17 Ekim 2010 Pazar

Takımlar Kore'ye Nasıl Hazırlanıyor?


Sauber takımının Teknik Sorumlusu James Key, ilk defa bir Formula 1 yarışına ev sahipliği yapacak olan Kore pisti için nasıl hazırlandıklarını anlattı…

“Pist için elimizde, güvenebileceğimiz datalar var. Nasıl bir yapıya sahip olduğunu bu verilerden anlıyoruz. Simülasyon ve öngörülerimizle hazırlıkları sürdürüyoruz. Ancak elbette yeni bir pistte neler olabileceğini önceden tahmin etmek kolay değil.”

“İdeal yarış çizgisini belirlediğimiz CAD dosyalarına sahibiz. Simülasyon için bu dosyalardaki verileri kullanıyoruz. Çekiş gücü, kavrama noktaları ve frenaj için denemeler yapabiliyoruz. Ancak pistin gerçek halini göremediğimiz için bunların hepsi genel değerlendirmeler olarak kalıyor.”

“%100 bilgi sahibi olmadığınız etmenler üzerinde çalışarak hazırlanmamız mümkün değil. Ancak elimizdeki veriler üzerinden öngörüler oluşturabiliyoruz. Değişik senaryolar oluşturarak pist datalarıyla karşılaştırıyoruz. Böylece bir tahmin yürütme şansını yakalayabiliyoruz.”

“Formula 1’deki diğer yeni pistlerin gerçek yarış verilerini, farklı yarışlardan elde edebiliyoruz. Ancak Kore için böyle bir şansımız olmadı. Daha hızlı öğrenen ve çabuk tepki verebilen takımlar ve pilotlar Kore’de büyük avantaj elde edecekler.”

“Üç uzun düzlüğü ve ikinci sektördeki virajları ile pist oldukça heyecan verici. Teknik bir pist gibi görünüyor. Ayrıca teorik olarak son bölümünde kıvrımlı yapısı yüksek çekiş gücü gerektirdiğini söyleyebiliriz”

“Kore’ye bu ilk ziyaretimiz çok ilginç geçecek.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder