2 Eylül 2010 Perşembe

Renault Bir İyi, Bir Kötü


Bu sezon ilk kez F-kanalını kullandığı Belçika yarışında Robert Kubica ile podyum gören Renault’da keyifler yerinde.

Uzun süre yarışta ikinciliği elinde tutan ancak son pit-stopta kayarak zaman kaybeden Kubica’nın üçüncü olarak finiş görmesi takımdaki özgüveni de arttırdı.

Elde ettikleri başarının en önemli sebeplerinden birinin F-kanalının devreye girmesi olduğunu belirten Renault patronu Eric Boullier, “Takımdaki herkesi özverili çalışmasından dolayı tebrik ediyorum. Sistemin doğru bir şekilde çalışması için ne gerekiyorsa yaptık ve ilerlemeye devam ediyoruz” diye konuştu.

Egzoz destekli difüzör sisteminde ilerleme kaydedememelerine rağmen F-kanalında başarı sağladıklarını belirten Boullier, Mercedes GP’yi geçerek takımlar klasmanında dördüncü olma hedeflerine daha da yaklaştıklarını ifade etti.

Vitaly Petrov’un performansına da değinen Eric Boullier, “Vitaly’nin yaptığı bazı hataları zor da olsa affediyoruz ancak burası Formula 1 ve hiç de kolay bir yer değil. Start pozisyonuna rağmen puan almayı başarabilmesine sevindik. Ama sıralamalarda yaptığı hatadan kaçınmayı öğrenmek zorunda. Yine de tüm bu olaylardan ders çıkartıp aracına bindiğinde daha konsantre olması gerektiğini anlayacağını düşünüyorum” dedi.

Boullier, Rus pilotun ilerleme kaydetmesine rağmen, daha güvenilir bir ikinci pilota ihtiyaçları olduğunu da sözlerine ekledi ve Kimi Raikkonen ile görüştüklerini, Fin pilotun kararını beklediklerini söyledi.

Petrov'un kaderi ise kendi ellerinde... Boullier, Rus pilotun kendisini geliştirdiği taktirde Renault'da kalabileceğini belirtti.

1 yorum:

  1. petrov'a güle güle. yani raikkonen'in kararını bekliyoruz açıklamasından sonra istediğin kadar "e gelişirsen kalırsın" de adama. olay bitmiş artık.

    YanıtlaSil