18 Kasım 2010 Perşembe

Alonso: "Abu Dabi'de Kaybetmedik"



Son yarışta ihtiyaç duyduğu puanları alamayarak şampiyonluğu Sebastian Vettel’e kaptıran Fernando Alonso, Ferrari’nin resmi internet sitesinden taraftarlarına seslendi.

“19 yarışlık bir maratonda, yalnızca 4 puanla şampiyonluğu kaybediyorsanız, henüz son yarışa gelmeden verdiğiniz kayıplara dönüp bakmanız gerekir. Biz şampiyonluğu Abu Dabi’de kaybetmedik” diye konuşan Alonso, yitirilen şampiyonluğun son yarıştaki pit-stop stratejisine bağlanmaması gerektiğini vurguladı.

İspanyol pilot, “Daha önce de söylediğim gibi, 2010 benim en iyi sezonum oldu, nasıl biterse bitsin. Monza’daki podyum gibi, o kadar güzel ve önemli işler başardık ki, son andaki acı deneyim bunları silip atamamalı. Kovaladığımız şampiyonluğun ellerimizden kayıp gidişini izlemek çok acı verici oldu. Ama bu sporun doğasını kabul etmek zorundayız” dedi.

2011 için şimdiden hazırlanmaya başladıklarını dile getiren Alonso, “Biz bir takımız. Birlikte kazanır, birlikte kaybederiz. Ferrari’de olmayı seviyorum. Maranello’da, bu büyük ailenin bir parçası olduğu için gurur duyan kadın ve erkeklerin arasında olmaktan onur duyuyorum. Geride kalmamıza rağmen savaşarak son ana kadar şampiyonluğa ulaşabilmek adına daha da fazla çalışan bu insanları gördükçe, Ferrari’ye olan sevgim bir kat daha artıyor” diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder