14 Aralık 2010 Salı

Bir Sıralama, İki Lider...


Alman Auto Motor und Sport, Formula 1'de 2010 sezonunda pilotların spin, kaza gibi sürüş hatalarını değerlendirerek yaptığı "hatalar" sıralamasını açıkladı.

2010 sezonunda, yalnızca iki kez aracına ağır hasar veren ve 2011 için henüz bir takımla anlaşamayan Nico Hulkenberg en az hata yapan pilot oldu. Jenson Button ve Rubens Barrichello ikinciliği paylaştılar.

Jenson Button, "Bu kadar az hata yapmak iyi bir şey mi emin değilim. Belki yeterince risk almadığım anlamına da geliyor olabilir" diye konuştu.

Listenin diğer bir lideri ise Kamui Kobayashi... Yılın En İyi Çaylağı seçilen Japon pilot, 60'dan fazla hata ile rakiplerine fark atmayı başardı.

Kobayashi, bu liderliğin kendisini "kamikaze" yapmayacağını düşündüğünü söylüyor ve ekliyor: "Kamikaze pilot olsaydım bu kadar puan toplayamazdım"

Şampiyonluk yarışını kaybeden iki tecrübeli pilot, Fernando Alonso ve Mark Webber 30'ar hata ile 10, genç şampiyon Sebastian Vettel 34 hata ile 13, Lewis Hamilton 18, efsane Michael Schumacher ise 20.liği elde etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder