8 Aralık 2010 Çarşamba

Lotus Renault F1 Hoş Geldi...


Grup Lotus, Lotus Renault F1 takımının isim sponsorluğunu alarak Formula 1’de etkinliğine hız verdi.


Ekim ayında Formula 1 için stratejisini gözden geçirme kararı alan Renault, F1 takımındaki hisselerini takımın ortağı Genii Capital şirketine satarak, Formula 1’e motor tedarikçisi olarak devam etme yolundaki ilk adımı atmış oldu. Genii Capital ise Grup Lotus ile ortaklık anlaşması imzaladı.

Lotus Renault GP takımının renkleri ise siyah ve altın rengi olarak belirlendi.

Grup Lotus’un isim sponsorluğu anlaşması 2017 yılına dek sürecek ve bu süre boyunca Renault takıma motor tedarik edecek.

Renault F1 takımının Yönetim Kurulu Başkanı Gerard Lopez, gelişmeyi büyük bir heyecan ile duyurduklarını belirterek “Grup Lotus ile kurduğumuz yeni ortaklık önümüzdeki sezonlarda takıma güç katacak” dedi.

Grup Lotus’un CEO’su Dany Bahar ise, Formula 1 dünyasında yapılabilecek en iyi ortaklığa imza attıklarını ifade etti ve “Markamızın F1’de nasıl kullanılacağı ile ilgili tartışmalardan haberdardık. Şimdi ise duruşumuzu netleştirme imkanı bulmuş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Şunu gönül rahatlığıyla belirtebilirim ki, Lotus döndü” diye konuştu.

Tony Fernandez’in sahibi olduğu ve 2010 yılında Kovalainen ve Trulli ile yarışan mevcut Lotus takımının durumu ve Renault motor anlaşması ise belirsizliğini koruyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder