8 Aralık 2010 Çarşamba

Renault'dan Piquet'ye Özür ve Tazminat


2008 sezonunda Singapur GP'de takım emri ile kaza yaparak yarış dışı kalan Nelson Piquet Jr. ve babasının Renault F1 aleyhine açtığı dava sonuçlandı.

Renault, olay sonrası kazayı takım emri ile yaptığını açıklayan Piquet'nin kendilerine şantaj yapmak için yalan söylediğini iddia etmiş ancak yapılan soruşturma sonrası Piquet'nin doğru söylediği ortaya çıkmıştı.

Nelson Piquet Jr. ve babası, Renault F1 aleyhine açtıklarını tazminat davasını kazanırken, takım Yüksek Mahkeme önünde Brezilyalı pilottan özür diledi ve bu özür takımın resmi internet sitesinde yayınlandı.

Renault'nun özür açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
"11 Eylül 2009 tarihinde, resmi internet sitemizde yer alan, Nelson Piquet Jr'ın 2008 Singapur yarışında takımının kasıtlı olarak kaza yaptığı doğrultusundaki açıklamasının yalan olduğu ile ilgili beyanımız gerçeği yansıtmamaktadır. Bu açıklama tarafımızca net bir şekilde geri çekilmiştir"

"Nelson Piquet Jr ve babasından, neden olduğumuz utanç ve üzüntü için özür diliyoruz. Kendilerinin kaybını telafi etmek amacıyla önemli bir miktar tazminatı ödemeyi kabul ediyoruz. Benzer bir olay takımımız tarafından gelecekte bir daha asla tekrarlanmayacaktır"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder