27 Kasım 2010 Cumartesi

Ricciardo F1 Yolunda...


Red Bull’un genç pilot yetiştirme programından çıkarak takımın rezerv pilotu görevini üstelenen 21 yaşındaki Daniel Ricciardo, Abu Dabi’de düzenlenen genç pilot testlerinde gösterdiği başarı sonrası, F1’e bir adım daha yaklaştı.

Red Bull’un ikinci takımı olan Toro Rosso ile 2011 sezonu boyunca Cuma antrenmanların Algersuari veya Buemi’den birinin yerine piste çıkacak olan genç pilot, bu sayede pistleri tanıma ve F1’e alışma imkanı bulacak.

Toro Rosso takım patronu Franz Tost, Red Bull’un genç pilot yetiştirme programının bir parçası olarak kurulan takımın Ricciardo için büyük bir fırsat olduğunu söyledi.

Tost, “Daniel, Cuma antrenmanlarında çok büyük deneyim kazanacak, yarış hafta sonunun gerilimini tanıyacak ve baskı ile baş etmek zorunda kalacak. Tüm bunlar, genç ve hevesli bir genci gerçek bir pilot haline getirecek” dedi.

Ricciardo, 2011 sezonu boyunca F1’de Cuma antrenmanlarının yanı sıra Formula Renault 3,5 serisinde de mücadelesine devam edecek. Genç Avustralyalı 2010’daki ilk denemesinde şampiyonayı ikinci sırada tamamlamıştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder