14 Kasım 2010 Pazar

Alonso Yıkıldı


Lider olarak geldiği Abu Dabi'den şampiyonluk yolundaki en güçlü isim olmasına rağmen klasmanda ikinci olarak ayrılan Fernando Alonso, yarış sonrası adeta yıkıldı.

"Erken pitstop yapıp avantaj elde etmek istedik. Yumuşak lastiklerin bizi yarışta ne kadar tutabileceğinden emin değildik" diye konuşan Alonso, kendisini Rus pilot Vitaly Petrov'un arkasına adeta çakılı hale getiren yarış stratejisini savundu.

Ancak İspanyol pilot hata yaptıklarının farkında: "Belki Vettel'in pite girmesini bekleyebilirdik. Arayı açmaya çalışıp pitstop yapabilirdik. Ancak artık tüm bunların bir önemi kalmadı. Yarış kesinlikle istediğimiz ve beklediğimiz gibi geçmedi."

Güçlü görünmeye çalıştığı gözlerden kaçmayan İspanyol her şeye rağmen 2010'un iyi bir yıl olduğunu düşündüğünü belirtti: "Sezona motor sorunları ile başladık. Geri düştük ama dönmeyi başardık. Sezonun ikinci yarısında gerçekten iyiydik. Bu açıdan bakınca çok kötü bir yıl olduğunu söyleyemeyiz. Ferrari'de harika insanlarla birlikte çalışıyorum ve birbirimize alışmaya başladık. 2011'de çok daha güçlü olacağız. Kimsenin bundan şüphesi olmasın"

1 yorum: