14 Şubat 2011 Pazartesi

Heidfeld R31'e Koşuyor


Lotus Renault F1 takımının Kubica'nın yokluğunda sezona kiminle başlayacağı sorusu cevaba çok yaklaştı.

Kubica'dan gelen kaza haberi sonrası, takıma bu sezon başında reserv pilot olarak katılan, efsane pilot Ayrton Senna'nın yeğeni Bruno Senna'nın R31'in kokpitine geçmeye yakın olduğu söylenmişti.

Bu söylentinin kaynağı ise, kazadan birkaç gün önce, takım patronu Eric Boullier'in yaptığı "Reserv pilotlarımız arasında en formdaki isim Senna" açıklamasıydı.

Formula 1 takımlarının son dönemde pilotlarıyla yaşadıkları sıkıntılı durumlarda akla gelen ilk isimlerden biri olan Nick Heidfeld'in adı da sıkça tekrarlanıyordu.

Jerez'deki teslerde bu iki pilot ile piste çıkan Lotus Renault, gün lideri olan Heidfeld ve beklentilerin çok üzerinde bir performans gösteren Bruno Senna'nın form durumundan memnun kalmasına rağmen ibre Heidfeld'e doğru döndü.

Üçüncü gün piste çıksa da ilk günden itibaren garajda takımla birlikte yer alan ve son güne dek otomobil üzerinde çalışıp pit duvarında Senna'dan gelen verileri inceleyen Heidfeld'in, karşısına çıkan bu şansı çok iyi değerlendirmek için elinden geleni yaptığı konuşuluyor.

Genç Brezilyalı Senna ise, söylentilerin aksine, Kubica'nın yerine geçmeyi beklemediğini söyledi.

Takımın deneyimli bir pilot arayışında olmasını haklı bulduğunu belirten Bruno Senna, "R31 ile piste çıkma şansı bulduğum için memnunum. Pilotların ihtiyacı olan da tam olarak budur. Takım olarak içinde bulunduğumuz bu çok şanssız dönemde elime az bulunur bir fırsat geçti ve ekibe katkı yapma imkanı buldum. Takım yöneticilerimiz neye ihtiyaçları olduğunu ve bunun nasıl giderileceğine karar verecekler. Robert Kubica'nın yerine deneyimli bir pilotu geçirmek istemekte çok haklılar" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder