10 Şubat 2011 Perşembe

Onun Adı "Ferrari F150th Italia"


Ferrari'nin 2011 aracına verdiği F150 ismi ilk duyulduğunda "Ford'un kamyoneti" tepkisi ile karşılanmıştı. Ford bu isim benzerliği konusunda bir adım atacak mı atmayacak mı sorusu ise Jerez'deki testlerin ilk sabahında cevap buldu.

Marka ismi ihlali gerekçesiyle dava açan ve F150 isminin internet ve ABD sınırları içerisinde kullanılmasını yasaklamak isteyen Ford mahkemeye başvurmuştu.

Ferrari'den gelen açıklama hem geri adım hem de cevap niteliği taşıyordu.

"F150 ismi hiçbir zaman ticari bir Ferrari ürününde kullanılmamıştır ve kullanılmayacaktır. Scuderia yarış otomobillerinin isimlerinin tarihçesine bakıldığında, isimlerin daima teknik gelişim veya özel olaylardan esinlenilen rakamlar kullanılarak oluşturulduğu görülecektir. Bu yıl da, İtalya'nın birleşmesinin 150. yılı baz alınarak (F150th Italia) adı seçilmiştir."

"Scuderia Ferrari'nin Formula 1 Dünya Şampiyonsı'nda yarışmak amacıyla özel olarak üretilen yarış otomobili ile ticari amaçla üretilen yol otomobillerinden herhangi birinin karışıklığa sebep olmasının mümkün olmayacağı inancındayız. Bu nedenle Ford'un konuya yaklaşımını anlamakta güçlük çekmekteyiz."

"Bu görüşümüze rağmen, iyi niyetimizi göstermek amacıyla, Ferrari olarak bundan sonraki tüm uygulamalarımızda otomobilimizin tam ismi olan (F150th Italia)'nın kullanılacağını ve tüm materyallerde değişikliğe gidileceğini garanti ederiz."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder