20 Nisan 2011 Çarşamba

Ferrari Karıştı

Kış testlerinde harikalar yaratan Ferrari 150th Italia, sezonun ilk üç yarışında beklentilerin o kadar altında kaldı ki, takım karıştı.

Şampiyonluğun en büyük adayı olması beklenen Fernando Alonso'nun henüz podyum dahi görememiş olması, sıralamalarda iki Ferrari pilotunun rakiplerinin gerisinde kalması ve ilk uzakdoğu seferinde yaşanan hayal kırıklıkları, İtalyan takımda huzursuzluk yarattı.

Takımın sahibi Montezemolo, "Ferrari, rakipleriyle rekabet edemeyen bir takım olamaz ve olmamalı. Şu an çok hassas bir dönemdeyiz. Mühendislerimizin, çok kısa bir sürede otomobilin performansını artırmak ve Ferrari'yi yeniden zirveye taşıyacak kararlılıkla ve bilgiyle, kapisitelerinin üzerine çıkarak çalışacaklarından şüphem yok" ifadeleriyle ilk ultimatomu göndermişti.

Montezemolo'nun açıklaması, Formula 1 çevrelerinde, "Ferrari'de bazı kelleler uçmak üzere. İstanbul GP'deki performans bazı isimlerin kariyerini belirleyecek noktaya getirebilir" yorumlarına neden oldu.

Söylentiler, Ferrari mühendislerinin yoğun baskı altına Türkiye'ye geleceğini ve ilk üç yarışa benzer bir sonuç alındığı taktirde takımın yeniden yapılanmaya gideceği yönünde...

Öte yandan takım patronu Stefano Domenicali, İstanbul'a kadar sorunların çözülemeyeceğini, zamana ihtiyaçları olduğunu söylüyor.

Domenicali, "Otomobilin pistteki reaksiyonu ile rüzgar tüneli sonuçlarının uyuşmamasını en büyük sorunumuz. Otomobil sahip olduğu potansiyeli piste yansıtamıyor. İstanbul'a kadar 3 haftalık bir zamanımız var ve bu süre sorunu çözmek için yeterli olmayabilir. Çünkü henüz sorunun tam olarak neden kaynaklandığını anlayabilmiş değiliz. Problemi tamamen ortadan kaldıramasak bile kısa vadede rakiplere yaklaşmanın bir yolunu bulmalıyız ama açıkçası İstanbul Park'ta bir mucize beklemiyorum" diye konuştu.

Eleştirilen isimlerden biri de kuşkusuz Fernando Alonso...

Farklı ülkelerden gazetelerde, Alonso'nun "motivasyonsuz", "savaşçılıktan uzak", "kazanacak bir ruh haline sahip değil" yorumları yer alırken, menajeri Flavio Briatore, "Fernando her zaman kazanmak için yarışır. Alonso'nun gerilerde kalmasının nedeni Ferrari'nin yenilenme konusunda yetersiz kalması ama o İtalyan takımda kalmak istiyor. Fernando için Ferrari'nin anlamı büyük. Rekabetçi bir otomobil ile Alonso kazanmaya başlayacaktır" diyor...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder