10 Kasım 2010 Çarşamba

Brezilya'dan Son Notlar #6 - (Seyir Defteri 6)


Brezilya genel olarak verimli bir seyahat oldu. Bantları sonucunda geri dönüşler gerçekten muazzamdı. Özellikle Senna Bandı için gelen tepkiler bizi çok mutlu etti herkese tekrar teşekkürler. Şu ana kadar yaptığımız bantlar içersinde en fazla geri dönüş alan banttı. Aslında bu iş padok'ta da ses getirdi(miş)... Şöyle söyleyeyim, padok'ta yürürken, birçok gazeteci Senna bandı yapıyormuşsunuz diye bizimle konuştu. Hatta Speed TV'den ABD'li arkadaşımız William -ABD'li ama Londra'da yaşıyor; gelip birkaç kelam da ben etmek istiyorum dedi. Hay hay seve seve dedik. Ancak William'ın sözleri bant son haline ulaştıktan sonra geldiği için yayınlıyamadık. Bantta bir de Barrichello anısı eksik - bu ve birkaç sahneyi daha ekleyip ileride bir Yönetmenin versiyonu bölümü bile yayınlanabilir; neden olmasın?


Şunu belirteyim, Brezilya'da daha önceden de karaldığım gibi garip bir can ve mal güvenliği sorunu var. Şöyle ki, henüz çarşamba günü padoktan bir kamera gitti. Ertesi gün 3 Sauber takım çalışanı soyuldu. Jenson Button olayını biliyorsunuz zaten... Bizim de başımıza şöyle bir şey geldi. Medya Merkezinden hava karardıktan sonra çıkartılmadık. Tayfun'la Dünya'nı her tarafında geç saatlere kadar çalıştığımız düşünülecek olursa, garip bir durumdu bizim için. Eğer dışar kamera ve bilgisayarlarla hatta cep telefonları ile çıkarsa kesin olarak soyulacağımız söylendi bize. Özel olarak bir araç getirildi padoğa ve o araç bizi taksilere kadar götürdü oradan da otele kadar bırakıldık. Bunu da bir dip not olarak vereyim dedim...


Brezilya yine de güzel bir yerdi, dublex daireli uzun gökdelenler dikkat çekiyor ve yemek yenecek iyi lokantalar var. Serhan Acar ve Tayfun'la birer et canavarı olarak bu toplara girdik. Aynı canavarlığı dondurmada da gösterdiğimiz oluyor ancak iyi bir dondurmacıya rastlamadık....



Bu arada beni en mutlu eden şey, Tayfunla birlikte aldığımız Corinthians Ronaldo formaları oldu. Ben beyaz o siyah formayı aldı. Bir Ronaldosever olarak - ki sadece 1 gerçek Ronaldo var ;)- bu forma çok özel bir parçası oldu forma koleksiyonumun. Bu arada Sao Paulo'da hemen hemen herkesin Corinthianslı olduğunu belirteyim. Hatta formalarımızla dolaşırken, yanımıza gelip, bol bol formalarımızdan dolayı tebrik aldık. Dip not Vasco'yu da severim Brezilya'da.


Brezilya'dan Türkiye'ye gelip sadece 1 gün kalıp Abu Dabi için hazırlandık ve yola çıktık. Ben de tam o yol da noktaladım, bu satırları. Seyir Defteri'nin Brezilya bölümünü de böylece noktalamış olalım.




Sırada final ve son perde var.

İstikamet Abu Dabi...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder