23 Eylül 2010 Perşembe

Singapur Pistindeki Yenilikler...


Pist uzunluğunun 5.073 km olduğunu Singapur GP’de pilotların şikayeti üzerine 14. ve 19. virajlardaki sert tümseklerde değişikliğe gidildi.

Aynı zamanda pit yolu da bir santimetre alçaltıldı. Buna göre otomobiller pit yolunda piste girerken daha yumuşak bir geçiş yapacaklar. Bununla birlikte 10. virajdaki kerb’ün de pilotların daha rahat bir şekilde kullanması için daha düzgün hale getirildiği söylendi.

Değişiklik yapılmadan önce pisti eleştirenlerden biri de, şampiyonluk için yarışan Sebastian Vettel’di: “Çok fazla kerb var ve pist frenleri çok zorluyor. Çok tümsekli olması ise, pilotların yarışa konsantre olmasını engelliyor.”

Diğer yandan bir yıllık aradan sonra pistlere dönecek olan Heidfeld de, pist hakkında yorum yaptı: “Umuyorum pistteki tümsekler hallolmuştur. 2008’den 2009’a pistin durumu daha kötüye gitmişti. Ama bunun 2010 yarışı için halledileceği söylenmişti ve umarım öyle olmuştur.”

23 virajdan oluşan pistte organizatörler pistin daha iyi görünmesi için pist dışında dekorasyon çalışmaları yaptıklarını söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder