30 Ekim 2010 Cumartesi

Patrick Head ile Williams Üzerine



Biri yetenekli bir genç pilot... Nico Hulkenberg...

Diğer, Formula 1 gridindeki en deneyimli isim... Rubens Barrichello...

Williams takımı sezon başında beklentilerin oldukça altındaydı. Ancak ikinci yarı itibariyle, hemen hemen her yarışta ilk onda iki pilotlar finiş görmeye başladılar ve aslında nasıl bir potansiyel gücü barındırdıklarını gösterdiler...

Patrick Head, Williams'ın Mühendislik Şefi, "Eğer biri elde ettiği altıncılık için seviniyorsa, daha itiyisin yapamayacağı anlamına gelir" diyor... Sezonu sevinmeleri gereken bir noktada tamamlayamayacaklar, ancak gelecek adına yeniden heyecanlanmak için taraftarlarına ümit veriyorlar.

Erbatur Ergenekon ve Tayfun Bayburt, belki de sezonun en başarılı röportajlarından birini Patrick Head ile yaptılar...

29 Ekim 2010 Cuma

Virgin'in Siniri Geçmiyor...


Kore yarışının üzerinden günler geçti, Formula 1 dünyası artık Brezilya'ya kilitlendi.

Ancak Virgin takımında Buemi ile Glock arasında yaşanan kazanın siniri devam ediyor.

Takım merkezindeki garaja çekilen otomobilin halini fotoğraflayan takım çalışanları, twitter üzerinden Buemi'ye "sevgilerini" göndermeye devam ediyorlar.

Öyle ki, Formula 1'i Virgin takımından takip eden biri, Buemi'nin üçüncü isminin "Gırrrr"olduğunu düşünebilir.

Nico Sabah Yürüyüşünde...

Monaco'da yaşayan Alman pilot Nico Rosberg, Brezilya öncesi birkaç gün evinde vakit geçirme imkanı buldu.

Sabah yürüyüşüne çıkmışken, Monaco'nun bu harika manzarasından bizleri de mahrum bırakmamış...

Alonso Brezilya'da Yarışa Odaklanacak


Şampiyona lideri Fernando Alonso, Brezilya yarışında şampiyonluğu düşünmeyecek.

En yakın rakibi Mark Webber’in 11 puan önünde lider olarak gideceği İnterlagos’taki yarıştan şampiyonluğunu ilan ederek ayrılma ihtimali bulunan Alonso, olasılıkları düşünmek yerine yarışa odaklanmayı tercih edeceklerini söyledi.

2005 ve 2006’daki şampiyonluklarını da Brezilya’da garantileyen İspanyol pilot, “İnterlagos’ta çok güzel anılarım var. Sao Paolo benim için çok özel bir şehir. Üçüncü Dünya Şampiyonluğunu burada ilan edebileceğimi düşünmenin bana yarışta bir faydası olacağını sanmıyorum. Her yarış hafta sonunda nasıl işimize odaklanıyorsak bu kez de aynısını yapacağız. Hata yapmamaya ve iyi bir performans ortaya koymaya çalışacağız. Matematik işlemlerini Abu Dabi’ye bıraktık” dedi.

“Webber ile aramızdaki puan farkı rahat bir yarış çıkarmak için yeterli değil. Ancak takip etmektense takip edilmeyi tercih ederim. Liderlik bir fırsattır, iyi değerlendirmek istiyoruz. Öte yandan rahat bir yarış olmayacağını garanti edebilirim”

Hamilton: "Son Yarışa Dek Mücadeleye Devam"


Liderin 21 puan gerisinde şampiyonluk mücadelesini sürdüren Lewis Hamilton, McLaren’in Ferrari ve Red Bull kadar hızlı olmadığını ancak son yarışa kadar mücadeleyi sürdüreceklerini dile getirdi.

Favori olmadıklarını kabul eden İngiliz pilot, Brezilya öncesi otomobilde yapılacak yeni güncelleme sonrası İnterlagos pistindeki yarışta rekabetçi bir performans ortaya koyabileceklerine inanıyor...

“Abu Dabi’ye kadar matematiksel olarak şampiyonluk şansımızı sürdürmek istiyoruz. Son yarışta sürprizler yaşanabileceğini daha önce de gördük. Brezilya’ya iyi bir yarış çıkartma umuduyla gidiyoruz. İnterlagos’tan zaferle ayrılmak harika olurdu. Ancak bunu düşünmek yerine yarış performansımıza odaklanmamız gerekiyor”

Button: "Vazgeçmiyorum"


Son şampiyon Jenson Button, üst üste ikinci kez Dünya Şampiyonluğu şansının zayıf olsa da devam ettiğini belirterek, mücadeleyi bırakmanın bir seçenek olmadığını belirtti.

“Formula 1’de, yarış bitmeden hiçbir şeyin bitmediğini iyi biliyoruz. Kağıt üzerinde şansımın zayıf olduğu söylenebilir. Ancak hayatımın geri kalanında, son ana kadar mücadele etmediğim için pişmanlık duymak istemiyorum. Matematiksel olarak şansımın kalmadığı ana kadar savaşacağım”

Button, McLaren’in son yarışlarda hız açısından beklenenin altında kaldığını kabul etse de yeni parçalar ve güncellemeler hazırlandığını, rakipleriyle rekabet edebileceklerine inandığını ifade etti.

Webber Ülkesinde...


Güney Kore'de yaşadığı talihsizlik bir yanda, hakkında yapılan eleştiriler diğer yanda...

Mark Webber, sıkıntılı geçecek gibi görünen sezonun son iki yarışı öncesi ülkesine gitti, ailesiyle birkaç gün geçirip kendisine vakit ayırıp toparlanmaya çalışacak.

Webber'in Avustralya'daki berberinde saçlarını kestirirken çekilmiş fotoğrafını neden Twitter üzerinden yayınladığını ise bilemiyoruz...

28 Ekim 2010 Perşembe

Horner İddialara Cevap Verdi


Red Bull takım patronu Christian Horner, Gerhard Berger’in Webber ile ilgili açıklamalarını “gülünç” olarak değerlendirdi.

Horner “Webber gibi iddialı ve rekabetçi pilotlar, kaza yaptıklarında yarışa geri dönmek isterler. Mark, duvara çarptığında otomobilin ne hale geldiğinin farkında değildi. En azından yarışı puanla bitirmek arzusundaydı. Başka bir pilota çarpmak için piste geri döndüğünü ifade etmek saçmalıktır” dedi.

Red Bull’un takım emri uygulamamak ve her iki pilota da eşit şans tanımak konusundaki kararından dönmeyeceğini de sözlerine ekleyen Horner, kalan iki yarışta Vettel’e Webber’i destekleme görevi vermeyi kesinlikle düşünmediklerinin altını çizdi.

Mokpo'da Hayat...




Güney Kore GP'si için takımların ve gazetecilerin konakladığı şehir Mokpo...

Erbatur Ergenekon ve Tayfun Bayburt'un izlenimleriyle şehirde kısa bir tur...

Nico'nun Bisikleti


Nico Hulkenberg, zamana karşı antrenmanlarında kullanmak üzere yeni bisikletini kendisi tasarladı.

İşte Nico'nun, şimdilik photoshop dökümanı halindeki bisiklet tasarımı...

27 Ekim 2010 Çarşamba

Satılık Şampiyon Otomobil...


Benetton B194...

1994 yılında, henüz efsane sıfatını üzerine geçirmemiş olan Michael Schumacher'in 7 Dünya Şampiyonluğu'ndan ilkini kazandığı otomobil...

Formula 1 tarihinin en önemli parçalarından biri olan bu araç, 1.5 milyon euro karşılığında satışa çıkarıldı.

F1 dünyası, otomobilin alıcı bulmakta zorlanmayacağı görüşünde birleşiyor.

Webber'in Piste Dönüşü Kasıtlı Mı?




Kore'de yaşanan en dramatik olay kuşkusuz Mark Webber'in yarış dışı kalmasıydı.

Nico Rosberg'e çarparak ancak durabilen Avustralyalı pilot, liderliği de elinden kaçırmış ve Alonso'ya teslim etmiş oldu.

Rosberg, yarıştan sonra yaptığı açıklamada "Webber'in neden frene basmadığını anlayamadım. Pisti bu şekilde boydan boya geçmek kesinlikle delilikti" demişti.

Red Bull'un sahibi Mateschitz'in yakın dostlarından ve eski Formula 1 pilotu Gerhard Berger, Webber'in şampiyonadaki iddialı rakiplerinden birini yarış dışı bırakmaya çalışırken Rosberg'e çarptığını düşündüğünü söyledi.

Berger, "Öyle bir anda insanın aklından binlerce şey geçer. Duvara çarptığında kendini berbat hissettiğine eminim. Pistin öbür yanına sürüklenirken lastiklerin kilitlenmediği rahatlıkla görülebiliyor. Belki frenlerde sorun yaşamış da olabilir, bilemiyorum. Ancak o esnada arkasından Hamilton ya da Alonso'nun geldiğini düşünerek kasıtlı olarak piste dönmüş olma ihtimali de oldukça yüksek" dedi.

Alonso'nun Kore'deki Sorunlu Pit-Stopu




Formula 1'de 2010 sezonunun en dramatik yarışlarından biri Kore'deydi...

İki Red Bull pilotunun yarış dışı kalmasının ardından, lider duruma geçen Fernando Alonso'yu, tek bir somon yakıyordu neredeyse...

Alonso pitten ikinci sırada çıksa da, Hamilton'a karşı yaptığı ani atakla birinciliği geri aldı ve damalı bayrağa kadar taşımayı başarmıştı...

Bu duruma en çok sevinenlerden biri de sanırız, sağ ön lastik somonu ile sorun yaşayan Ferrari pit çalışanı olmuştur...

"Ayaklarımız Yere Basmalı"


Ferrari Başkanı Montezemolo, Alonso'nun Kore'de elde ettiği yarış zaferinin ardından şampiyona liderliğine yükselmesi üzerine takımına seslendi.

İtalyan patron, "Ayaklarımız yere basmalı. Henüz hiçbir şey kazanmadık. Son iki yarışta da tüm ciddiyetimizle işimizi yapmalı ve kutlamaları Abu Dabi'ye bırakmalıyız" diye konuşarak, şampiyonluk havasına girilmemesi gerektiğini vurguladı.

Montezemolo, "Biz Ferrari'yiz. Asla göz ardı edilemeyiz ve savaşmaktan geri durmayacak bir takımız. Şimdi işin en zor kısmına geldik. Son iki yarışta ciddiyeti elden bırakamayız. Kalan üç haftada tam anlamıyla mükemmel olmalıyız" dedi.

Virgin Takımı Buemi'ye Ateş Püskürüyor...




Kore'deki yarışta otomobilinin kontrolünü kaybederek Timo Glock'un kullandığı Virgin otomobiline çarpan ve piste ikinci kez güvenlik aracının girmesine neden olan Toro Rosso pilotu Sebastian Buemi'ye Virgin takımı ateş püskürüyor...

Kaza anında ve sonraki günlerde Buemi'ye kızgınlıklarını twitter hesapları üzerinden belirten takım yetkilileri, Buemi için "hsdacfzalöcgmlas" ifadelerini kullanıyorlar...

Elbette, bu ifadeyle ne demek istediklerini ancak tahmin edebiliyoruz...

26 Ekim 2010 Salı

Cemil Çıpa F1’e doğru İlk Adımını Attı


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün direktifleriyle Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen F1 pilot adayımız Cemil Çıpa, İngiltere’de testlere bugün başladı.

Maddi imkansızlıklardan dolayı 3,5 yıldır direksiyon başına geçemeyen Çıpa, İngiltere’nin Shetterton pistinde F3 ile aynı kategoride olan 285 beygir gücündeki Masters aracıyla 2.07.50 tur zamanıyla müthiş bir başlangıç yaptı.

Pistte şu ana kadar elde edilen en iyi derecenin 2.06.30 olduğu göz önüne alınırsa, Çıpa’nın ne kadar hızlı ve gelecek vaat eden bir isim olduğu bir kez daha ortaya çıkar.

Testlerden fotoğrafları ve dereceleri, son haberleri iletmeyi sürdüreceğiz.

25 Ekim 2010 Pazartesi

Yetenek mi? Para mı?




Nico Hulkenberg'in, yeteneğine rağmen sponsor desteği daha fazla olan Pastor Maldonado'ya yerini kaptırabileceği konuşuluyor...

Vitaly Petrov ise arkasında Rusya devletinin ve markalarının desteğini almış, Renault için yerine bir başkasını getirmek, içinden çıkılmaz bir probleme dönüşmüş...

Erbatur Ergenekon ve Tayfun Bayburt Kore'de sordu: Yetenek mi Para mı?

24 Ekim 2010 Pazar

"Go Kobayashi"



Kamui Kobayashi'ye, Formula 1 Kulübü ve Turkiyef1.com'un çok özel hediyesini ulaştıran Erbatur Ergenekon, Japon pilotla barıştı...

Alonso: "Hiçbir Şey Değişmedi"


“Son yedi yarışta çok iyi iş çıkarttık. Daha iki yarış var. Yeni puan sisteminde klasmandaki yerinize güvenemezsiniz. Kazandım ve liderliğe yükseldim ama henüz hiçbir şey değişmedi. Mücadele devam ediyor. Brezilya ve Abu Dabi’de podyumda olabilirsek büyük şans elde ederiz. Şu an odaklanmamız gereken nokta tam olarak bu”

Kore'de şampiyona liderliğini ele geçiren Fernando Alonso liderliği önemsemediğini bu sözlerle ifade etti.

“Zor bir yarışı iyi puanlarla bitirdik ve kazandık. Bu çok güzel ama yeterli değil. Kore’yi unutup sıradaki yarışı düşünmeye başlamak zorundayız. Aynı başarıyı kalan yarışlarda da tekrar etmek kolay değil” diye konuşan Ferrari pilotu, dört adayın da şampiyonluk şansının devam ettiğini vurguladı.


Maylander Kaç Tur Attı?

Kore yarışında güvenlik aracının arkasında toplam kaç tur atıldı dersiniz?

17'si startla birlikte ve 5'i kazalar nedeniyle toplam 22 tur attı güvenlik aracı...

Bu duruma Force India takımının resmi Twitter sayfasından ilginç bir yorum geldi:

"(güvenlik aracının sürücüsü) Bernd Maylander, bugün herkes kadar tur attı ve kazandığı parayı hak ettiğini gösterdi"

Red Bull'un Alonso'ya Hediyesi


Şampiyonluğun iki iddialı adayı, Red Bull pilotları Sebastian Vettel ve Mark Webber’in ilk iki sırada götürdükleri yarıştan puansız ayrılmaları takımda büyük şok yarattı.

Takım patronu Christian Horner “Yarışı resmen Alonso’ya hediye ettik. Bu bize ders oldu ve bir kez daha gördük ki bu sezon her şey bir anda değişebiliyor” diye konuştu.

Ancak Red Bull’un şampiyonluk için tek bir aday seçmeme kararı devam edecek.

Horner, Vettel’e Webber’i destekleme görevi verilmeyeceğini ve pilotların arasından bir seçim yapmama kararında bir değişiklik olmayacağını bir kez daha yineledi: “Eski puan sistemine göre Alonso ile Vettel arasındaki fark yalnızca 10. Webber ise lidere daha da yakın bir pozisyonda. Bu şampiyona Abu Dabi’deki son yarışa kadar devam edecek ve biz de iki pilotumuzla mücadeleyi sürdüreceğiz. Motor sporları bazen çok acımasız olabiliyor. Biz de böyle bir güne denk geldik”

Vettel’in yarış dışı kalmasına teknik bir sorunun neden olduğunu, Mark Webber’in ise tek bir hatasının çok pahalıya patladığını ifade eden Horner, “Mark en kısa zamanda toparlanıp kaldığı yerden devam edecek. Sebastian ise yaşanan talihsizliği üzerinden attı bile. Savaşmaya devam edeceğiz” dedi.

İşte O Telsiz Konuşması


Kore GP yaklaşık iki aydır tartışılıyordu...

Yarış yapılacak mıydı, yapılmayacak mıydı...

Cumartesi gecesi başlayan yağmur, pazar sabahı da devam ederken, Kore pistinin yeni dökülen asfaltının pek çok yerinde su birikintileri oluşturdu.

Güvenlik aracı liderliğinde yapılan ilk startın ömrü uzun olmadı ve 4. turda kırmızı bayraklar sallanarak seans ertelendi.

Yaklaşık 45 dakikalık bekleyişin ardından yarış kaldığı yerden ve yine güvenlik aracıyla başladı.

17 tur boyunca konvoy olarak ilerleyen pilotlara sık sık takım telsizinden durum hakkında düşünceleri soruldu.

Su birikintileri, görüş mesafesi ve yol tutuşundan şikayet eden pilotlara karşı çıkan bir isim vardı ki, ısrarla "Sorun yok" diyordu. "Yağmur yağıyor ne var bunda. Hadi artık yarışalım"

Bu tutkulu yarışmacı elbette ki Lewis Hamilton'dı.

İşte Hamilton'ın telsizden ulaşan o sözleri:

"Diğerleri şikayet mi ediyor? Neden yarışa başlamıyoruz? Bu bir yağmur yarışı, ne bekliyorlar ki? Koşullarda problem yaratacak bir durum yok, hadi yarışalım"

Ferrari'de Yüzler Gülüyor

Red Bull pilotlarının yarış dışı kalmasının ardından ele geçirdikleri podyum şansını iyi değerlendiren Ferrari'de yüzler gülüyor.

Hem şampiyona liderliğine yükselen Alonso hem de takımının kendisine olan güvenini boş çıkartmayarak güçlü bir performans ortaya koyan Massa, Kore'den mutlu ayrıldı.

Vettel'in Zor Günü


Red Bull'un Kore'de, Webber'den sonra yaşadığı ikinci hayal kırıklığı Sebastian Vettel oldu...

Sıralama turlarında gösterdiği müthiş performans ve ilk sıradan başlama avantajı, genç Alman'ın Kore'den galibiyetle ayrılmasına yetmedi.

Yarışın 46. turunda dumanlar içindeki otomobilini kenara çekmek zorunda kalan Vettel, çok zor bir gün geçirdiklerini söyledi.

Ancak Seb'e göre henüz mücadeleyi bırakmak için çok erken... "Kazansaydık büyük avantaj elde edecektik. Ama olmadı. Pes etmiyoruz"

Alonso Hem Galip Hem Lider...


Pilotlar şampiyonası lideri Mark Webber, iddialı adaylardan Sebastian Vettel ve mücadeleye tutunmaya çalışan Jenson button'ın puansız ayrıldığı Kore yarışı, Ferrari pilotu Fernando Alonso'nun zaferiyle sonuçlanırken, İspanyol pilotu klasman liderliğine yükseltti.

Şampiyonluk şansının çok az olduğu konuşulan Lewis Hamilton ise aldığı ikincilikle yeniden iddialı hale geldi.

Mark Webber Yarış Dışı!


Kore'de yağmurun etkisiyle güvenlik aracı arkasında geçilen 17 turun tamamlanması ve yarışa dönülmesiyle birlikte lider Mark Webber yarışa veda etmek zorunda kaldı.

Spin atan Avustralyalı pilot, kaygan zeminde duramaması sonrası önce duvara çarptı, ancak bu da RB6'yı durdurmaya yetmedi...

Pistin öbür tarafına sürüklenen Webber, Nico Rosberg'e çarparak ancak durabildi.

İkinci sıradan mücadeleyi sürdürürken yarış dışı kalan liderin puansız geçmesi sonrası pilotlar klasmanı bir kez daha karışmaya aday...

NOT: An itibariyle yarışın 28. turu koşuluyor...

Kore'de Yoğun Yağış


Pit Yolu
Timo Glock Mühendisleriyle - Herman Tilke ekibiyle birlikte

Nico Rosberg ve Michael Schumacher Motorhome'dan garaja geri dönüyorlar


Kovalainen Garajına doğru

fotoğraflar: Erbatur

Kore'de Yağmur Engeli


Kore'de yarışa start verildi... Ancak yağmur nedeniyle güvenlik aracının liderliğinde...

İlginç start diye düşünebilirsiniz...

Ancak 4. turda kırmızı bayraklar sallandı ve otomobiller start finiş düzlüğüne döndüler...

23 Ekim 2010 Cumartesi

Liderin Abu Dabi Yolu Uzun



Kariyerinin sonbaharında şampiyonluğa yaklaşmış olsa da rakiplerinin onun peşini bırakmaya niyeti yok...

Mark Webber'in Abu Dabi'de şampiyonun tacını takacağı yarışa kadar daha yolu var ve bu yol engellerle dolu.

Avustralyalı ve şampiyonluk yolculuğu üzerine çok özel bir bant...

Fernando Alonso'nun Şampiyonluk Mücadelesi



İki RB6'ya karşı İspanyol pilotun Ferrari'si...

"Kariyerinin en güzel yılında" Fernando Alonso Red Bull'ları geçip şampiyonluğa ulaşabilecek mi?

Sezon başında kimsenin şans vermediği Alonso'nun muhteşem geri dönüşü mutlu sonla biter mi?

Formula 1 Kulübü Fernando Alonso'nun şampiyonluk mücadelesini derledi....

Sebastian Vettel İlk Şampiyonluğuna mı Koşuyor?




Red Bull'un genç ve yaramaz pilotu Sebastian Vettel, yaşadığı tüm talihsizliklere rağmen şampiyonluğa ulaşabilir mi?

Sebastian Vettel şampiyonluğa mı koşuyor?

Lewis Hamilton Şampiyonluğa Ulaşabilecek mi?



McLaren'in İngiliz pilotu şampiyonluk mücadelesine devam ediyor... Peki mutlu sona ulaşabilecek mi?

İşte çok özel Lewis Hamilton bandı...

Şampiyonluk Yolunda Jenson Button...



Son şampiyon Jenson Button bir kez daha mutlu sona ulaşabilmenin mücadelesini veriyor...

Abu Dabi'ye üç kala İngiliz pilotu mercek altına aldık...

Kore'den İnşaat Manzaraları



Kore pistinde yarış heyecanı başladı ancak inşaatlar sürüyor...

Erbatur Ergenekon ve Tayfun Bayburt'un bu "devasa inşaat alanından" izlenimleri...

Hermann Tilke, Son Eserini Anlatıyor



Etrafında dönen tartışmalara rağmen, tüm pilotların mutlak beğenisini kazanmayı başaran sıradışı bir pist Kore...

Kore pistinin yaratıcısı Hermann Tilke, son eserinin detaylarını TRT mikrofonlarına anlattı....

İstanbul'dan Mokpo'ya...




İstanbul'dan Mokpo - Güney Kore'ye yolculuk... Erbatur Ergenekon ve Tayfun Bayburt'tan bir yol hikayesi...

Kore'de Formula 1'in Ayak İzleri


Henüz çok kısa bir süre önce dökülen yepyeni asfalt, bugünkü sıralama turlarından sonra Formula 1 araçlarının ayak izlerine boyanmıştı...

Vettel: "Sadece Yarını Düşünüyorum"


Mark Webber ve Fernando Alonso’yu geride bırakarak Kore’de pole pozisyonunu şampiyonluk yolundaki iki önemli rakibinin ellerinden alan genç Alman pilot Sebastian Vettel, iyi bir gün geçirdiğini ve yarış öncesi büyük avantaj elde ettiğini söyledi.

Yeni bir pistte sürüş yapmanın çok kolay olmadığını ifade eden Vettel, antrenmanlarda yeteri kadar tur atma imkanı bulamamış olsa da pole pozisyonunu elde edebilmek için büyük çaba gösterdiğini belirtti.

Vettel, şampiyonluğu çok fazla düşünmediğini ver her yarışa ayrı ayrı odaklandığını sözlerine ekleyerek “Japonya geride kaldı, artık Kore’deyiz ve Abu Dabi’ye daha çok var. İyi bir aracımız var ve hızlıyız. Yapmamız gereken tek şey sakin olmak ve odaklanmak. Bugün iyiydi ama bitti. Artık yarını düşünmeliyiz” dedi.


Webber: "Yeterince Hızlı Değilmişim"


Son üç yarışa pilotlar şampiyonasının lideri olarak giren Red Bull’un 34 yaşındaki Avustralyalı pilotu Mark Webber, Kore’deki sıralama turlarında elde ettiği ikincilikten memnun...

Sıralamaların son saniyesinde Alonso’yu geride bırakmasına rağmen, hemen arkasından son zaman turunu tamamlayan takım arkadaşı Sebastian Vettel’e geçilerek ikinci sırada kalan Webber, “Çizgiyi geçtiğim anda çok iyi bir derece elde ettiğimi düşünmüştüm. Ama yeterince hızlı değilmişim” dedi.

“Sonucun beni tam anlamıyla mutlu ettiğini söyleyemem. Ancak yine de iyi bir pozisyondan start alacağımı düşünüyorum. Sebastian ile birbirimize yakın sonuçlar alacağımızı tahmin etmiştik. Yarışta da bu durum devam edecektir. Gerçek mücadele yarışta olacak ve biz hazırlıklıyız”

Alonso Temkinli


Formula 1’de sezonun en önemli şampiyonluk adaylarından biri olarak gösterilen Ferrari pilotu Fernando Alonso, üçüncü sıradan start alacağı Kore yarışı öncesi temkinli...

Sıralama turlarında damalı bayrak sallandığı sırada ilk sırada olmasına karşın, son zaman turlarını atan Red Bull pilotları tarafından üçüncülüğe itilen İspanyol pilot, start pozisyonunun iyi bir sonuç olduğunu düşünüyor.

Yağmur olasılığının yarışın tüm seyrini değiştirebileceğini vurgulayan Alonso, “Yarın havanın nasıl olacağı çok önemli. Önceliğimiz kesinlikle finiş görmek olacak. Sakin olmak zorundayız. Her yarıştan puanla ayrılmalıyız. Otomobilin performansı iyi. Güçlü bir yarış performansı ortaya koyup Red Bull'larla mücadele edebiliriz” dedi.

Kubica Umutsuz Konuştu


Kore’deki antrenman turlarında ön sıralarda yer almasına karşın, sıralama turlarında sekizincilikte kalarak muhtemel bir podyum derecesi şansını kaybeden Renault pilotu Robert Kubica yarış öncesi büyük hayal kırıklığı yaşadı.

Pistin kirli tarafından kalkmanın kendisi için büyük bir dezavantaj oluşturacağını dile getiren Kubica, “Kore pistinin ilk virajının karakterini göz önüne alırsak, sekizincilik yerine onbirinciliği tercih ederdim. Kirli tarafta olmanın yanı sıra geçiş imkanının da çok fazla olması nedeniyle henüz ilk virajda pozisyonumuzu kaybetme riskimiz oldukça fazla”dedi.

Barrichello ile Schumacher Gerilimi


Kore’deki sıralama turlarının ikinci seansında 10 ve 14. virajlar arasında yaşananlar, iki eski takım arkadaşı arasında gerginliğe sebep oldu.

Rubens Barrichello, Michael Schumacher’in kendisini engellediğini belirterek “Takım telsizinden arkasından geldiğimi bildirmemiş olabilirler. Ama otomobillerin aynaları var ve her şeyi takımdan bekleyemezsiniz. Zaman turu attığım bir anda bu şekilde yavaşlamama sebep olması beni çok üzdü” diye konuşarak konuyu kendi açısından anlattı.

Yaşananları kişiselleştirmek istemediğini de sözlerine ekleyen Brazilyalı pilot, “Geçmişte aramızda sorunlar yaşanmıştı. Artık aynı takımda olmasak da problem yaşayabiliyoruz” dedi.

Michael Schumacher’e yaşanan olay sebebiyle herhangi bir ceza gelmezken, yarış hakemleri, pilotların özellikle aynaların kullanımı konusunda sorumlu davranmaları gerektiği konusunda dikkatli davranmasını istedi.