16 Şubat 2011 Çarşamba

Bahreyn'de Neler Oluyor?



Sünni hanedan tarafından yönetilen, nüfusunun çoğunluğunu Şii olduğu Bahreyn adeta kaynıyor. Mısır ve Tunus'taki protestoların ardından bu kez Bahreyn'de, 1971'den bu yana görevde olan Başbakan Şeyh bin Sallah en Halife'nin istifasını ve yeni anayasa düzenlemesine gidilmesini isteyen binlerce insan sokaklara döküldü.

Bahreyn, Mart ayında Formula 1'in son sezon öncesi testlerine ve sezonun açılış yarışına ev sahipliği yapacak. Dünyanın dört bir yanından gazeteciler ve televizyon kuruluşları Bahreyn'e gidecek ve müthiş heyecanın ilk anlarını dünyaya aktarmaya çalışacaklar.

İşte F1'i protestocuların hedefi haline getiren de bu... Tüm dünyaya seslerini ve isteklerini duyurmak isteyenler, 13 Mart hafta sonundaki Bahreyn GP'yi protesto için kullanmayı hedefliyorlar.

Nabeel Rahab, Bahreyn İnsan Hakları Merkezi'nin başkanı, "F1 bu kez çok da barışçıl bir ortamda yapılmayacak" diyor. "Tüm dünyanın gözleri ülkemizin üzerinde olacak. Belki biraz kan dökülmesine neden olacak ancak protestocular seslerini duyurabilecekler. Burada insanlar ölüyor. Ayaklanmaların kolay durdurulabileceğini sanmıyorum"

Büyük patron Bernie Ecclestone ise, "Kesinlikle çok yazık. Bahreyn kendisine takvimde yer bulmak için çok mücadele vermişti. Orada yaşananları dikkatle izliyoruz" dedi.

Ecclestone, Bahreyn'de tam olarak güvenlik sağlandığında takımlara bilgi vermek üzere olayları an be an takip ettiklerini söyledi.

FIA ise, olayların bir an önce kontrol altına alınacağından ve hem final testlerin hem de yarışın sorunsuz bir şekilde yapılacağına inançlarının büyük olduğunu ifade ediyor.

Normal şartlar altında takımların 28 Şubat itibariyle Bahreyn'e geçmeleri bekleniyor. Son sezon öncesi testleri 3 - 6 Mart'a, sezonun ilk antrenman seansı 11 Mart, yarış ise 13 Mart'a programlanmış durumunda.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder