4 Ekim 2010 Pazartesi

Boullier Pilotlar Çıkmazında...


Kimi Raikkonen gibi şampiyonluk hedefiyle yarışan bir pilotun Renault’u tercih etmesinin, takımın sezon içerisinde gösterdiği etkileyici performansın bir ürünü olduğunu dile getiren Boullier, öte yanda Vitaly Petrov çıkmazını çözmeye çalışıyor.

“Kimi’nin gözlerinde Formula 1’e geri dönme ve yeniden yarışma isteğini görmek, onunla konuştuğumda yeniden yarış kazanma arzusunu yüzünden okumak istiyorum. Eski dünya şampiyonu bir pilot dahi olsa, F1’de yarışma motivasyonunu içinde taşımıyorsa, Renault’da yer almamalı” diye konuşan Fransız patron, henüz bir anlaşma yapılmadığını belirtti.

Renault'nun Fin pilot ile anlaşma sağlanabilmesi için öncelikle Vitaly Petrov ile devam edip etmeme konusunu çözüme kavuşturması gerekiyor ancak Rus pilotun yarış performansı kadar takıma katabileceği finansal potansiyel de karar aşamasında göz önüne alınmak zorunda...

Petrov’un, Rus sponsor ve izleyicilerin büyük desteğini aldığını belirten Eric Boullier, “Elbette yarış performansı bir pilotla devam etmemiz için en önemli kriter. Ancak arkasındaki desteği de göz ardı edemeyiz. Vitaly ile devam edip etmemek bizim için çok kolay bir karar olmayacak” diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder