19 Mart 2010 Cuma

1983, Ayrton Senna'nın İlk Formula 1 Testi...



Ayrton Senna...

1960 yılında Brezilya'nın Sao Palo şehrinde dünyaya geldi. "Yağmur Adam" lakaplı ünlü pilot Formula 1 Dünya Şampiyonluğunu 3 kez kazanarak bu sporun tarihinde gördüğü en iyi bir kaç pilottan biri oldu.

1994'te dönemin en iyi takımı olan Williams'a geçti. Bu takımla üçüncü yarışında, Imola pistinde 7. turda 210 km. hızla Tamburello Dönemecine girdi. Virajı dönemeyip beton duvara çarptı, direksiyon milinden kopan bir kaynak parçasının kaskı delerek başına saplandı ve 34 yaşında hayatını kaybetti.

Bu yarıştan önce Senna, direksiyonun kendisine çok yakın olduğunu ve bunun da sürüşünü etkilediğini söylemişti. Direksiyon milini kestiler, kısalttılar ve tekrar kaynak yaptılar. Ancak böylesi bir kazayı kimse tahmin edememişti...

Pistin kapanmasını önlemek için, "Yağmur Adam"ın hastanede öldüğü açıklandı.
Ancak Senna hayatını pistte kaybetmişti.

Ölümünden bir kaç ay önce yaptığı bir röportajdaki sözleri ise aynen şöyleydi:

"Yarışlar, rakiplerle mücadele benim kanımdadır benim bir parçamdır. Eğer bir gün, hayatıma mal olacak bir kaza geçirirsem tek isteğim herşeyin hemen, bir anda olup bitmesidir. Tekerlekli sandelyeye mahkum kalmak ya da hastane köşelerinde yıllarca sürünmek istemem. Yaşayacaksam herşeyimle, bir bütün olarak yaşamalıyım. Yarım olarak yaşamak beni mahveder..."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder