı. Sonrasında problem kendi kendine çözüldü. Ama o sırada öndeki grubu kaybettim. Herkes pite girmeye başlamıştı. Tur zamanlarına yoğunlaştık ve başardık. Dördüncülük alabileceğimiz en iyi sonuçtu” diye konuştu.

Vettel, galibiyet alamamış ve podyuma çıkamamış olsa da, en yakın rakipleri Hamilton’ın yarış dışı kalması, Webber’in de daha arkada bitirmesi savaşı yakınlaştırdı.

12 Eylül 2010 Pazar

Monza'dan Kırmızı Görüntüler...





Kendi evinde zafere ulaşan Ferrari'nin kırmızısı, Alonso ve Massa'nın podyuma çıkmasıyla birlikte hemen her yerdeydi.

Yarış bittikten sonra bile uzun süre Monza'dan ayrılmayan Tifosi'lerin galibiyetin tadını çıkarttığı anın renkli görüntüleri Formula 1 Kulübü ekibinin objektiflerine böyle yansıdı.

11 Eylül 2010 Cumartesi

İyi Bayramlar...




Bayramın 1. gününü İtalya'daki Monza pistinin padok alanında karşılayan Formula 1 Kulübü ekibi pilotlarla bayramlaştı, ortaya bu güzel görüntüler çıktı...

10 Eylül 2010 Cuma

Ferrari Simulasyon Tanıtımından Çok Özel Kareler...





Dünyanın her yerindeki Formula 1 tutkunlarını heyecanlandıran Ferrari Akademi'nin yeni sanal simulasyon sistemi, Fernando Alonso ve Felipe Massa'nın katılımıyla İtalya'da tanıtıldı.

Simulasyon direksiyonlarının başına geşen ikiliyi izleyenler arasında Formula 1 Kulübü ekibi de vardı ve Fernando Alonso'nun takım arkadaşının nasıl kullandığına göz attığı sahne elbette ki gözlerinden kaçmadı.

Massa'nın Alonso'yu geride bıraktığı simulasyon testi ve özel görüntüler hafta sonunda Formula 1 Kulübü'nde olacak...

8 Eylül 2010 Çarşamba

2011 Takvimi Açıklandı...


FIA’nın bugün yaptığı toplantıda 2011 sezonun öngörülen takvimi açıklandı.

13 Mart 2011’de Bahreyn’de başlayacak olan sezonun Avrupa’daki ilk durağı İstanbul olacak. 8 Mayıs’ta yapılması planlanan Türkiye yarışından 11 Eylül’deki İtalya’ya kadar sadece Haziran’daki Kanada yarışı için Avrupa’dan ayrılacak olan takımlar, 27 Kasım’da Brezilya’da sezona son noktayı koyacaklar.

Hindistan’ın takvime eklenmesiyle 20 yarışa çıkarılan 2011 sezonunda on üçüncü takıma ise yer olmayacak.

FIA’nın yaptığı açıklamaya göre, on üçüncü takım için yapılan başvuruların gerekli yeterliliği karşılamaması nedeniyle 2011’de 24 otomobil şampiyon mücadelesi verecek.

İşte 2011’in öngörülen takvimi:

13 Mart Bahreyn

27 Mart Avustralya

10 Nisan Malezya

17 Nisan Çin

08 Mayıs Türkiye

22 Mayıs İspanya

29Mayıs Monaco

12 Haziran Kanada

26 Haziran Avrupa (Valencia)

10 Temmuz Birleşik Krallık

24 Temmuz Almanya

31 Temmuz Macaristan

28 Ağustos Belçika

11 Eylül İtalya

25 Eylül Singapur

09 Ekim Japonya

16 Ekim Güney Kore

30 Ekim Hindistan

13 Kasım Abu Dabi

27 Kasım Brezilya