8 Şubat 2011 Salı

"Kubica Çok Güçlü"


Robert Kubica'nın tedavi gördüğü İtalya'daki Santa Corona Hastanesi'nin Yoğun Bakım Bölüm Başkanı Giorgio Barabino, Polonyalı pilotun sağlık durumundaki son gelişmeleri değerlendirdi.

Barabino, "Nasıl bir kaza geçirdiğini düşünürsek, şu ana kadarki ilerleme son derece iyi. Ameliyat bölgesinde herhangi bir sorun yaşanmadı. Kontrol amaçlı olarak 48 ile 72 saat arasında bir süre daha kendisini yoğun bakımda tutacağız. Bu arada eli, kolu ve diğer darbe alan bölgelerdeki tıbbi kontrollerimizi sürdüreceğiz" dedi.

"Hastamızın bilinci açık. Menajeri ve hastane çalışanları ile sohbet etti, kendi içeceğini içebiliyor, sağ el parmakları ile basit hareketleri gerçekleştirebiliyor. Ağrıları var. Gerekli tedavi programına harika bir şekilde cevap veriyor" diye konuşan Dr. Barabino, Polonyalı pilotun tedavi için Santa Corona Hastanesi'nde devam ettirmeye karar vermiş olmasından mutluluk duyduklarını da sözlerine ekledi.

Kubica'nın ne zaman pistlere dönebileceği konusunda görüşü sorulan Barabino, "Bunu tahmin etmek gerçekten çok güç. Birkaç ay içerisinde çoğu sorunun giderilmiş olacağını umut ediyoruz. Ancak el ve bacak bölgesindeki kırıkların tam anlamıyla iyileşmesi için en azından bir yıla ihtiyaç olacaktır. Yine de şunu vurgulamak isterim: Robert Kubica kadar güçlü bünyeye sahip birini kariyerim boyunca çok az gördüm"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder