28 Nisan 2011 Perşembe

"Türkiye GP İçin Kapılar Kapanmadı"

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş, dünyanın önde gelen Formula 1 haber kuruluşu Autosport’a konuştu ve “Türkiye GP için henüz kapılar kapanmadı” dedi.

Daha önce Twitter hesabı üzerinden yaptığı, İstanbul için anlaşma yenilemenin zor göründüğüne dair görüşünü paylaşan Yalçıntaş, Autosport muhabirine yaptığı açıklamada, “Bu yıl Türkiye GP’nin devam edip etmeyeceği ile ilgili karar verilmesi gerekiyor. Henüz ortada verilmiş bir karar yok ve ne F1 Yönetimi ne de Türkiye Hükümeti resmi bir açıklamada bulunmadılar” dedi.

Anlaşmanın önündeki tek engelin, Bernie Ecclestone’un talep ettiği 26,5 milyon dolar olduğunu ifade eden Yalçıntaş, hükümetin bu rakama henüz bir yanıt vermediğini dile getirdi.

Türkiye GP için resmi kararın Ağustos-Eylül 2011’de verilebileceğini belirten Murat Yalçıntaş, “Yine de bu kesin bir tarih değil, yalnızca öngörü” dedi.

Yalçıntaş, “F1’i organizasyonu Türkiye için önemli bir tanıtım ve ekonomik gelir imkanı. Ancak ülke ekonomimiz bu organizasyona bağımlı değil. Son 30 yılda dünya çapında pek çok önemli organizasyona ev sahipliği yaptık. Formula 1 de bunlardan biri. Böylesi önemli bir organizasyonun bir parçası olmanın öneminin farkındayız. Yarış döneminde Avrupa’nın pek çok ülkesinden insanlar İstanbul’a geliyorlar. Ancak gerçek anlamda Formula 1 ekonomisinden bahsedemeyiz” ifadelerini kullandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder