11 Şubat 2011 Cuma

"En Az 3 Ay Yok"


Formula 1 pilotu Robert Kubica'nın tedavisi sürüyor. Polonyalı pilot sağ elinden geçirdiği ameliyatın ardından hızla iyileşmeye doğru gidiyor ve nihayet yoğun bakımdan çıkarıldı.

Sağ ayak, kol kemiği ve bileğinden ameliyat olması gereken Kubica için cuma ve pazartesi olmak üzere iki operasyon tarihi öngörülmüştü. Ancak doktorlar tek ameliyatla tüm müdahalelerin tamamlanabileceğini belirttiler. Böyle bir durumda ameliyatın en az 6-7 saat süreceği ifade ediliyor.

Renault takım patronu Eric Boullier, Kubica'nın ne zaman dönebileceğine dair net bir şey söyleyemeyeceğini dile getirdi ve ekledi: "En az 3 ay aramızda olamayacak"

Bu sürenin yalnızca kemiklerin iyileşmesi için gerektiği belirtiliyor. Sonrasında rehabilitasyona ihtiyaç duyulup duyulmayacağı öngörülemiyor. Yani Kubica'nın R31 ile yeniden ne zaman buluşabileceğine dair net bir şey söylenemiyor.

Ancak Polonyalı pilot daha henüz yoğun bakımdan çıkmış olmasına rağmen Jerez'deki testlerin verilerinin kendisine gönderilmesini istemiş.

Kubica'nın iyileşme sürecinde R31'in kime emanet edileceği de henüz belli değil. Boullier Heidfeld, Senna ve Luizzi'nin performanslarını değerlendirdiklerini söylerken Kimi Raikkonen iddialarının da doğru olmadığını belirtti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder