19 Ekim 2010 Salı

Ecclestone: "Türkleri Anlamıyorum"

Formula 1’in patronu Bernie Ecclestone, Türkiye Grand Prix’si ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

Formula 1’de takvimin 2011 için 20 yarışa çıkartılmasının ardından Rusya ve ABD’de pist hazırlıklarının da yapılmaya başlanması ile birlikte Türkiye GP yeniden gündeme geldi. Ecclestone’un yarış takviminin 20’yi geçemeyeceğini açıklaması, bazı pistlere veda edilmesi anlamına geliyor ve sözleşmesinin sona ermek üzere olan İstanbul’un da bunlardan biri olacağı öne sürülüyor.

Tarihsel değeri olan bazı pistlerle birlikte, reklam ve tanıtım açısından yeterli olmayan Belçika ve İngiltere ile birlikte Türkiye’nin de yarışlara ara verebileceğini açıklayan Bernie Ecclestone, “Bu pistler devletleri tarafından finanse ediliyor ancak ekonomik olarak yük olmaya başladıkları kesin. Belki biraz dinlenmek iyi gelebilir” dedi.

İstanbul’a özellikle değinen Ecclestone; “Dünya’nın en iyi pistlerinden biri İstanbul Park. İniş ve çıkışları ile yarışa büyük keyif katıyor. Ancak gerek reklam ve tanıtım gerekse de halkın ilgisi yeterli değil. Bunun nedeni anlayamıyorum” diye konuştu.

1 yorum:

  1. Anlayamayacak birşey yok Bay E. Ülkenin(hükümet) bakış açısı ve alım gücü ile alakalı. Futbolda olduğu gibi sponsorla teknik direktör getirilebiliniyorsa, aynı ya da benzer bir metod, İstanbul park a uygulanmalı.(Tabii sözleşme şartları uygun ise). Ya da genel seçimlerde iktidar partisine garanti oy sözü verilmeli! Yoksa onca yatırımın sonu; doktoru/hemşiresi olmadığı için çürümeye bırakılan hastanelerimiz, gereksiz olduğu için kullanılmayan havaalanlarımız gibi olacak.

    YanıtlaSil