21 Ekim 2010 Perşembe

Okay Karacan: "İstanbulPark Ölmesin"


Bernie Ecclestone “Türkleri anlamıyorum, dünyanın en iyi pistini inşa ettiler ama F1′e ilgi göstermiyorlar.” açıklaması ile Türkiye’nin 2012′den itibaren Formula 1′e ev sahipliği yapma ihtimalinin azaldığını ima etti. Dünyanın her köşesinden F1′e talep geliyor. Rusya 2014′ten itibaren yıllık 40 milyon Euro ödeyecek, Hindistan seneye başlıyor. Amerika 2 farklı pist ile 2013 takvimine girecek.

Mısır, Bulgaristan, Yeni Zelanda, Güney Afrika, Arjantin gibi ülkeler ısrarla bastırıyor ve biz dünyanın en iyi pistine sahipken elimizdeki hakkı kaybetmek üzereyiz.


Olimpiyat Stadı’ndan sonra İstanbulPark da ölü yatırım olmaya yakın.


2 Kasım’daki FIA toplantısından şok bir karar çıkabilir. Türk hükümetinin Ecclestone’un teklifine cevap vermek için süresi doluyor. Bernie, bir kez daha konuşalım, önerisi halinde bile Türkiye’yi elde tutmaya sıcak bakıyor. Umarım Sayın Başbakan başlangıçtaki desteğini esirgemez ve ülke F1 fırsatını kaçırmaz.


Bu arada sayın Cumhurbaşkanı resmî bir yazıyla GSGM’den Türkiye’nin en hızlı pilotlarının başında gelen Cemil Çıpa’nın desteklenmesini istedi. Cemil gelecek hafta İngiltere’de testlere başlıyor. Çok yetenekli bir çocuk. Hızlı, çabuk öğreniyor ve gözü kara. Alonso ile Montoya’nın özelliklerini taşıyor ve destek sayesinde dünyanın en başarılı isimleri arasında yerini alma ihtimali var.


2013′te İstanbulPark’ta Türk pilotu izlemek hayal değil, o zaman Bernie seyircinin ne olduğunu görecektir. Zaten biliyor da…



Okay Karacan - Zaman Gazetesi - 21 Ekim 2010

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder