6 Şubat 2011 Pazar

Kubica'yı Zor Günler Bekliyor


İtalya'da geçirdiği kaza sonrası uzun süren bir ameliyat geçiren Robert Kubica için durum pek iç açıcı değil.

Polonyalı pilotun menajeri Daniele Morelli'ye göre, şu an karşı karşıya kaldıkları en büyük sorun sağ elinde sinir ve tendonların zarar görmüş olması.

Sol kolunda 2003 yılındaki kazadan kalma titanyum bulunan pilotun vücudundaki kırıkların iyileşmesinin çok zaman almayacağı ancak sinir ve tendonlardaki iyileşmenin uzun sürebileceği ifade ediliyor.

Morelli, ameliyatın başarılı olamaması durumunda Kubica'nın sağ elinin hareket ve his yeteneğini büyük ölçüde kaybedebileceğini söyledi.

Doktorlar ise ameliyatın işe yarayıp yaramadığını görmek için en az bir hafta beklemek zorunda olduklarını belirtiyorlar. Tamamen iyileşmesinin ise 6 ay ile 1 yıl arasında sürebileceği ifade ediliyor.

Öte yandan Formula 1 dünyasında şu an için en büyük korku, Kubica gibi yetenekli bir pilotun zorunlu emekliliğe ayrılma ihtimali...

Ferrari, McLaren, Mercedes gibi takımlar, pilotlarına F1 aracı kullanmalarını engelleyebilecek kazalara neden olabilecek her türlü sportif aktiviteyi yasaklıyorlar. Lotus Renault ise Formula 1'den emekli olduğunda kariyerine ralli pilotu olarak devam etmek isteyen ve çok uzun bir süredir iki alanda birden yarışlara katılan Kubica'ya bu konuda bir yasak getirmemişti.


1 yorum: