3 Aralık 2010 Cuma

Alonso "En İyi Pilot"


Alonso “En İyi Pilot” Seçildi.

Takım patronlarının sezon sonu oylamasında en iyi pilot Fernando Alonso seçildi.

Fernando Alonso, AutoSport dergisinin düzenlediği ve Formula 1 takım patronlarının oylarıyla seçilen “Yılın Pilotu” oylamasında ilk sırayı aldı.

Formula 1’deki 12 takımın patronlarının, en iyi olduklarını düşündükleri pilottan başlayarak sırasıyla 25-18-15-12-10-8-6-4-2 ve 1 puan sisteminde yaptıkları oylama sonucunda Ferrari’nin İspanyol pilotu Fernando Alonso rakiplerini geride bıraktı.

Son yarış Abu Dabi’ye kadar sürdürdüğü şampiyonluk mücadelesini Sebastian Vettel’in arkasında tamamlayan Alonso, Yılın Pilotu oylamasında genç rakibinin önünde yer aldı.

Şampiyonluğu kaybetmesine rağmen çok iyi bir sezon geçirdiğini ve takım patronlarının oylamasının bu görüşünü desteklediğini belirten Alonso, kendisini ilk sıraya layık gören herkese teşekkür etti.

Oylamada ikinci sırayı Sebastian Vettel elde ederken, üçüncü Lewis Hamilton, dördüncü Mark Webber ve beşinci Robert Kubica oldu.

2009 Pilotlar Dünya Şampiyonu Jenson Button sıralamada altıncı sırada kendine yer buldu. İngiliz pilotu Nico Rosberg, Nico Hulkenberg, Felipe Massa ve Rubens Barrichello takip etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder