15 Nisan 2011 Cuma

Çin'de Kaybolmak

Team Lotus'un teknik patronu Mike Gascoyne, Çin GP öncesi perşembe günü Şanghay hava limanına indi. Hedefi bir an önce oteline gidip dinlenmekti ama bu o kadar da kolay bir iş olmadı...

Gascoyne ve yanındakileri otele götürmesi gereken taksi şoförü yolları karıştırıp kaybolunca, otele varmaları 4 saat sürdü. Bu esnada yaşanan tüm olayları ve düşüncelerini Gascoyne, dünyanın dört bir yanından kendisini takip eden izleyicilerine yazıyordu...

İşte Gascoyne'in kelimeleri ile "Çin'de Kaybolmak"

- Çin havalimanından otele yolculuk… Şoför tamamen yolu kaybetti ve bizim tarifimizle hava alanına geri döndük. Şimdiye dek 2 saattir yoldayız. Umut yok.

- 6 saat sonra otelden çıkıp piste gitmemiz gerekiyor. Elbette o saate kadar otele gidebilirsek. Şansımız %50-50.

- Şoför gaza bastı. Demek ki bir kez daha doğru çıkışı kaçırdık.

- Sürekli olarak fren pedalına basıp duruyor. Otomatik şanzımanın canına okumak üzere. İşler gittikçe güzelleşiyor.

- Bu kez otobandan çıkmak için yavaşlamaya başladık ancak şoförümüzün nereye gittiğine dair en küçük bir fikri olduğuna dair bir işaret yok henüz. Ya da gerçek bir beceriksiz. Geçmiş deneyimlerime dayanarak konuşuyorum…

- Patronu yaklaşık 30 dakika önce telefon açıp adamı işten kovdu ama taksi şoförü oldukça rahat görünüyor ve bildiği tek İngilizce kelime “tamam”ı tekrar edip duruyor. Belki Çin’de motivasyonu böyle sağlıyorlardır.

- Şoförümüzün İngilizce dağarcığına “ahmak” kelimesini eklemeye çalışıyorum.

- Taksi şoförü Lewis Hamilton’vari ani yön değişiklikleri yapıyor. Umarım 20 saat zaman cezası almayız…

- Pekala, bu sefer de sollama yapmak için güvenlik şeridini kullanmaya başladık. Bu arada kendimi bırakırsam yorgunluktan bayılabilirim.

- Benzin almak için benzinciye girdik ama istasyon kapalı. Acaba endişelenmeye başlamalı mıyım?

- Az önce şehir merkezini gösteren bir yön levhası gördüm, otelimiz orada ve yalnızca 3 km gösteriyor. Umarım 3 saat içinde ok gibi fırlayacağız ve otele ulaşacağız.

- Önemli olan şoförün tabelayı görüp görmediği… 4 saat sonra pistte doğru yola çıkmam gerekiyor.

- Yavaşladık, şoför yakıt tasarrufu yapıyor. Biraz endişeliyim.

- 4 saatlik hayal kırıklığı ve stres sonrası sağ salim otele vardık. İlk antrenmanda görüşürüz.

- Sadece 3 saatlik bir uykuyla piste gidiyoruz.

- Unutmadan ekleyeyim, dün akşamki taksiyi yoldan çevirmiş değiliz. Anlaşmalı turizm şirketimizi ayarladığı bir araçtı ve hafta sonu boyunca ulaşımımızı sağlayacak. Araç sabah otelin kapısında bizi bekliyordu ama bu sefer farklı bir şoförle… Yeni şoför öncekiyle eşit sayıda şerit değiştirdi ama çok daha güven verdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder