18 Ekim 2010 Pazartesi

Kore'de Soru İşaretleri Devam Ediyor...


Kore'deki yarışa günler kala pist ve çevresi ile ilgili soru işaretleri devam ediyor...

Pilotları en fazla endişelendiren durum asfaltın kaygan olma ihtimali.... Yeni asfaltın kuruması ile yağ sızıntısı olabileceğinden, özellikle son sektörden kaygılandıklarını belirten Sauber pilotu Nick Heidfeld, "Piste çıkmadan bir şey söylemek güç ancak eğer yüzey yağlanırsa çok ciddi sorunlarla karşılabiliriz" dedi.

Pistin çevresinin ve park alanlarının henüz tamamlanma aşamasında olduğu da Kore'den gelen bilgiler arasında. Ancak organizatörler bu tür eksikliklerin antrenman gününe kadar giderileceğini net bir şekilde ifade ediyorlar.

Ulaşım ve mesafeler ise bir başka soru işareti... Başkent Seul'e 400 km uzaktaki Yeongam'daki piste yaklaşık 7 saatlik bir yolculuk gerektiği belirtiliyor. Bu durumun tribünlerin dolmasının önünde bir engel olabileceğinden endişe ettiklerini belirten Sebastian Buemi "Umarım tek başımıza olmayız" diye konuştu.

Temel ihtiyaçların tedarik edilmesi konusunda da sorunlar yaşanabileceği dile getiriliyor. Pist içerisindeki tesislerin, otel, konaklama, yiyecek, içecek gibi temel ihtiyaçlar için gerekli hazırlıkların henüz tamamlanmadığı söyleniyor.

Tüm bunlara, çevredeki küçük suç çetelerinin varlığı da eklenince, belki de en önemli sorunun güvenlik olabileceği akıllara geliyor. Organizatörlerin bu konuda ne tür önlemler aldıklarının detayları bilinmiyor.

Takımlar, bu soru işaretlerinin giderilmesi veya önlenmesi konusunda organizatörleri uyarıyor ve göreve davet ediyorlar.

Pist konumunun Kuzey Kore'ye yakınlığından duyulan endişeler ise "abartı" olarak değerlendiriliyor. Kuzey Kore'nin yarışın yapılması için hiçbir şekilde tehdit olamayacağı ifade edilse de, bu tür konularda Avrupa medyasının "fazla hassas" davrandığı bilinen bir gerçek...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder