4 Aralık 2010 Cumartesi

İstanbul GP'de Son Durum

İstanbul GP'nin geleceği ile ilgili yeni gelişmeleri Serhan Acar anlatıyor...

"İşler, üç dört ay öncesine göre biraz daha olumlu gözüküyor. Öncelikle Başkan Mümtaz Tahincioğlu, geçtiğimiz haftalarda aylar süren bir çabanın ardından Sn.Başbakan ile görüştü ve kendisine durumu izah etti. Bu görüşmenin ardından, yeniden FOM ve Bernie Ecclestone ile pazarlık yapılması kararı çıkmış. Bu nedenle Mümtaz Bey, Londra´ya giderek Bay E ile tekrar görüşecek.

Bu arada önümüzde ikinci bir sorun daha var; o da 2012 ve sonrasında pisti kimin işleteceği. Bay E, F1 olsun ya da olmasın 2011 sonunda işletmeyi bırakıyor. Yani hem FOM ile kontrat imzalayacak, hem de nereden baksanız yılda 10 milyon dolara yakın bir para harcamayı göze alabilecek bir grup, holding, dernek ya da organizasyon bulunması gerekiyor. Yani birbiriyle bağlantılı, ama ayrı ayrı halledilmesi gereken iki konu var: F1 kontratı ve işletmecinin bulunması. Bu işletmeci konusuyla ilgili olarak da, yeni bir oluşuma gidilebilmesi için çeşitli gruplarla görüşmeler yapılıyor. Ne yazık ki size isim veremeyeceğim, ama konuyu günü gününe takip ediyorum.

İstanbul´un 2012 Avrupa Spor Başkenti seçilmesinin de, hükümet nezdinde elimizi biraz kuvvetlendireceğine inanıyorum. Özetle, çalışmaya ve çabalamaya devam ediyoruz TOSFED olarak. Ne demişler; çıkmadık candan ümit kesilmez!
"

2 yorum:

  1. Serhan Bey,
    Calişmalarinizdan dolayi tesekkur ederiz. Aslinda Turkiyede F1 takip eden sessiz bir cogunluk var. Bizlerinde bu konuda sizlere destek olabilecegimiz bir platform olursa (ya da varmi tam olarak bilmiyorum) daha sonuc verici bir calisma olacagi kanisindayim. Turkiye icin F1 onemli bir organizasyon ve kaybedilmesi cok yazik olur.

    YanıtlaSil
  2. 2011'de pisti doldurabilirsek belki de önümüzdeki senelere daha da umutla bakabiliriz.

    YanıtlaSil