28 Ocak 2011 Cuma

İşte F150







Formula 1 2011 sezonun ilk otomobil lansmanı Ferrari’den geldi.

İtalya’nın birleşmesinin 150. yılı sebebiyle F150 adı verilen Ferrari’nin 2011 aracı, 28 Ocak’ta Maranello’da basına ve F1 severlere tanıtıldı. Kırmızı otomobilin üzerindeki örtüyü iki pilot, Felipe Massa ve Fernando Alonso birlikte kaldırdılar.



Ferrari’nin 2011 aracı f150’nin lansmanında konuşan Fernando Alonso, İtalyan takımdaki ikinci sezonuna başlarken çok heyecanlı olduğunu söyledi.

İlk senesinde harika bir takımda ve harika insanlarla çalışmanın fırsatı bulduğu için kendisini şanslı hissettiğini belirten İspanyol pilot, “Artık Ferrari’ye tamamıyla alıştım. Tüm mühendislerin isimlerini öğrendim, takımı daha iyi tanıyorum, çok daha rahat bir ortam oluşturduk. 2011 hepimiz için çok güçlü bir mücadele olacak. Yeni kurallar, yeni lastikleri yeni sürüş teknikleri ve KERS pek çok şeyi değiştirecek. Zorlu ancak keyifli bir sezon bizleri bekliyor” dedi.

İtalyan takımda altıncı sezonuna hazırlanan Brezilyalı pilot Felipe Massa ise ilk yarışa kadar F150 ile ilgili tüm detayları öğrenmeye çalışacaklarını söyleyerek “Pek çok yenilik bizleri bekliyor ve bu da yeni sezon için heyecanımızı arttırıyor. İlk testleri heyecanla bekliyorum. Eminim F150 çok hızlı bir şekilde gelişecek ve rekabetçiliğini ortaya koyacak” diye konuştu.

Takım patronu Stefano Domenicali ise 2011 için hedeflerini “iki şampiyonluk” olarak açıkladı: “Ferrari her zaman şampiyonluk hedefiyle yola çıkar. Ekip olarak hem takımlar hem de pilotlar klasmanında şampiyonluk istiyoruz. Böylesi beklentilere ulaşmak için sezona iyi başlamalısınız, güvenilir ve güçlü bir otomobiliniz olmalı. Eğer mükemmeli yakalayamazsanız, rekabetin bu kadar güçlü olduğu bir ortamda kazanamazsınız. Bizler bunun bilincindeyiz.”

1 yorum:

  1. arka kanatlar göze hiç hoş görünmüyor. buna rağmen kuralın tekrar değişmemesi de tuhaf.

    YanıtlaSil