3 Nisan 2011 Pazar

Onun Adı Nicolas Hamilton

Lewis Hamilton, Avustralya yarışı sonrasında 21 bin km mesafe gidip kardeşi Nicolas'ı Brands Hatch'da Renault Clio Cup ile çıktığı ilk yarışta desteklemeye gitti.

19 yaşındaki Nicolas, yarışı 12. sırada, liderin 26 saniye gerisinde bitirdi. Tüm aile Nic'in yanındaydı.

İlham verici bir öyküsü olan Nicolas Hamilton, babası Anthony'nin deyimiyle, "Zor bir hayatın kahramanı"... Selebral palsi hastalığı nedeniyle hayatını tekerlekli sandalyeye mahkum yaşayan Nicolas'ın hayatındaki en önemli figür, 2008 yılında Formula 1 Dünya Şampiyonu olan abisi Lewis. Abisinin adımlarını izleyerek kendini motor sporlarına adayan Nic, birkaç ay önce yarış lisansı aldı. İlk yarışına da, diğer rakipleri gibi, engeliler için özel tasarlanmış otomobil ile çıktı.

Hikayenin kalanını baba Anthony Hamilton'dan dinleyelim:

"Nic, özgürlüğünü elde edebilmek için çok çaba harcadı. Kendi başına yürüyebilmek için yıllarca çalıştı. Binlerce kez düştü ama yılmadı. En sonunda tekerlekli sandalyeyi sadece zorunlu durumlarda kullanacak kadar kendini geliştirdi. Geçen yıl ehliyetini aldı ve sonrasında da sürücü lisansını. Hayata kendisini böyle bağlayan birine 'Sen engellisin yarışmazsın' deme hakkını kendimde bulamadım. Lewis onun her şeyi. Test dönemlerinde abisini çok özlüyor"

"Ne Lewis ne de ben yarışması için ona maddi destek vermedik. Herkes nasıl sponsor bulup kendi imkanlarını yaratmak zorundaysa, Nic de aynı sorumlulukları yerine getirerek bu noktaya ulaştı. Küçük oğlum, yalnızca engelliler için değil, hayalleri olan tüm insanlar için ilham verici bir hikaye."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder