23 Ekim 2010 Cumartesi

Barrichello ile Schumacher Gerilimi


Kore’deki sıralama turlarının ikinci seansında 10 ve 14. virajlar arasında yaşananlar, iki eski takım arkadaşı arasında gerginliğe sebep oldu.

Rubens Barrichello, Michael Schumacher’in kendisini engellediğini belirterek “Takım telsizinden arkasından geldiğimi bildirmemiş olabilirler. Ama otomobillerin aynaları var ve her şeyi takımdan bekleyemezsiniz. Zaman turu attığım bir anda bu şekilde yavaşlamama sebep olması beni çok üzdü” diye konuşarak konuyu kendi açısından anlattı.

Yaşananları kişiselleştirmek istemediğini de sözlerine ekleyen Brazilyalı pilot, “Geçmişte aramızda sorunlar yaşanmıştı. Artık aynı takımda olmasak da problem yaşayabiliyoruz” dedi.

Michael Schumacher’e yaşanan olay sebebiyle herhangi bir ceza gelmezken, yarış hakemleri, pilotların özellikle aynaların kullanımı konusunda sorumlu davranmaları gerektiği konusunda dikkatli davranmasını istedi.

1 yorum:

  1. http://www.dailymotion.com/video/xcne8t_f1-gp-san-marino-2003-rtl-7-8_sport
    Videoda dakika 8. Barrichello pitten önce bir iki tur daha hızlı gidebilsin diye Schumacher takım emriyle yol veriyor. Nedense bu durum hiç olay olmadı zamanında.. Gerçi devamında pit ekibi başarısız oluyor ve Barrichello'i Raikkonen geçmeyi beceremiyor.

    YanıtlaSil