28 Mart 2011 Pazartesi

Geleneksel Tartışma Başladı

Formula 1'in gelenekselleşen tartışması bu sezon da ilk yarışın hemen ardından başladı.

F1 çevrelerinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte yeni kuralların sezonu nasıl etkileyeceği tartışılıyor.

Her sene olduğu gibi bu sene de ikiye bölünen Formula 1 dünyasında, 2011'de uygulamaya geçilen yeni kuralların gözden geçirilmesi gerektiği görüşlerine, kuralların etkisini tartışmak için erken olduğu yorumlarıyla cevaplanması ile karşılık verilmesiyle açılış yapıldı.

Haber şakayla karışık ama gerçek...

Odak noktasında üç temel değişiklik var: KERS, DRS (hareketli arka kanatlar) ve yeni lastikler.

Bazı çevreler, KERS'i kullanan diğer takımların, sistemi kullanmayan Red Bull'un hızına yetişememiş olmasından yola çıkarak, KERS'in fark yaratamayacağı görüşünü savunuyorlar.

DRS için de etkinliğinin henüz anlaşılamadığı yorumları yapılıyor.

Ferrari takım paronu Stefano Domenicali, yeni kuralları değerlendirmek için erken olduğunu ifade edenlerden biri... "Avustralya'da DRS'nin kullanımına izin verilen yer takvimin en kısa düzlüklerinden biri. Değerlendirme yapmak için bir süre daha beklemek gerekecektir. KERS ise daha çok bulunduğunuz konumu koruma amaçlı kullanılabilir. Bekleyip göreceğiz"

İlk yarıştan zaferle ayrılan Red Bull'un takım patronu Christian Horner ise sözlerine "KERS'i kullanmadığımız için yorum yapamayacağım" diyerek başladı. Horner lastikler sayesinde yarışların çok daha stratejik bir anlam kattığını belirtti ve DRS konusunda Domenicali ile aynı fikirdeydi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder