9 Mayıs 2011 Pazartesi

İstanbul'da Red Bull'un Zafer Kutlaması


rb kutlama trtformula1

Türkiye GP'de ilk iki sırayı alan Red Bull takımının yarış sonrası padok alanındaki zafer kutlamasının çok özel görüntüleri...

3 Mayıs 2011 Salı

Ferrari'nin İstanbul Hazırlıkları

Ferrari İstanbul’a önemli güncellemelerle geliyor.

Sezon öncesi testlerindeki performansının çok altında bir görüntü sergileyerek şampiyonluk yolundaki rakiplerinin oldukça gerisinde Türkiye’ye gelen Ferrari’de İstanbul’a büyük bir güncelleme paketi getiriyor.

Ferrari’nin baş tasarımcısı Nikolas Tombazis, “Ön ve arka kanatları değiştiriyoruz av frenlerde de değişiklikler yaptık. Ancak otomobilin üzerindeki çalışmalarımız bitmedi. Rüzgar tünelinde sorun yaşıyoruz ve bunun dışında bazı problemlerimiz var. İstanbul’da Ferrari için yarış zaferi beklemiyoruz ancak yine de rakiplerimize daha yakın olacağız” dedi.

İstanbul Park'ın En Güzeli: 8. Viraj

İstanbul’da Formula 1’e günler kaldı…

Dünya medyası bir yandan Türkiye’nin takvimdeki geleceğini bir yandan da şimdiden F1’in en iyi virajlarından biri olan 8. Virajın heyecanını konuşmaya başladı bile.

İşte Ottoman virajının teknik detayları:

8. viraj takvimin en uzun virajı, 640 m. 5.338 km’lik bir turun %12’sine denk geliyor; 8.5 saniyede geçiliyor ve bu süre de 2005 yılındaki 1.24.770’lük en hızlı tur derecesinin %10’u. Virajdaki ortalama hız saatte 270 km.

Pilotların virajda hissettiği en yüksek G kuvveti 5G. Ortalamada ise pilotlar 3.5G’lük bir güç hissediyorlar.

Viraj boyunca otomobilin en fazla aşınan lastiği sağ ön…

Mercedes pilotlarından Michael Schumacher 8. Viraj ile ilgili olarak, “zor değil ancak takvimin en uzun virajı ve oldukça hızlı” diyor. Nico Rosberg ise, “Sezonun en zorlu virajı. Fantastik bir Formula 1 pisti yaratmak isteseydim, İstanbul Park’ın 8. Virajını mutlaka dahil ederdim” ifadesini kullanıyor.

Hindistan GP'de Metallica Konseri

Bu sezon ilk kez düzenlenecek olan Hindistan GP'de, dünyaca ünlü rock grubu Metallica 2 konser verecek.

28 Ekim'de başkent yeni Delhi'de, yarışın yapılacağı 30 Ekim'de ise Bangalore kentinde konser verecek olan Metallica'nın resmi internet sitesinden yapılan duyuruda, grubun ilk kez Hindistan'a gidecek olmaktan son derece heyecan duyduğu belirtildi.

1 Mayıs 2011 Pazar

Bugün 1 Mayıs Senna...


belgesel trtformula1

Bugün 1 Mayıs... 1994'ün kara gününde yaşanan o korkunç facia, gerçek efsane Ayrton Senna'nın ölümü, içimizi burkmaya devam ediyor...

Erbatur Ergenekon ve Tayfun Bayburt'un hazırladığı mini belgesel tadında, efsane Senna'ya saygı duruşundayız.

Ve belki de bugünün en anlamlı haberi...

Ayrton Senna'nın hayatını anlatan belgesel film "SENNA", 6 Mayıs'ta Türkiye'de sinemalarda olacak. Ayrıntılar henüz netleşmedi ancak tüm gelişmeleri sizlere iletmeye devam edeceğiz.