4 Ocak 2011 Salı

Barrichello: "Çok Daha Agresif Olacağız"


Williams'ın deneyimli pilotu Rubens Barrichello, takım olarak 2011'de çok daha agresif bir görüntü çizeceklerine inandığını söyledi.

2011'de Formula 1'deki 19. sezonuna çıkacak olan Brezilyalı pilot, "Gelecek sene öncesi sürdürülen hazırlıklardan çok ümitli olduğumu söyleyebilirim. İyi yolda ilerliyoruz ve herkes takımı üst seviyeye çıkarabilmek için var güçleriyle çalışıyorlar. İnsanlar 2011'de çok daha agresif bir Williams otomobili izleyecekler" dedi.

Formula 1'in Pirelli ile ilk kez piste çıkacağını hatırlatan Barrichello, "Lastikler çok ama çok önemli olacak, bazı takımlara pozitif etkiler yaratırken bazılarına çok ters gelecek. 2008'deki Honda otomobili iyi değildi ve çok kötü bir sezon geçirmiştik. Sonrasında gelen oluksuz lastiklerle sıçrama yaptık. Pirelli'lerin de aerodinamik açıdan etkisi büyük olacaktır" diye konuştu.

Barrichello "Williams'ta kariyerimin en güzel yıllarını geçiriyorum. Bundan önce çalıştığım takımlar tüm özelliklerimden faydalanamamışlardı. Burada ise gerçek anlamda aktif olarak takımla birlikte çalışıyorum. Fikirlerimi söylüyorum. Teknik patronumuz Sam Michael'ın önerim üzerine İstanbul'dan döndükten sonra rüzgar tünellerinin karakterini değiştirmesi buna güzel bir örnektir" ifadelerini kullandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder