4 Ocak 2011 Salı

Domenicali Zor Günleri Anlattı


Ferrari takım patronu Stefano Domenicali, Fernando Alonso’nun şampiyonluğuna mal olan Abu Dabi yarışı sonrası istifa etmeyi düşündüğünü söyledi.

2010 sezonun son yarışı sonrasında çok zorlu günler geçirdiğini, üzerinden zaman geçtikten sonra soğukkanlılıkla kararını gözden geçirdiğini ve devam etmenin yapılacak en doğru şey olduğuna karar verdiğini ifade etti.

“Abu Dabi’deki final yarışından sonraki ilk birkaç gün hiç uyuyamadım. Bırakmak ya da devam etmek konusunda gidip geliyordum. En doğru kararı arıyordum. Sonuçta takım patronu koltuğuna yapışık değilim. Ancak istifa etmenin yanlış olacağı sonucuna vardım”

“Herhangi bir yarış olsaydı, hatamız da normal olacaktı. Ancak içinde bulunduğumuz durum ve sonuç hatanın olduğundan daha büyük bir hale gelmesine neden oldu. Başarılarımız son yarıştaki hatanın altında ezildi.”

Domenicali, Maranello’daki Ferrari fabrikasında pek çok değişikliğe gittiklerini ve çalışmalarının karşılığını alacaklarına inandıklarını belirtti. “Pek çok değişiklik yaptık, yakında bunlarla ilgili bir duyuru yapacağız. Benzer ya da değil, hatalı kararların alınmasını önleyecek her türlü önlemi alacağız”

İtalyan patron takım çalışanlarının psikolojik olarak desteklenmesi konusunda da bizzat hareket edeceğini söyledi ve ekledi: “Çünkü bir penaltı kaçırdıysanız, ikincisini atmak size dünyanın en zor şeyi gibi gelecektir…”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder