7 Şubat 2011 Pazartesi

Kubica'nın Sağlık Durumu



Kubica'nın doktoru Rosello'dan iyi haberler geldi...

Robert Kubica'nın 7 saat süren ameliyat sonrasında sağ kolu üzerinde herhangi bir şişlik ve enfeksiyon olmadığını belirten Rosello, "Operasyon %100 başarılı geçti" dedi.

Polonyalı pilotun sağlık durumu hakkında hastanede düzenlenen basın toplantısında konuşan Prof. Rosello, "Öncelikli amacımız sağ elini kurtarmaktı. Bugün yaptığımız muayenede parmaklarıyla basit hareketler yapabildiğini gördük ki bu son derece olumlu bir gelişme. Ancak şu anda ileriye dönük tahminlerde bulunmak doğru olmaz" diye konuştu.

Hastanenin Ortapedi Bölüm Başkanı Dr. Francesco Lanza ise Kubica'nın iyileşme sürecinde birden fazla kez ameliyat gerekeceğini söyledi: "Sağ ele acilen müdahale edilmesi gerekiyordu. Gelişmeler umut verici ancak hastamızı bekleyen ameliyatlar var. Yalnızca elinden değil, diğer kırıkların olduğu bölgelerde de ameliyat gerektiriyor. Bacaklarındaki kırıkların iyileşmesi için üç veya dört aylık bir süreye ihtiyaç var."

Lotus Renault takım patronu Eric Boullier, Kubica'nın sağlık durumu ile ilgili doktorlarla görüştüğünü belirtti ve ekledi: "Robert'in geçirdiği kaza gibi tehlikeli durumlarda doktorlar en kötü senaryoyu göz önüne alıyorlar. Sağ eli ve kolundaki sorunların giderilmesi için 7 saatlik bir ameliyat gerekti. 24 saatlik bir süre sonunda ameliyatın başarılı geçip geçmediği anlaşılabilecek ancak şimdilik tüm doktorlarımız gidişattan memnun."

Sağlık durumundaki iyi haberlere rağmen Kubica'nın sezonun en azından ilk beş yarışta piste çıkamayacağı kesin gibi görünüyor. Lotus Renault takımında sezona hangi pilotla başlanacağı konusunda ön değerlendirmeler yapılmaya başlandı.

Fin pilot Kimi Raikkonen'e Kubica'nın yerine geçip geçemeyeceği konusunda görüşü sorulduğu söyleniyor. Bir diğer iddia ise Hulkenberg, Heidfeld, Lucas di Grassi ve Vitantonio Liuzzi ile görüşmelere başlandığı şeklinde.

Lotus Renault'nun sezona reserv pilotlardan biri ile başlama ihtimali de yüksek görülüyor ve öne çıkan isim Bruno Senna. Ancak bu sezona şampiyonluk kovalama hedefi ile başlayacak olan takımın güçlü bir pilotu kadrosuna katmasının doğru olacağı yönünde yorumlar yapılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder