24 Ekim 2010 Pazar

Red Bull'un Alonso'ya Hediyesi


Şampiyonluğun iki iddialı adayı, Red Bull pilotları Sebastian Vettel ve Mark Webber’in ilk iki sırada götürdükleri yarıştan puansız ayrılmaları takımda büyük şok yarattı.

Takım patronu Christian Horner “Yarışı resmen Alonso’ya hediye ettik. Bu bize ders oldu ve bir kez daha gördük ki bu sezon her şey bir anda değişebiliyor” diye konuştu.

Ancak Red Bull’un şampiyonluk için tek bir aday seçmeme kararı devam edecek.

Horner, Vettel’e Webber’i destekleme görevi verilmeyeceğini ve pilotların arasından bir seçim yapmama kararında bir değişiklik olmayacağını bir kez daha yineledi: “Eski puan sistemine göre Alonso ile Vettel arasındaki fark yalnızca 10. Webber ise lidere daha da yakın bir pozisyonda. Bu şampiyona Abu Dabi’deki son yarışa kadar devam edecek ve biz de iki pilotumuzla mücadeleyi sürdüreceğiz. Motor sporları bazen çok acımasız olabiliyor. Biz de böyle bir güne denk geldik”

Vettel’in yarış dışı kalmasına teknik bir sorunun neden olduğunu, Mark Webber’in ise tek bir hatasının çok pahalıya patladığını ifade eden Horner, “Mark en kısa zamanda toparlanıp kaldığı yerden devam edecek. Sebastian ise yaşanan talihsizliği üzerinden attı bile. Savaşmaya devam edeceğiz” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder