10 Nisan 2011 Pazar

Vettel'den 2. Zafer

Formula 1’de sezonun ikinci yarışında zafer bir kez daha son şampiyon Sebastian Vettel’e gitti. McLaren’den Jenson Button podyumun ikinci basamağında kendine yer bulurken, Renault takımı bu sezon bir kez daha podyuma çıktı ve Heidfeld ile üçüncülük elde etti.

Red Bull pilotu Mark Webber için ise zorlu bir gün oldu. Start öncesinde sıkıntı yaşayan Avustralyalı pilotu teknik sorunlar yarış içerisinde de rahat bırakmadı ancak tecrübesi ile dördüncü oldu. Ferrari pilotlarından Massa beşinci olurken, Hamilton'a atak yaptığı sırada yaşadığı temas sonrası ön kanadı kırılan ve zorunlu olarak pite giren Fernando Alonso altıncılıkta kaldı.

Heyecanın bir an bile azalmadığı Malezya yarışı müthiş bir start ile başladı. Pole pozisyonundaki Vettel yerini korusa da Renault pilotlarından Heidfeld ikinci, Petrov dördüncülüğe yerleşti. İlk pit-stoplarla birlikte ise liderin arkasındaki sıralama değişmeye başladı.

Pilotların ortalama 3 pit-stop yaptığı ve özellikle orta bölümlerde pek çok geçişin yapıldığı yarış boyunca ikincilikten yedinciliğe kadar sıralama sık sık değişti.

Özellikle Fernando Alonso ile Lewis Hamilton’ın, Mark Webber ile Felipe Massa’nın ve Nick Heidfeld ile Lewis Hamilton’ın çekişmeleri yarışın en heyecanlı anlarını oluşturdu.

Williams pilotları Maldonado ve Barrichello, HRT pilotları Liuzzi ve Karthikeyan, Virgin’den D’Ambrosio, Sauber’den Perez ve Team Lotus’tan Jarno Trulli finiş göremeyen isimler oldular.

Rus pilot Vitaly Petrov yarışın bitimine 6 tur kala pist dışına çıktığı bir anda korkuluklarla temas ederken direksiyonu yerinden çıktı ve Renault pilotu ciddi bir kaza tehlikesi atlattı. Sauber’den Sergio Perez ise, Toro Rosso otomobilinden düşen ve motora giren bir parça yüzünden yarış dışı kaldı.

1. Vettel Red Bull-Renault 1sa37:39.832

2. Button McLaren-Mercedes + 3.261

3. Heidfeld Renault + 25.075

4. Webber Red Bull-Renault + 26.384

5. Massa Ferrari + 36.958

6. Alonso Ferrari + 37.248

7. Hamilton McLaren-Mercedes + 49.957

8. Kobayashi Sauber-Ferrari + 1:07.239

9. Schumacher Mercedes + 1:24.896

10. Di Resta Force India-Mercedes + 1:31.563

11. Sutil Force India-Mercedes + 1:45.000

12. Rosberg Mercedes + 1 tur

13. Buemi Toro Rosso-Ferrari + 1 tur

14. Alguersuari Toro Rosso-Ferrari + 1 tur

15. Kovalainen Lotus-Renault + 1 tur

16. Glock Virgin-Cosworth + 2 tur

17. Petrov Renault + 4 tur

Liuzzi HRT-Cosworth yarış dışı

D'Ambrosio Virgin-Cosworth yarış dışı

Trulli Lotus-Renault yarış dışı

Perez Sauber-Ferrari yarış dışı

Barrichello Williams-Cosworth yarış dışı

Karthikeyan HRT-Cosworth yarış dışı

Maldonado Williams-Cosworth yarış dışı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder