5 Mart 2011 Cumartesi

Alonso: “Şampiyonluklar Kazanmaya Geldim”

Formula 1 dünyasının en önemli isimlerinden biri olarak görülen Ferrari’nin iki dünya şampiyonluğu unvanına sahip İspanyol pilotu Fernando Alonso, Marca’ya ilginç açıklamalar yaptı.

Ferrari’nin efsanevi bir takım olduğunu bilmesine rağmen takım içerisindeki sihirli ortamla karşılaşmanın kendisini etkilediğini belirten Alonso, “Ferrari’de mutlu olmak için şampiyon olmama gerek yok, 23.’lük bile keyif verir” dedi.

Alonso, F1’in yalnızca spor ve yarışma olmadığını, çok fazla değişkeni içinde barındırdığını söylerken, “Saf bir yarışmadan bahsedemiyoruz, kimse kimseyle eşit değil. Ancak F1’in büyüsünün de burada yattığını söyleyebiliriz” ifadelerini kullandı.

F1 kariyerinin başladığı 2001’den beri kullandığı en kötü otomobilin 2009’daki Renault aracı olduğunu itiraf eden İspanyol pilot, en iyi aracı ise 2004 ve 2005’te yine Renault’da kullandığını söyledi.

Fernando Alonso, kendisine yöneltilen “soğuk” eleştirilerini ise çok önemsemediğini dile getirdi ve ekledi: “Arkadaş edinmek için değil, şampiyonluklar kazanmak için F1’deyim. Uzun yıllar hatırlanacak başarılar elde etmek istiyorum. Ancak bu hedefimi başaramazsam da dert değil, edindiğim tecrübelerle gurur duyabilirim.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder