10 Kasım 2010 Çarşamba

Newey: "Pilotlarımızın Cömertliğine İnanıyorum"


Red Bull’a Takımlar Şampiyonluğu’nun kazandıran RB6’nın tasarımcısı Adrian Newey, Abu Dabi’deki son yarış öncesi pilotlar şampiyonası mücadelesini değerlendirdi.

“Bu eğer pilotlar şampiyonasıysa, kararı ve yarışmayı pilotlara bırakmak zorundayız. Takım emri bu noktada yanlış bir adım olur” diye konuşan Newey, Red Bull yönetiminin tavrına destek verdi.

Ancak öte yandan, Red Bull’un bu sezon iki şampiyonluğu birden kazanmayı hak ettiği düşüncesini savunan Newey, “İki şampiyonluğu da evimize götürebilecek pozisyona sahibiz. Umuyorum, pilotlarımızda biri, son yarışta, diğerine göre şansının daha az olduğunu hissederse, takım arkadaşına gereken yardımı cömertçe gösterecektir” dedi.

İstanbul’daki yarışta pilotlar arasında yaşanan kaza sonrası takım olarak mümkün olan en doğru şekilde hareket ettiklerine inanan Adrian Newey, “İstanbul Park’ta her iki pilotumuz da birbirini fazlasıyla zorladı. Belki biraz fazla, ama sonuçta takım içerisinde bir ayrılık asla yaşanmadı” diye konuştu.

Adrian Newey, Takımlar Şampiyonluğu’nun kendisini çok mutlu ettiğini sözlerine ekleyerek “Bazen bu başarının gerçek olduğuna inanmakta zorlanıyorum. Otomobil, neler yapabileceğini çoktan kanıtlamıştı. Ancak çok önemli rakipleri geride bırakmak asla kolay olmadı. Şimdi amacımız ikinci dünya şampiyonluğu” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder