24 Şubat 2011 Perşembe

"Bahreyn Geri Dönecek"


Bahreyn GP, ülkeden yaşanan politik karışıklıklar ve halk ayaklanmaları nedeniyle iptal edildi ancak ülkede Formula 1 yarışının reklamları duvarları süslemeye devam ediyor.

Bernie Ecclestone, açılış yarıından çekilseler de sezon içinde Bahreyn'e geri dönebilmenin planlarını yaptıklarını söyledi.

İngiliz patron, "Bahreyn'de yaşanan acı olaylar kimsenin beklemediği şeylerdi. Öngörmek imkansızdı. Ülkede olamadığımız için orada neler yaşandığını tam olarak bilemiyoruz. Veliaht Prens'ten aldığımız bilgiler üzerinden hareket etmek zorundaydık. Onlar da zor olsa da çekilme kararını aldılar. F1 takımlarının, çalışanların ve yarışı izlemek için oraya gidecek insanların güvenliğini sağlayamayabileceklerini düşündüler. Aynı zamanda ülkedeki karışıklıkları çözmeye odaklanmaları gerekiyordu. Bu şekilde olmasını kimse istemezdi ancak başka çare yoktu" dedi.

Sezon içinde Bahreyn'e geri dönebilecek şekilde takvimi yeniden oluşturmak için ellerinden geleni yaptıklarını söyleyen Ecclestone, "Eminim ki Bahreyn'de barış ortamı yeniden oluşacak ve F1 Bahreyn'e gidecek" diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder