10 Aralık 2010 Cuma

Adrian Newey: "Red Bull Çok Farklıydı"


Red Bull’a şampiyonluğu getiren RB6’nın tasarımcısı Adrian Newey, 2010, 2011 ve öncesine dair görüşlerini açıkladı ve şampiyonluğun kendisi için nasıl bir anlam taşıdığını anlattı:

“Williams ve McLaren ile çalışabilmek benim için büyük ayrıcalıktı. Ancak onlar zaten şampiyon takımlardı. Sistemleri, yapıları oluşmuştu ve tek amaçları zirvede olmaktı. Benim görevim de otomobili dizayn etmekti.”

“Red Bull’da ise yepyeni bir oluşum söz konusuydu. Ekipteki herkes baştan bir takım yaratmanın çabasındaydı ve çok farklı zorluklarla mücadele edilmesi gerekiyordu. Bu zorlukların üstesinden gelmek ve sonunda başarıyı yakalamak apayrı bir tatmin duygusu oldu.”

“Sonuçta tüm takımlar için FIA’nın koyduğu kurallar ve uymak zorundayız. Bu kuralların çerçevesinde yaratılmış otomobillerin mücadelesini kazanmaya çalışıyoruz.”

“2011 için en büyük zorluk ise Pirelli lastiklerini tam anlamıyla kavramak ve KERS ve ayarlanabilir arka kanat gibi teknolojilere uyumunu sağlamak. Kış testlerine lastik testi yapmayacağız ancak otomobili tamamlamış olacağız. Nasıl bir iş çıkarttığımızı öğrenmek için şubat ayını beklememiz gerekecek.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder