31 Ocak 2011 Pazartesi

C30 Canlandı


Yeni sezonda C30'un kokpitine geçecek olan Sergio Perez ve Kamui Kobayashi, Valencia'da otomobilin üzerindeki örtüyü kaldırdılar ve bol bol poz verdiler.


C30'un tasarımı F1 dünyasında beğeni topladı.


Peter Sauber, pilotları ve C30 ile birlikte poz verdi.

Lansmanda soruları yanıtlayan Kamui Kobayashi, çok daha istikrarlı bir sezon geçirmeyi hedeflediğini söyledi. Yeni sezonun çaylaklarından Sergio Perez ise, "Öğrenmem gerekn çok şey olduğunu biliyorum. Kendime örnek aldığım pilotlardan biri olan Kobayashi ile aynı takımda olmaktan mutluluk duyuyorum. Benim için beklentileri olan insanları hayal kırıklığına uğratmamak için elimden geleni yapacağım" dedi.




Lotus Renault'nun Otomobili ve Pilot Kadrosu Belli Oldu


Renault Lotus F1 pilotları Vitaly Petrov ve Robert Kubica Valencia'da yapılan lansmanda R31'in örtüsünü birlikte kaldırdılar.


R31'in lansmanında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan takım patronu Eric Boullier, otomobili tasarlamanın işin sadece başlangıç adımı olduğunu söyledi ve ekledi: "Geçen yıl son yarışta kullandığımız otomobil, ilk yarıştakindan 2 saniye daha hızlıydı. Formula 1'de işiniz asla bitmez"

Lotus Renault F1 takımının rezerv pilotları Bruno Senna, Romain Grosjean, Jan Charouz ve Ho-Ping Tung, Kubica ve Petrov ile birlikte R31'in tanıtımında fotoğraf çektirdiler...



Sauber C30'u Sunar




Sauber takımı da 2011 araç lansmanını yaptı ve C30'u F1 severlerin beğenisine sundu.

İnternet üzerinden C30'un ilk görüntülerini yayınlayan Sauber'in teknik direktörü James Key, yeni otomobilin tasarımını yaparken, geçen sene kullanılan C29'un zayıflıklarını giderme ve aracı güçlendirme yoluna gittiklerini söyledi.

C30, Ferrari motoruna sahip ve yine Ferrari tarafından geliştirilen KERS sistemini barındıracak.

Lotus Renault F1'in R31'i


Lotus Renault F1'in 2011 yılında yarışlarda kullanacağı R31'in lansmanı yapıldı.

Valencia'da yapılan lansmanda pilotlar Robert Kubica ve Vitaly Petrov ile birlikte takım patronu Eric Boullier de hazır bulundu.

Basının yoğun ilgi gösterdiği R31 ile ilgili detayları bu sayfalarda bulabileceksiniz...


Team Lotus T128'i Sunar...





Team Lotus, 2011 aracı T128'in lansmanını internet sitesinde yayınlanan otomobilin farklı açılardan çekilmiş fotoğrafları ile yaptı...

T128'te KERS yok. Renault V8 motoru ve Red Bull'un aktarma sistemi mevcut.

Takım başkanı Tony Fernandez, T128'in Team Lotus efsanesini devam ettireceğine inandığını söyledi.

Teknik direktör Mike Gascoyne ise T128 ile ilgili olarak 'Araç 4000'e yakın ufak detayın birleştirilmesinden oluştu. Mühendislik ve tasarımı kusursuz bir şekilde bir araya getirdiğimizi düşünüyorum" dedi.

30 Ocak 2011 Pazar

Senna'ya Sundance'dan Ödül


Ayrton Senna'nın hayatını anlatan "Senna Movie" belgeseline Sundance Film Festivali'nden ödül geldi.

Festivalin prestijli ödüllerinden "Dünya Sinema İzleyicileri 2011 En İyi Belgesel" ödülüne layık görülen Senna Movie, bu ödül sayesinde sinema pazarındaki ilgiyi de arttırdı.

Senna Movie, GP'nin yapılacağı haziran ayında İngiltere'de vizyona girecek. Sundance Film Festivali'ndeki bu ödül sonrası Amerikan sinema pazarında belgesele olan ilgi arttı.

Umudumuz, Türkiye'de de belgeselin vizyona girmesi ve Formula 1 severlerin ilgisine sunulması...


29 Ocak 2011 Cumartesi

Alonso F150 İle Piste Çıktı




Lansman sonrası Fernando Alonso F150 ile Maranello'da piste çıktı...

Yeni otomobilin ilk test görüntüleri ve garajdan çok özel anlar...


Ferrari F150'nin Detay Görüntüleri




28 Ocak'ta Maranello'da lansmanı yapılan F150'nin detay görüntüleri...

28 Ocak 2011 Cuma

Bernie Seb'e Göz Koydu


Bernie Ecclestone geçtiğimiz günlerde Bild-Zeitung gazetesine verdiği röportajda ilginç bir teklifte bulundu...

Teklifin bir ucunda Sebastian Vettel, diğerinde ise kızları Tamara ve Petra vardı...

Vettel'in kızlarından biriyle evlenmesinden mutluluk duyacağını söyleyen Bernie, "Sebastian komik, sıradan, hedefleri olan biri ve bunlara ulaşmak için çok çalışıyor. Bence harika bir damat olurdu" dedi.

Bernie, evlilik çağında iki kızı olan bir baba olarak son derece masumca kendisine damat adayı seçmiş veya Petra ve Tamara'nın erkek arkadaşlarına ültimatom gönderiyor olabilir.

Bu haber konusunda Hanna'nın ne düşündüğünü öğrenmek ise çok zor. Çünkü Seb, orta okuldan beri ilişkileri devam ediyor olsa da kız arkadaşını tüm gözlerden uzak tutmayı tercih ediyor.

Bu konuda 2009'da verdiği bir röportajda "Hanna'yı neden hiç görmüyoruz" sorusunda "İşe kız arkadaşımı getirmeyi sevmiyorum" cevabını vermişti.

Vettel yakın zamanda bu kararından dönmek zorunda kalabilir. Zira Seb'in talipleri arttıkça Hanna duruma el koyup yarışlarda boy göstermeye başlayabilir.

Annesi Beğenmedi


Fernando Alonso, yaklaşık son 1 aydır sakallı haliyle medyanın karşısına çıkıyor.

Ferrari'nin Wrooom Medya etkinliklerinde ve F150'nin lansmanında da Alonso sakallı haliyle medyanın önündeydi.

Ancak Alonso sakalları Bahreyn'deki yarış öncesi kestirecek. Neden mi? Annesi beğenmemiş...

Biz de sizlere soralım istedik... Siz Fernando'nun sakallı haliyle ilgili ne düşünüyorsunuz?

Kestirsin mi kestirmesin mi?

Yorumlarınızı bekliyoruz...

İşte F150







Formula 1 2011 sezonun ilk otomobil lansmanı Ferrari’den geldi.

İtalya’nın birleşmesinin 150. yılı sebebiyle F150 adı verilen Ferrari’nin 2011 aracı, 28 Ocak’ta Maranello’da basına ve F1 severlere tanıtıldı. Kırmızı otomobilin üzerindeki örtüyü iki pilot, Felipe Massa ve Fernando Alonso birlikte kaldırdılar.



Ferrari’nin 2011 aracı f150’nin lansmanında konuşan Fernando Alonso, İtalyan takımdaki ikinci sezonuna başlarken çok heyecanlı olduğunu söyledi.

İlk senesinde harika bir takımda ve harika insanlarla çalışmanın fırsatı bulduğu için kendisini şanslı hissettiğini belirten İspanyol pilot, “Artık Ferrari’ye tamamıyla alıştım. Tüm mühendislerin isimlerini öğrendim, takımı daha iyi tanıyorum, çok daha rahat bir ortam oluşturduk. 2011 hepimiz için çok güçlü bir mücadele olacak. Yeni kurallar, yeni lastikleri yeni sürüş teknikleri ve KERS pek çok şeyi değiştirecek. Zorlu ancak keyifli bir sezon bizleri bekliyor” dedi.

İtalyan takımda altıncı sezonuna hazırlanan Brezilyalı pilot Felipe Massa ise ilk yarışa kadar F150 ile ilgili tüm detayları öğrenmeye çalışacaklarını söyleyerek “Pek çok yenilik bizleri bekliyor ve bu da yeni sezon için heyecanımızı arttırıyor. İlk testleri heyecanla bekliyorum. Eminim F150 çok hızlı bir şekilde gelişecek ve rekabetçiliğini ortaya koyacak” diye konuştu.

Takım patronu Stefano Domenicali ise 2011 için hedeflerini “iki şampiyonluk” olarak açıkladı: “Ferrari her zaman şampiyonluk hedefiyle yola çıkar. Ekip olarak hem takımlar hem de pilotlar klasmanında şampiyonluk istiyoruz. Böylesi beklentilere ulaşmak için sezona iyi başlamalısınız, güvenilir ve güçlü bir otomobiliniz olmalı. Eğer mükemmeli yakalayamazsanız, rekabetin bu kadar güçlü olduğu bir ortamda kazanamazsınız. Bizler bunun bilincindeyiz.”

27 Ocak 2011 Perşembe

Şanslı Mercedes Müşterileri


Bugün Almanya'nın Würzburg kentindeki Mercedes Benz bayisine gelen müşterileri çok özel bir sürpriz bekliyordu.

Formula 1 pilotu Nico Rosberg, 1 günlüğüne Mercedes Benz müşterilerini karşılamak, sorularını yanıtlamak ve sohbet etmek üzere 2 saat boyunca otomobil bayisindeydi.

Şanslı müşterilere yeni otomobillerinin anahtarını Nico Rosberg teslim etti.

Sauber Çalışıyor



26 Ocak 2011 Çarşamba

Ferrari'nin Yeni Otomobili F150



Ferrari'nin 2011 otomobilinin adı açıklandı.

29 Ocak'ta Maranello'da yapılacak lansmanla tanıtılacak olan otomobile, İtalya'nın birleşmesinin 150. yılı dolayısıyla F150 adı verildi.

24 Ocak 2011 Pazartesi

Heikki'nin Çalışma Arkadaşları


Team Lotus'un 2011 aracının koltuk ayarlarını yapmak üzere fabrikaya giden Heikki Kovalainen, en sevimli çalışma arkadaşları ile de hasret giderdi...

Team Lotus fabrikasının gözü pek koruyucuları Sam ve Max ile 2011 sezonu öncesi görüş alış verişinde bulunan Fin pilot, ikiliyi zorlu görevlerinden kısa süre de olsa alı koymuştu...

Sam ve Max'in fabrikadaki görev tanımları oldukça kolay aslında, ortalığa göz kulak olmak... Ve işte ikilinin görev aşkıyla iş başındaki görüntüleri...


23 Ocak 2011 Pazar

İzmit İçin F1 Zamanı...



Abu Dabi Yas Marina Pisti'nde yapılan son testlerin tamamlanmasının ardından gözler İzmit'e çevrildi.

Türkiye'de 50. yılını dolduran Pirelli'nin 30 milyon euroluk yatırım yaparak Formula 1 lastiklerinin üretim merkezi olarak seçtiği İzmit fabrikasında çalışmalar başladı.

Motorsporları Direktörü Paul Hembery, “Son 5 ayda gerçekleştirilen resmi ve özel testlerinin sonucunda Formula 1 için geliştirdiğimiz PZero lastikleri artık hazırız. 50 bin lastiğin üretimine İzmit’te başlıyoruz” dedi.

Hembrey, son testlerde Abu Dabi’nin seçilmesinin gerekçesini havanın diğer pistlere oranla daha sıcak olmasını gösterdi: “Islak zemin testlerinde güneşin pisti kurutmaması için testleri gece yapmak istedik. Takımların daha önce yapılan test sonuçlarına göre belirlediği talepler göz önüne alınarak, lastiklerde güncellemeler yapıldı. Burada son güncellemeleri içeren lastikler test edildi. Şimdi artık hazırız. 50 bin lastiğin üretimine İzmit’te başlıyoruz. Takım ve pilotlar ise son şekli verilerek, seri üretimine başlanacak olan lastiklerlerini, şubat ayında Valencia Pisti’nde test etme imkanı bulacak.”

"Neden Schumi?"


Nico Rosberg, Fernando Alonso'nun takım arkadaşı Michael Schumacher'i "en tehlikeli rakibi" olarak göstermesini değerlendirdi.

Alonso, 7 kez dünya şampiyonluğuna ulaşan ve geri dönüş sezonunda beklentilerin altında kalmış olmasına rağmen 2011 için "Kendini her yönüyle kanıtlamış bir isim. Şampiyonluk onun ruhunda var. İyi bir otomobil ile çok tehlikeli bir bir rakip olur" demişti.

Rosberg, İspanyol pilotun takım arkadaşını potansiyel tehlike olarak görmesinin kendisini gücendirmediğini söyledi ve ekledi: "Alonso'nun Red Bull'u değil de Schumacher'i tehdit olarak görmesi bence ilginç"

20 Ocak 2011 Perşembe

Lastikler Renkleniyor


Pirelli, izleyicilerin takımların lastik stratejilerini anlayabilmeleri için lastiklere renk verecek.

2007 yılında FIA'nın talebi üzerine Bridgestone, oluklu lastiklerde beyaz çizgi kullanmaya başlamıştı. 2009'da oluksuz lastiklere geçilmesiyle birlikte lastiğin yan yüzeyinde yeşil çizg bulunuyordu. Ancak bu çizgiler her zaman TV ekranlarında anlaşılamayabiliyordu.

İtalyan medyasında yer alan haberlere göre, Pirelli bu uygulamayı bir adım öteye taşıyarak, lastiklerin üzerindeki yazıyı lastik çeşidine göre farklı renklerde yazacak.

Kırmızı Pirelli yazısı süper yumuşak lastikleri, beyaz yumuşak lastikleri, mavi medium lastikleri ve sarı sert lastikleri temsil edecek.

Islak zemin lastiklerinde sarı, geçiş lastiklerinde ise kırmızı kullanılacağı belirtiliyor.

19 Ocak 2011 Çarşamba

Abu Dabi Pirelli'ye Pahalıya Patladı




60 yıllık Formula 1 tarihinde bir yenilik olarak algılanan, ıslak zeminde lastik testi, Pirelli'ye pahalıya mal oldu...

Pirelli, ıslak zeminde lastiklerin vereceği tepkiyi ölçmek üzere Abu Dabi'deki Yas Marina pistini 17.000 litre su kullanarak yapay yağmur etkisi yaratmaya çalıştı.

Ancak, ıslak zemin testini, 1 litre benzinin 1 litre sudan daha ucuz olduğu Abu Dabi'de yapmanın çok akıllıca olmadığı ortaya çıktı.

Büyük Anket Sonuçlandı...


Formula 1 Kulübü'nün büyük anketi sonuçlandı...

"Takım patronu olsanız hangi pilotu seçerdiniz?" sorusuna cevap veren 286 kişiden 120'si Fernando Alonso'yu seçti.

Oyların %41'ini alan İspanyol pilotu %23 ile Sebastian Vettel, %22 ile Kimi Raikkonen takip etti.

Son şampiyona 66 oy gelirken, F1'den ayrılıp WRC'ye geçen eski şampiyon Kimi 64 oy aldı.

İngiliz Lewis Hamilton ise 36 oy ve %12 ile dördüncü sırayı aldı...

18 Ocak 2011 Salı

McLaren Çalışıyor


McLaren Teknoloji Merkezi'nde hummalı bir çalışma günü daha... MP4-26'nın hazırlıkları gece gündüz demeden sürüyor. 4 Şubat'ta yapılacak olan lasman ve 13 Mart'taki ilk yarış için herkes heyecanlı ama başlarını kaşıyacak vakitleri yok...

Yukarıdaki resimde kimsecikler yok ortada çünkü tüm ekip buzlu camın arkasındaki ofiste...

McLaren Teknoloji Merkezi'nin boş koridorları sizi yanıtmasın... Yeni sezon hazırlıkları için durup dinlenmeden çalışan mühendis ve mekanikerler kapalı kapılar ardındalar ve "İşi Olmayan Giremez"!

17 Ocak 2011 Pazartesi

Formula 1 2011'e 53 Gün Kaldı...




Formula 1'de 2011 sezonu heyecanının başlamasına 53 gün kaldı...

Hafızalarımızı tazelemeye devam ediyoruz...

İki takım arkadaşının birbirlerini geçmek için verdiği mücadele İstanbul'u Formula 1 tarihine büyük harflerle kazıyor.

2010 Türkiye Grand Prix'sinde Red Bull pilotları ilk iki sırada yarışa devam ederlerken liderlik mücadelesine girişiyorlar. Vettel Webber'e, Webber de Vettel'e müsade etmeyince iki pilot pist dışına sürükleniyorlar. Vettel yarış dışı kalıyor, Webber zorlukla yarışa geri dönmeyi başarıyor.

Dünya medyasında 2010 yılının en çok konuştuğu üç başlıktan biri oluyor bu kaza... Öyle ki, Vettel şampiyon olduğunda ajans haberlerinde İstanbul hala cümle içerisinde kullanılmaya devam ediyordu.

16 Ocak 2011 Pazar

Wrooom Yarışları Alonso'nun




Madonna di Campiglio'da yapılan özel medya organizasyonu çerçevesinde buz üstünde yapılan karting ve Fiat 500 yarışlarının galibi Alonso oldu.

Karting yarışında İspanyol pilotun ardından ikinciği Massa alırken üçüncü Ducati'den Nicky Hayden oldu.

Alonso'nun lider bitirdiği Fiat 500 yarışlarında ise podyumun diğer basamaklarında Ducati ikilisi Hayden ve Rossi vardı...

14 Ocak 2011 Cuma

Ofis Grand Prix



Simon ve Steve iki Formula 1 tutkunu ve Lewis Hamilton hayranı...

Mini boy McLaren Mercedes otomobilleri ile ofiste kendilerine bir pist hazırlıyorlar, araçları ile eğlenceli bir yarış atmosferi hazırlıyorlar kendilerine.

Yarışın videosunu youtube.com üzerinden yayınlıyorlar ve McLaren Mercedes takımından bir davet alıyorlar.

Portekiz'de Lewis Hamilton ile tanışıyorlar, garajda çok keyifli bir gün geçiriyorlar.

Bu video youtube.com üzerinden şimdiye dek 2 milyona yakın kez izlendi. Youtube'un efsanelerinden biri olmaya çok yakın...


Not: Caner Eler ve Onur Akmeriç'e teşekkürler...

13 Ocak 2011 Perşembe

Withmarsh: "Erteleme Stratejik Karar"


2011 aracının lansmanını Valencia’daki ilk testler sonrası 4 Şubat’ta yapacağını açıklayan McLaren’de takım patronu Martin Withmarsh doğru bir karar aldıklarına inandıklarını söyledi.

İngiliz patron, hazırlanan çalışma planından sapma olmadığını, gecikmenin stratejik bir karar olduğunu belirterek, “Pilotlarımız Button ve Hamilton’ın Bahreyn’deki ilk yarışta mümkün olan en iyi paketle piste çıkmasını istiyoruz” dedi.

Withmarsh, Valencia’daki ilk testte 2010 aracının geliştirilmiş versiyonu ile çıkmalarının kendilerine yeni geliştirdikleri teknolojileri rakiplerinin kopyalamasını önlemek gibi bir avantaj da getireceğini ifade etti.

“MP4-26, bu sezon uygulanmaya başlanan yeni kurallar çerçevesinde bazı yenilikleri içeriyor ve özel bir tasarım” diye konuşan İngiliz patron, 2011’de çok daha güçlü bir McLaren izletmek için çalıştıklarını dile getirdi.

2010’da beş yarış zaferi elde etmiş olmalarına rağmen takımlar klasmanında ikincilikte kaldıklarını hatırlatarak, yeni sezonda çok daha iyi bir performans göstermeleri gerektiğini altını çizdi.

Domenicali: "2011'de Çok Güçlü Olacağız"


Ferrari takım patronu Stefano Domenicali, 2011 için hedeflerinin hem takımlar hem de pilotlar klasmanını şampiyon olarak bitirmek olduğunu söyledi.

Takımdaki herkesin hedefe kilitlendiğini ve zihinsel açıdan hedefe odaklandıklarını belirten Domenicali, “Her sporcunun kötü bir maçı veya yarışı olabilir. Ancak olumsuzlukları bir kenara bırakıp bir sonraki hedefine odaklanmak gerekir. Biz de Abu Dabi’deki son yarışın etkilerini üzerimizden attık. Mühendislerimiz, teknikerlerimiz ve kadromuz bu işin nasıl yapılması gerektiğini iyi biliyorlar ve en iyisini ortaya koymak için çabalıyorlar” dedi.

İtalyan patron, takımdaki yapılan değişikliklerin de hedeflerine ulaşmak konusunda önemli adımlar olduğunu düşündüğünü ifade etti ve “Pat Fry pit duvarında yarış boyunca alınacak tüm kararlardan ve stratejilerden sorumlu olacak. Teknik konularla ilgili yeni bir yol çizdik ve başına Aldo Costa’yı getirdik. Ekibiyle birlikte simülatörün geliştirilmesi konusunda çalışmalar yapıyorlar” diye konuştu.

Alonso: "Schumacher Tehlikeli"


Ferrari pilotu Fernando Alonso, 2011 sezonunda en tehlikeli rakiplerinden birinin Michael Schumacher olacağını düşünüyor.

İspanyol pilot “2011’de gride 5 dünya şampiyonu olacak. Ocak ayı itibariyle birini seçmem gerekse bence aralarındaki en tehlikeli isim Michael Schumacher. Yedi kez şampiyon oldu ve kendisini kanıtlaması gerekmiyor. Geçen sezon sıkıntılı bir dönem geçirdi ama çok üst düzey bir pilot ve iyi bir otomobil ile büyük iş yapabilir” diye konuştu.

Son şampiyon Sebastian Vettel’in de çok güçlü bir yıl geçireceğine inanan ve kazandığı deneyimle etkili bir performans koyacağını belirten Alonso’nun umudu ise şampiyonluk yolundaki tek rakibinin takım arkadaşı Felipe Massa olması…

“Umarımi çok güçlü bir otomobilimiz olur, tüm takımları geride bırakırız ve en zorlu rakibim Massa olur.”

Baba-Oğul Kapışması



Nico Rosberg, babası Keke Rosberg ile Mercedes'in reklam filmi çekimi için Finlandiya'nın Lapland bölgesinde bir araya geldiler.

Buz tutmuş gölün üzerinde babasına meydan okuyan Nico, "Babam oldukça gergin çünkü beni geçmesi mümkün değil" diyor...

Keke Rosberg ise "Burası benim toprağım, oğlumun şansı yok" cevabını veriyor...

Müthiş mücadele sonunda oğul Rosberg babasını 12 sn gibi bir farkla geride bırakıyor ve ikili noel kurabiyeleri ile kendilerine ziyafet çekmeye gidiyor.

Açılışı Petrov Yapacak

Lotus Renault F1 takımının 31 Ocak'ta yapılacak 2011 otomobilinin lansmanın ertesi günü çıkacağı Valencia'daki sezonun ilk kış testinde açılışı Vitaly Petrov yapacak.

1 Şubat'taki testin ilk sürüşünü gerçekleştirecek olan Rus pilot, sezonun başlamasını iple çektiğini ve heyecanını dizginlemekte zorlandığını söyledi.

Hafta içerisinde Lotus Renault F1 taraftarlarının twitter üzerinden gönderdiği sorulara cevap vererek kendisini takip edenlerle kısa bir sohbet gerçekleştiren Petrov, yeni sezonda çok daha başarılı olabilmek için elinden geleni yapacağını ve bir gün ülkesinin bayrağını podyuma çıkartmak istediğini söyledi.

2010 sezonundan ne gibi dersler çıkarttığı sorusuna ise Rus pilot, "Her zaman konsantrasyonumu en üst seviyede tutmam gerektiğini ve mümkün olduğunca az hata ile günü sonlandırmayı" cevabını verdi.

12 Ocak 2011 Çarşamba

Formula 1'e HD Müjdesi


Formula 1 tutkunları artık yarışları HD kalitesinde izleyebilecekler...

Formula1.com resmi internet sitesinden yapılan resmi açıklama ile F1 Yönetimi FOM, 2011 sezonu itibariyle Formula 1 grand prix'lerinin HD olarak yayınlanacağını duyurdu.

Açıklamada dünya çapında yaklaşık 500 milyon kişiye HD kalitesindeki yayın ile mümkün olan en iyi görüntüye ulaşma imkanı yaratılacağı ifade edildi.

TRT'nin de içinde bulunduğu tüm dünyadaki resmi yayıncı kuruluşlarının ve F1 izleyicilerinin yayınlarda HD'ye geçilmesi konusunda yoğun talepleri bulunuyordu. F1 Yönetimi'nin yüksek çözünürlük kalitesi için gerekli ekipmanların siparişlerinin verildiği ve hazırlıkların 2011'e yetiştirilmeye çalışılacağı ifade edilmişti.

Hangisini Seçerdiniz?

Üçü de dünya şampiyonu unvanını elde etmeyi başardılar.

Üstelik çok genç yaşta; Vettel ve Hamilton 23, Alonso 24 yaşındaydı şampiyonluğa ulaştıklarında...

Bu üç pilot da inanılmaz yetenekleri, zekaları, hızları ve karizmaları ile Formula 1 dünyasının en sevilen isimleri oldular...

Öte yandan taraftarları arasında ezeli rekabetler oluştu, birini seven diğerinden nefret etti kimi zaman... Hamilton ile Alonso'nun McLaren'deki takım arkadaşlığı döneminde çok şey yazılıp çizildi, Vettel'in Alonso'nun yanına Ferrari'ye gidip gitmeyeceği ise hala gündemdeki bir soru...

İngilizlerin harika çocuğu Lewis Hamilton...

Almanların yeni Schumi'si Sebastian Vettel...

İspanyolların süper kahramanı Fernando Alonso...

Bugün Formula 1'de bir takımın patronu olsanız ve bu üç isimden birini takımınıza alma şansı bulsanız, kimi tercih ederdiniz?

Yoksa üçü de değil "Kimi" diyenlerden misiniz?

Anketimiz açıldı, yorumlarınızı ise bekliyoruz...

Alonso ve Massa Wrooom'ladı...

Ferrari'nin gelenekselleşen Wrooom Medya Etkinliği için Madonna di Campiglio'da bir araya gelen Felipe Massa ve Fernando Alonso kışın tadını çıkarma fırsatı buldular.





Bol bol fotoğraf çektiren ve oldukça eğlenen Ferrari pilotlarına, Ducati'den Valentino Rossi ve Nicky Hayden de eşlik etti.

Kayak yapan ve zirve tırmanışına katılan pilotlar, karın keyfini doyasıya yaşadılar...

Fernando Alonso'nun etkinlik sırasında bacağında bir kas zedelenmesi oluştuğu ancak durumun önemsiz olduğu belirtiliyor. İspanyol pilotun bir süre bisiklete binmeyeceği ancak salonda fitness çalışmalarını sürdürmekte zorlanmadığı ifade edildi.