15 Şubat 2011 Salı

Jerez İçin Ne Dediler?


Formula 1 dünyasının önde gelen internet sitelerinde Jerez testlerinde takımların performanslarıyla ilgili yer alan yorumları sizin için derledik...

F1 yorumcuları, testlerde elde edilen hız derecelerinin önemli olmadığını vurguluyorlar ve Bahreyn'deki ilk yarışlara kadar otomobil geliştirmelerinin devam edeceğini hatırlatıyorlar...


Peki hangi takım için ne diyorlar?

Red Bull: RB7’nin virajlara girişi ve yol tutuşu etkileyici. Red Bull en hızlı takım olmasa da arka kanatların kullanımı konusunda en rahat görünen takım.

Ferrari: Alonso çok kuvvetli görünüyor. Pistte uzun ve zaman dereceleri açısından istikrarlı turlar attı. Massa ise taraftarlarına geçen seneki hayal kırıklığı yaşatmayacak gibi.

McLaren: 2011 otomobilinin lansmanını geç yapmasına rağmen Jerez’deki testler pistte kısıtlı süre kaldılar. Yeni araç Pirelli lastikler ile daha fazla tur atmalıydı.

Renault: Jerez, Kubica’nın yerine kimin geçeceğine odaklıydı. Senna ile Heidfeld’i karşılaştırmak, Kubica ile Petruv’u karşılaştırmak gibi. Doğru ismin kim olduğunu görmek için detaylara inmeye gerek yok.

Mercedes: Yeni otomobil, direksiyonun Michael Schumacher varken hızlanıyor. Nico Rosberg’le ise garajda daha fazla kalıyor. Schumacher 112 ve 114 tur boyunca sorunsuz pistte kalabildi. Aynı şeyi Rosberg için söylemek mümkün değil.

Williams: Geçen seneki gibi bir görüntü çiziyorlar. Testlerde hızlı, yarışlarda geride. Bu sezon da çok fazla bir şey değişmemiş gibi.

Force India: Dayanıklılık ve hız konusunda güven vermiyor.

Team Lotus: Parıldadıkları söylenemez ama orta sıralar için savaşabilecek bir görüntü çiziyorlar.

Sauber: 2010’dan çok daha iyi bir görüntüdeler. Kobayashi geçen sezondan kazandığı deneyimleri sayesinde etkili bir sezon geçirebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder