1 Eylül 2010 Çarşamba

Red Bull Yine Karıştı...



Belçika’daki yarış sonrası gelen açıklamalarla Red Bull bir kez daha karıştı.

Pole pozisyonunda yarışa başlamasına rağmen startta 6 sıra birden kaybeden ancak ikinci olarak podyuma çıkmayı başaran Mark Webber, “Red Bull şampiyon olmak istiyorsa hangi pilotuna öncelik tanıyacağını belirlemeli” dedi.

Avustralyalı pilota “Bu tarz bir davranış takım emrine girer ve bizim tercih edeceğimiz bir yol değildir” cevabını veren takım patronu Christian Horner, iki kez kazaya karışıp pitten geçme cezası alan Sebastian Vettel’e de sahip çıktı.

“Sebastian hatalarından ders çıkartabilecek olgunluğa sahiptir. Şampiyonada her kim Vettel’i göz ardı ederse büyük yanılgıya düşmüş olur” diye konuşan Horner, Mark Webber’in ise son derece akıllıca yarıştığını ve bulunduğu pozisyonu sonuna kadar hak ettiğini söyledi.

Genç Alman pilotun yarıştaki saldırgan tutumu ise Formula 1 çevrelerinde eleştiriyle karşılandı. Eleştirilerde Vettel’in hırsına yenik düştüğü belirtilirken, Bild gazetesine konuşan eski dünya şampiyonu pilot Niki Lauda, “Bir tek hata daha yaparsa dünya şampiyonası onun için sona erecek ve kalan yarışlarda takım arkadaşı için start alacak ki bu da Vettel’e verilebilecek en büyük ceza olacak” ifadesini kullandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder