20 Ekim 2010 Çarşamba

Kore'den Farkli Detaylar (Seyir Defteri #2)


..Baslangic Notu: Kore'deki 500th isimli motelimizin Kore bazli klavyesinden yazdigimdan dolayi Turkce karakter bulunmuyor yazida, onceden belirteyim...

Yapilmayacak, olmayacak, iptal olacak tartismalari arasinda ayakta kalmayi basardi Yeongam.
Formula 1 takvimine bu sene katilan Kore GP'si, tum F1 dunyasi icin yeni bir deneyim ve heyacan yaratti. Yarisla ve pistle ilgili detaylari bir sonraki gune birakalim ve biraz cevreden bahsedelim.

Yeongam'a gitmek icin, Seul'de ucaktan indikten sonra isiniz bitmiyor; hatta yeni basliyor desek yeridir. Yeongam yakinlarina ulasabilmek icin tren ya da otobus seceneklerinden birine yonelmeniz gerekiyor...Zira Seul, piste gercekten cok uzak. Hatta soyle soyleyeyim, daha dogrusu somutlayayim - Dusunun ki, hayatinizda ilk kez Istanbul Ataturk Havalimanina ayak bastiniz ama pist tam olarak Ankara'da - ... Mesafe bu kadar uzun iste...

Biz Tayfun'la THY ile yaptigimiz 11 saatlik ucusun ardindan (Ki bircok yabaci basin mensubu da Kore'ye bu seferle geldi belirteyim) bavullarimizi aldik ve Yeongam icin otobus seceneginde karar kildik. Daha dogrusu otelimizin bizi bekledigi piste cok yakin olan Mokpo Kasabasi icin (-Ki tum takim calisanlari ve gazeteciler burada kaliyorlar-) otobusu sectik. Merak edenlerler olabilir, treni de secebilirdik ancak bunun icin Seul merkeze inmek ve 2 aktarma yapmak gerekiyordu. (bu da zaten kararmaya baslayan hava goz onune alindiginda zaman kaybi olurdu diyebiliriz.)

Otobus kotu bir karar degildi. Hem direkt Mokpo'ya gidiyordu hem de bos bir sefere denk geldik. Bizimle beraber Rus ve Hintli bazi gazeteciler otobusteydi. Koltuklar bayagi genisti. 18:20'de hareket ettik - hava kararmak uzereydi - Tayfun'la (Sanirim lise gunlerinden kalma aliskanliklarimizin da bize yon vermesiyle) en arkaya kurulduk, i-podlarimizi taktik kitaplarimizi actik ve yolculuga basladik.
Zaman zaman trafikte ancak buyuk bir bolumu otobanda olmak uzere 6 saatlik bir yolculugun ardindan Mokpo'ya vardik.

Burada otelimizi bulmanin zor olacagini dusunuyordum; ancak bindigimiz taksi kisa bir sure icersinde bizi motelimize ulastirdi.
Simdi sunu belirtmem gerekiyor; aslinda Kore'de yetkililer, F1'e gelen isimlerin(Pilotlar,takim calisanlari,Basin mensuplari vb...) Gwangju'da konakliyacaklarini dusunmusler. Zira Gwangju buyuk otellerin bulundugu buyuk bir yer. Ancak bu sehir piste 1 saat mesafede bu yuzden herkes Mokpo'yu tercih etmis durumda. Mokpo ise kabataslak bir anlatimla `Ask Otelleri Cenneti`. Bir hicligin oprtasinda bir Ask Otelleri Merkezinden bahsediyoruz. Kucuk bir kasaba ve 50 kadar Ask oteli bulunuyor. Kisaca F1 Dunyasi burada Ask otellerinde konakliyor. Yine de buradaki barlar ve kafeler bu duruma gore modfiye olmuslar. Turist sayisi bakimindan da bayram etmis durumdalar. Gormedik ama Gwangju'dakiler ise agliyorlardir heralde hallerine... Ama Mokpo'dan yola cikarak bile ne kadar renkli bir F1 Haftasonu olacagini soylemek yanlis olmayacaktir kanisindayim.

Simdilik benden bu kadar. Saat burda gece 03:00 oldu. Farki merak edenler icin; Turkiye'den 6 saat ilerideyiz. Padok alaninin durumunu; pisti ve Yarisa dair detaylari an be an yine aktarmaya calisacagim...

Gorusmek uzere, kendinize iyi bakin...

Erbatur

3 yorum:

  1. Erbatur Abi Serhan Acar sizden ayrı mı gidiyor pistlere..?

    YanıtlaSil
  2. Bizlere aktardiginiz detaylar icin tesekkur ederiz. Devamini F1 pistinin disindaki uktelerle beraber beklemekteyiz.

    YanıtlaSil
  3. Çok beğendim bu yazıyı. Kore ile ilgili diğer izlenimleri de merakla bekliyorum.

    YanıtlaSil