24 Kasım 2010 Çarşamba

Valencia Takvimden Çıkmak İstiyor


Dünya'nın dört bir yanındaki şehirler, 20 yarışlık Formula 1 takvimde kendilerine yer bulabilmek için savaşa dursun, Valencia'daki yarış organizatörleri Avrupa GP'yi daha fazla devam ettiremeyecek gibi görünüyor.

Haber İspanya'daki El Periodico gazetesine ait...

İddiaya göre, iki yıllık daha sözleşmesi bulunan Valencia'nın takvimden çıkarılmasını isteyen organizatörlerin bu talebi Bernie Ecclestone tarafından reddedildi.

Valencia'nın sıkıntısı, 30 milyon euroyu bulan yarış masrafı... Gazete, FOM'a yıllık 18 milyon ödendiğini, cadde pistinin kurulması ve kaldırılması için harcanan paranın da eklenmesiyle organizatörlerin zorlandığını belirtiyor.

Bu bedelin yalnızca 10 milyon euroluk kısmı biletlerden gelen gelirle karşılanabiliyor.

2008'deki Valencia yarışını 112 bin kişi izlemişti, bu rakam 2010'da 75 bine düştü.

Organizatörlerin, takvimden çıkarılma isteğinde ısrar ettiği ancak öte yandan sponsor bulabilmek için çalışmalarını da sürdürdükleri ifade ediliyor.

1 yorum:

  1. Bazı pistleri takvimden çıkarmak zorunda olmaktan yakınan Bernie Ecclestone neden böyle bir isteği reddetti çok ilginç. Zaten ispanyada formula 1 yapılıyor, aynı ülkede 2 yarış yapmak yerine Hindistan-Rusya'nın gelmesiyle tehlikeye düşen Türkiye-Belçika gibi ülkelerde yarışmak daha mantıklı.

    YanıtlaSil