27 Eylül 2010 Pazartesi

Güney Kore Takvimden Düşerse...


Güney Kore’de yapılacak olan sezonun on yedinci yarışı iptal tehlikesi ile karşı karşıya…

Kore GP’nin yapılacağı pistin yetişmeme ihtimali gittikçe güçlenmeye başladı. Organizatörlerin “her şey yolunda” açıklamasına rağmen İngiliz medyasında yarışın iptal edileceği yolunda haberler yayınlanmaya başladı.

Formula 1’in patronu Bernie Ecclestone ise Singapur’da konu ile ilgili sorulara "Bekleyip göreceğiz" cevabını verdi.

Ecclestone, "Durum çok iyi görünmüyor. Normal şartlarda yarıştan 90 gün önce pistin denetimden geçerek onay alması gerekir. Kore yapılan son denetimden geçemedi. Organizatörler tüm hazırlıkların yetişeceğini söylüyor. Umarım haklı çıkarlar" dedi.

Her ne kadar İngiliz medyası yarışın başka bir yere alınması ihtimalinin araştırıldığını yazsa da, FIA kuralları yarışın iptalini ve takvimin bir sonraki yarıştan devam etmesini öngörüyor.

Bu durumda, Güney Kore yarış organizatörleri FOA ile yapılan sözleşme gereği tüm takımların parasını ödemek zorunda kalacak. Takımlar masraf yapmadan yarış bedelini kasalarına göndermiş olacaklar.

Öte yandan, şampiyonluk mücadelesini sürdüren ancak puan olarak lider Mark Webber'in gerisinde bulunan Alonso, Hamilton, Vettel ve Button için Güney Kore'nin iptali, kazanılacak puanlardan olmak anlamına gelecek.

Takım patronlarından konu ile ilgili çelişkili açıklamalar geliyor.

Renault takım patronu Eric Boullier Güney Kore yarışının yapılabileceğini sanmadığını belirtirken, Red Bull'dan Christian Horner iptal ihtimalini düşünmediğini dile getirdi.

Şampiyonluk mücadelesinde kritik bir durumda olduklarını ve kazanılacak her puana ihtiyaç duyduklarını ifade eden McLaren takım patronu Martin Withmarsh ise yarış organizatörlerine güvendiklerini söyledi.

Güney Kore yarışı ile ilgili durumun bir hafta içerisinde netlik kazanması beklenirken, gözler organizatörlerden gelecek açıklamalara çevrildi...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder