8 Şubat 2011 Salı

O An Neler Yaşandı?


Robert Kubica'nın İtalya'da geçirdiği kazada otomobilde bulunan yardımcı pilot Jakub Gerber o anı ve sonrasını İtalyan La Gazzette de La Sport'a anlattı:

"Zeminin nemli olduğunu biliyorduk ama start için hazırdık. Hızla giderken araç refüje doğru kaydı. Çarpmanın etkisiyle bariyere sürüklendik. Bariyer aracın içine girdi. Kubica başını direksiyona çarpmıştı. Durumun ciddi olduğu belliydi. Başında ezikler vardı. Kapılar sıkışmıştı. Pencereden dışarı çıktım."

"Sağlık ekipleri hemen olay yerine geldi. İtfaiye de. Ancak ilk ekibin elinde Robert'i araçtan çıkartmak için gereken malzemeler yoktu. Destek beklemek zorunda kaldık. Sonrasında ise helikopteri bekledik. Tüm bu bekleyişler çok zaman kaybettirdi."

Kubica'nın aracının hemen arkasından start alan ve kaza yerine ilk ulaşan İtalyan sürücü Mauro Moreno ise yaşananları anlatırken şu ifadeleri kullandı:

"Kaza korkunç görünüyordu. Robert'in yanına gittim ve ona birkaç kez seslendim. Cevap vermedi. Aracın ön tarafı tamamen parçalanmıştı. Yardımcı pilota iyi olup olmadığını sordum. Bir şeyi yoktu. Ama Robert'in bilinci yerinde değildi."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder